Šta je novo?

Graficka za multimediu, vrlo malo za igrice

Daki77

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2004
Poena
620
Koju graficku mi preporucujete?

Dakle, treba mi za multimediu (sve vrste HD materijala), HDMI obavezan, aktivni kuler obavezan (don't ask...), buka nebitna, igrice ne igram, ali voleo bih da mogu da "poteram" nesto kad mi se za'oće, procesor ce biti Phenom X4, monitor 22'' 1680x1050, napajanje dobro, firmirano, sa dovoljno snage, sve ce raditi na W7... Budzet je teoretski neogranicen, ali ne zelim da placam nesto sto mi nece trebati.

E, da...imam averziju prema Radeonu, ali zbog multimedie mi to verovatno niko ne bi ni preporucio.

Meni je npr. zanimljiv neki ovako 9600GT sa HDMI i aktivnim hladjenjem, DDR3 itd itd...: http://itsvet.com/proizvod/gainward...-bp9600gt-512-hdmi-dvi/comp_comp_vga/245/1574

Poslednja izmena:
Vidim da su sve 128-bitne...mislim, jel' to "normalno" da kartica 75-100€ bude 128-bitna? Pretpostavljam da to "nadoknadjuje" time sto je DDR5...ali ipak da pitam, jer sam totalno ispao iz tih tokova...

A i generalno me interesuje...rezon...zasto npr. gt240? Jel zato sto su novije od recimo 8x00GT, 9x00GT itd...? Pitam jer zaista vec duze vreme nisam u toku... ;) Tnx...

takodje, novi 9600gt je sad ispod 60e

Aham...vidim da ste svi za GT240... Jel' OVO npr. OK kupovina? Vidim da ih ima u varijantama 512MB + DDR5 i 1GB+DDR3 (ima i 512MB + DDR3, ali to necemo ;) )...e sad, meni je nekako "pametnije" uzeti manje memorije ali da bude brza...ili...zavisi od primene...? ;)

Fina kartica...tiha ..temeprature u loadu do 76...cena je ok...1 gb memorija sporedna za ovu karticu

ne bih reko .
240 je na samoj granici gde se vidi korist od 1gb vrama.
probaj gtaIV ako ne verujes .

Hvala svima na odgovorima. Malo sam se zainteresovao oko ove GT240, i cini mi se da ce da "zavrsi posao". A sto se tice ove diskusije gore ^^^^^ ;) pa na neki nacin ste u pravu obojica - i ne treba mi za igre, ali nije lose ni da moze nesto da "potera". Ne mora to da bude Kriza, niti mora da bide na Hi details i najvecoj rezoluciji, ali eto, cisto vise iz psihickih razloga, da ZNAM da bar moze nesto da ide. Sa druge strane, multimedia mi je jako bitna, i tu bi me jako nerviralo da nesto pocne da štuca...

A, da, vidim da je ova siroma' varijanta 512MB+DDR3...ipak cu da idem na 512MB+DDR5...osim ako neko ne objasni da je npr. 1GB+DDR3 bolje za multimediu zbog "toga i toga"...

Poslednja izmena:
240 je bolja zbog najnovijeg purevidea .
za multimediju :)

prosto je zanimljivo kako je chovek pitao za grafichku da tera retko kad igre, i multimediju,a dobio preporuku ekstremno skupe karte za taj posao .. :)

Vrh Dno