Šta je novo?

Graficka zahtevnost igara - poredjenje

erm...rekao bih da je f3 barem 50% zahtevniji od fear2,ako ne i vise

Neznam ,ali mi se cini da su svi podjednaki. FC2 je otprilike najzahtevniji.

Assassins Creed je zahtevniji od svih navedenih igara.

Bioshock, nista nije zahtevan.

Assassin's Creed je najzahtevniji od ovih igara. FC2 je zahtevniji od Fear 2, a FO3 nisam ni probao, tako da ne mogu da kazem koliko je zahtevan. Bioshock nije mnogo zahtevan.

Ortak je na AMD turionu i 2600pro kartici sasvim lepo igrao FALLOUT 3
Tako da stoji tvrdnja da je manje zahtevan od FC2 ili FEAR2

Trebalo bi porediti ove naslove u najvecoj rezoluciji pri najjacim podesavanjima. Ovako, neko moze da igra na 800*600 i low detaljima i da tvrdi kako mu igrica prosto leti. Klasicne babske price.

FO3 je zahtevan koliko i Oblivion jer je isti engine u pitanju.

Trebalo bi porediti ove naslove u najvecoj rezoluciji pri najjacim podesavanjima. Ovako, neko moze da igra na 800*600 i low detaljima i da tvrdi kako mu igrica prosto leti. Klasicne babske price.

Pa izgleda da je "Tom" to i radio na max setovanjima...

Ima li smisla:

> Crysis , AA 2 , Assasin's Creed
> FC 2
> Fallout 3 , FEAR 2
> Bioshock , CoD 4 ,...

Poslednja izmena:
Pa izgleda da je "Tom" to i radio na max setovanjima...

Ima li smisla:

> Crysis , AA 2 , Assasin's Creed
> FC 2
> Fallout 3 , FEAR 2
> Bioshock , CoD 4 ,...

Pa recimo da ima. Ide Crysis, FC2, Fallout 3 (nisam probao al valjda je na trecem mestu po zahtevnosti), Assassins Creed, FEAR 2, BIoshock, COD4

Assassin's je zahtevniji od Fallouta 3. F3 sam vozio na max bez problema a Assassina nisam mogao bas u najvecoj rezoluciji.

Mozemo li se bar sloziti da je FC2 > F3 (obe na max) ?

:type:

Izgleda da je Fallout 3 najcudniji prema iskustvima... na kom GPU ste ga igrali ?

"erm...rekao bih da je f3 barem 50% zahtevniji od fear2,ako ne i vise "
"FO3 je zahtevan koliko i Oblivion jer je isti engine u pitanju."
... jedno s drugim - doesn't make sense ?

Poslednja izmena:
na mojoj kanti iz potpisa u full hd rezoluciji,sa max setovanjima f3 mi je furao gore nego ac ili fear2(koji je po meni totalno nezahtevan)

Mozemo li se bar sloziti da je FC2 > F3 (obe na max) ?

Izgleda da je Fallout 3 najcudniji prema iskustvima... na kom GPU ste ga igrali ?

"erm...rekao bih da je f3 barem 50% zahtevniji od fear2,ako ne i vise "
"FO3 je zahtevan koliko i Oblivion jer je isti engine u pitanju."
... jedno s drugim - doesn't make sense ?

FO3 ne moze da se predstavi kao zahtevna igra jer to je Oblivion u drugoj izvedbi. Isti je engine. I svima je dobro radio koliko se ja secam.
Sto se FEAR 2 tice ja ti nisam reper, imam poprilicno jaku masinu koja moze da melje sta hoces :) tako da ti ne mogu dati nikakvu informaciju.

aha,cesto mi je padao fps u f3,narocito na otvorenim prostorima.....dok ac je imao neki konstantan fps,ne secam se tacno koliko,ali veoma retko bih primetio da je fps pao,davno bese

Danas ne postoje zahtevne igre, postoje samo zastareli kompovi :-devil-:

Postoji bar jedna, zove se Crysis :)

erm...rekao bih da je f3 barem 50% zahtevniji od fear2,ako ne i vise

Evo upravo instalirah FEAR 2
nV 9800GTX+ na 1680x1050 sve max 4xAA 4xAF ovo leti... ali leti!

Ne verujem da ce F3 ovako da poleti, mislim da si blizu istine...

Ne znam kako "Toma" ono izmeri... ?
:laugh:

radice ti savrseno f3 na 9800gtx+,meni je na amd7750/gtx+ radila odlicno sve na max!

sto se tice toga da oblivion i f3 dele isti engine...well,usudio sam se da pre mozda 5 meseci stavim oblivion na svoju kantu,cisto da probam igru nakon toliko vremena,sva graficka podesavanja na max(AA+AF) i bilo je momenata kada bi opao fps...sto je meni bilo cudno,jer igra je stara vec par godina.
mada opet,moguce je da nije stvar u zahtevnosti,nego jednostavno u neispeglanosti enginea

FO3 ne moze da se predstavi kao zahtevna igra jer to je Oblivion u drugoj izvedbi. Isti je engine. I svima je dobro radio koliko se ja secam.
Sto se FEAR 2 tice ja ti nisam reper, imam poprilicno jaku masinu koja moze da melje sta hoces :) tako da ti ne mogu dati nikakvu informaciju.

Engine ima malo sa krajnom optimizacijom igara, ako je igra na istom endzinu nije pravilo da je ista hardverska zahtevnost. Pogledaj recimo drasticnu razliku izmedju UT3 i AA3. U procesu optimizacije ucestvuju svi od starta projekta, od modelara do animatora.

Evo ja sam probao sa 9800GTX+ sve te igre i ovako ti ide zahtevnost (od najzahtevnije do najmanje zahtevne):
Far Cry 2, Assassins Creed, Fallout 3, Bioshock, FEAR 2 (mada Bioshock zavisi u nekim delovima ide i 100FPS i preko, a u nekim 50-60, dok FEAR 2 leti oko 80-100+ FPS, a sve sam igrao na max. nesto i sa AA i AF na max nesto ne u 1680x1050).
Crysis je ubedljivo najzahtevnija igra, a CoD4 je negde kao FEAR 2 zahtevna kad se AA i AF stave na max, mozda malo i zahtevnija od FEAR 2.

Poslednja izmena:
Pa... jesi li imao "uska grla" u Fallout 3 ?

Pa isao je oko 50 FPS il tako nesto ako se dobro secam, nisam imao nikakvih problema...

Engine ima malo sa krajnom optimizacijom igara, ako je igra na istom endzinu nije pravilo da je ista hardverska zahtevnost. Pogledaj recimo drasticnu razliku izmedju UT3 i AA3. U procesu optimizacije ucestvuju svi od starta projekta, od modelara do animatora.

Slazem se, ali i dalje stoji cinjenica da je FO3 igra koja ne moze da se svrta u red vrlo zahtevnih. Uostalom, danas kartica od 150 EUR moze da tera sve ove igre skoro u max setovanjima bez vecih problema.

Moze i jeftinija, zavisi od rezolucije, ali moze i 4850 sve sem Crysis da tera na max.u 1680x1050 na primer sa ili bez AA...

Mozda najbolje mesto da postavim ovo chisto informativno pitanje.

Zashto su igre u multiplayeru mnogo zahtevnije od singleplayer moda? :)

Primer: Battlefield 3, u singler playeru sa overclockovanom konfom iz potpisa mi radi ki lud na max podeshavanjima dok u multiplayer modu moram da smanjim na 1280x800, skoro sva podeshavanja na low - da bi radilo priblizno dobro kao singlerplayer.

U chemu je caka? :)

I vece mape, kao sto rece Midgard, ali i veci broj igraca, na nekim mapama i vise vozila, vise letelica, vise eksplozija, gomila parcica leti na sve strane, vise detalja za renderovanje, itd itd.

Nazad
Vrh Dno