Šta je novo?

Graficka za 50-60e na slaboj konfi

m4rk0

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2006
Poena
330
Konfa je sledeca:

CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+
MB: MSI K9N Neo v3
RAM: 4GB DDR2
GPU: NVIDIA GeForce 8600 GT
PSU: BLUEBERRY PRO 550W PSB550-14
HDD: 2x1TB Samsung Spinpoint F3
Zvucna: Xonar DS

Hocu da zamenim ovuu moju mucenu graficku nekom boljom. Sta moze da se nadje za 50-60e od grafike a da moze da radi na ovoj moj kanti :)
BTW: Mora da ima dual DVI.

^ dec rajt !

Prodaj CPU+MB+RAM+VGA za 100€ i za te pare uzmi

Intel G530 ~ 40
H61 plocu ~ 45
4GB DDR3 ~ 15

a sto se graficke tice,ako hoces novu - stekaj jos 20-ak € i uzmi 6750.

Hipoteticka situacija: uzmem ovo sto je sasa predlozio i od kokana uzmem gtx275. Pitanje: Da li bi gtx275 bila overkil za pomenutu plocu i proc i koje bi mi napajanje trebalo za sve to ?

Ma kako mislio da izgleda, došlo je vreme da zameniš mašinu. Ovo što je Saša predložio je skroz o.k.

Prodaj CPU+MB+RAM+VGA za 100€ i za te pare uzmi

Intel G530 ~ 40
H61 plocu ~ 45
4GB DDR3 ~ 15

a sto se graficke tice,ako hoces novu - stekaj jos 20-ak € i uzmi 6750.

Dodao bih samo, da uz navedeno, kupiš i neko napajanje od min 3.500,00 din.

Što se tiče grafike, ja sam pazario Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB 256-bit GDDR5 sa još 6 meseci garancije za 35 E. Grafika je sjajna. Sve igrice mi rade normalno (ruku na srce nisam baš neki core gejmer:D).

- Warhammer 40000: Dawn of War II: Retribution
- Portal 2
- Nuclear Down
- GTA 4
- COH
- Dead Space
- CIV 5
- Titan Quest :)
- Renegade ops
.....

Naravno nije samo grafika zaslužna za ovo. Moraš da imaš malo bolju mašinu, što sa tvojom sadašnjom nije slučaj (pregazilo je vreme). Citirao bih još, jednog prodavca računara "Bolje mašinu da udaš, nego da je sahraniš".
Mnogo ljudi pokušava ovo drugo :D

Za novu grafiku je 6750 pravi izbor (cena-kvalitet).

6750 je isto što i 5750 , sa dodatkom hdmi 1.4a

marko , nemoj na pamet da ti pada bilo šta sa tdp od preko 80w na tu ploču . kada bi slučajno stavio gtx275 /220w/ prslo bi ti napajanje istog momenta i najverovatnije sa njim i ploča/cpu/grafika.
bluberi je jedno od najgorih napajanja svih vremena i nemoj da se zezaš sa njim .

na stranu što je za atlona 4000+ overkil i 5670 a kamoli 5770 . 5750 polovna / naravno u garancioji sa fiskalnim / je sweet spot i jedini izbor za tebe .
naravno, mogao bi da razmisliš i o kupovini intela g530 i neke h61 kako je to čika saša022 veoma pametno predložio .

Poslednja izmena:
Sto je najgore, ja sam to djubre od (bluebery) napajanja platio 3500 i to nema mesec dana :(

Elem, prvo svima da se zahvalim na savetima.

Da zakljucim: Prodam plocu, cpu, grafiku, memoriju (da nije previse da trazim 100e ?), kupim ono sto je sasa022 predlozio i na kraju kupim 5750 i to ce sve raditi ok na gorepomenutom blueberry psu ?

edit: I da, koliko je realna cena polovne 5750 koja je jos pod garancijom ?

Poslednja izmena:
Taj Bluberi od 3500 din je sigurno bolji od onih koji koštaju 1500 din, tako da 5750 nije nikakav problem za njega, a ni 5770.

Poslednja izmena:
pejo tome se od tebe nisam nadao .

obrati pažnju na komentare - http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-psb500-500w/comp_comp_powersupply/256/428

@marko

da ! teoretski bi mogao da uzmeš 100e .
(hard disk ne prodaj, jer sad košta ko petra kajgana .)
gledaj da utopš sa tom kombinacijom i napajanje i uzmeš ovo dok ga još ima
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-iarena-gpa-500s8-500w/comp_comp_powersupply/48/680

nakon toga g530 /sendi/ 35e , 1x 4gb kingston hyperX genesis 1600 za 20e , msi H61M-P22 (B3) za 40e , 5750 (50e realna cena) po izboru i ponovio si se za male pare .

Poslednja izmena:
more ne bi se ja zezao sa tom poznatom markom. kad već prodaje , teraj djuture .

@lepi kokan

msi H61M-P22 (B3) koju predlazes nema nijedan PCI slot, tako da ne bih imao gde da ustekam moju zvucnu karticu. Max brzina DDR-a je 1333 Mhz (mada ne znam koliko je to ogranicavajuci faktor u realom radu). Moze neki primer ploce slicnih performansi a da ima 1 ili vise PCI slotova ?

BTW: Hvala za ostale predloge.

Biostar H61ML

Da nije malo ograničenje, max 8GB rama posebno danas ? Koji su njihovi pandami u Asusu i Giabajtu? Koja je razlika u ceni ?

@vladat1

Sta ces da radis sa 8GB memorije ???

Pogledaj ASRock H61M-GE - 60€

- 4 x DDR3 DIMM - max16GB**
- Multi VGA Output: D-Sub, DVI-D and HDMI
- 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC887 Audio Codec)
- Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (blue @ x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x1 slot
- 2 x PCI slots

H61M-GE(m).jpg

Šta znam :) ram nikada nije bio jeftinij.

Sklapam za drugara jednu mašinu (da nije mnogo skupa). Ploča, procesor i ram. Koja od ovih ploča ima najbolju integrisanu grafiku ? Ako uzmem procesor Intel G530 koji ram bi se slagao, i da li da uzmem 2x2gb ili jedan štap od 4 GB ???

Oznaka LE na matičnoj znači da je čipset skraćen ?? Kako se pokazao intel G530. Da li na ovoj mašini sa integirasnom grafikom može da se gleda Full HD, Blu-ray i igraju neke slabije igre kao na primer Titan Quest ??? U koje manje kućište može da se spakuje ovo. Da li bi se isplatilo da se na procesor stavi Cooler Master Hyper 212+ ???

Pomislio bi covek da ne postoji google (a ni ovaj forum)... :) Pitanja su inace kao da dajes 1000+e za konfu... 8 gb rama je malo za koji posao danas, a da nije render/server isl?

Poslednja izmena:
LE kod Asusa znači da je na ploči nešto slabije nego na non-LE verziji, može da bude naponska, ili kondenzatori, ili OC opcije, ili neki video izlaz manje itd ... Uglavnom, za Celeron G530 je sve to praktično nebitno jer ne može da se klokuje. Njegova integrisana grafička bez problema pusta 1080p filmove, nikakav dodatan kuler nije potreban jer je njegov tih i CPU se malo greje.

Pomislio bi covek da ne postoji google (a ni ovaj forum)... :) Pitanja su inace kao da dajes 1000+e za konfu... 8 gb rama je malo za koji posao danas, a da nije render/server isl?

Dobro Mare, šta je loše što pitam ljude, koji mogu da mi daju odgovor iz prve ruke. Uvek sam sklapao AMD tako da je ovo za mene nepoznato. Ja nisam od onih koji znaju sve. Sve što ne znam pitam :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno