Šta je novo?

Graficka za 4k

petarster

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
330
Dajte neke predloge za graficku koja bi iskljucivo sluzila da moze da pusti 4k film ili video.

Imam asusovu h97 pro plocu.

nisam nesto bas detaljno testirao jel moguce da ne mogu na intel hd 4600 i tegrisanoj da pustim negde sam citao da moze.

Graficku bih uzeo iskljucivo zbog multimedije ne igram igrice ni pod razno. Jako mi je bitno da bude tiha, znaci silent.

Sta predlazete neka sa pasivnim hladjenjem ili obocna pa da stavim noctua cooler?

Nema neko ogranicenje sto se cene tice ali bih voleo da bude neki bestbuy neka koja najvise nudi za te pare.

Jos jednom gaming STOP! [emoji2]

Da dodm jos da je napajanje super flower SF-550P14XE (HX)

Poslednja izmena:
Processor Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz
Video Card Intel(R) HD Graphics 4600
Operating System Microsoft Windows 10 (build 10240), 32-bit

Dobra je masina, jel mislite da ova integrisana graficka moze da pokrene 4k video?

Sta bi ste mi predlozili uz ove komponente?

Ja imam A10 6800K i bez problema pusta 4K,bez ikakvog seckanja.
Procesor je na nekih 70-80% Load-a,tako da ja licno mislim da taj i5 pusta 4K sa integralom na 50% zauzeca.
Moje misljenje.

Ubaci 64bit Windows , koliko memorije imas_

Imam 12 gb

na 1866 i 1333

evo upravo instaliram win po 4 put za 2 dana, cackao sam nesto sa driverima ubacivao nove, pa se restartovao i freezovao.

Zasto da stavim 64 bita? koje su prednosti, neko mi rekao da ne stavljam 64 zato sam i install ovo meni licno lakse na 64, nego su mi rekli kao da hoce neke aplikacije da zezaju na 64.

Uzeo sam skoro laptop devojci, pisao sam ovde po predlogu ljudi sa foruma sam uzeo asus neki, on nema drivere za 32 bita win, samo za 64 bita

Zasto forsiraju 64 bit verziju?

Evo moje konfiguracije:
krace:
Sqju6H9.png

duze:
http://speccy.piriform.com/results/ITIr5TY6K41xmaaw87ijyBS

Poslednja izmena:
Zato što sa 32-bit Windows-om možeš da koristiš maksimalno 4 GB RAM-a, npr.
Skoro niko više neće podržavati 32-bitne verzije. Mislim da je čak i Microsoft ozbiljno razmatrao da Win10 nema uopšte 32bit verziju, ali su na kraju ipak ostavili i nju do daljnjeg, da bi neki ljudi sa starijim računarima mogli da odrade upgrade.

Poslednja izmena:
Obavezno 64-bitna verzija. Proslo je vreme 32-bitnog sveta, pa AMD jos od 2003. forsira 64-bita, igre gutaju memoriju.. Ne razumem sta ko trazi jos uvek na 32-bita. Takodje, nije samo memorija, i procesor ima koristi od toga.

Imam 12 gb

na 1866 i 1333

evo upravo instaliram win po 4 put za 2 dana, cackao sam nesto sa driverima ubacivao nove, pa se restartovao i freezovao.

Zasto da stavim 64 bita? koje su prednosti, neko mi rekao da ne stavljam 64 zato sam i install ovo meni licno lakse na 64, nego su mi rekli kao da hoce neke aplikacije da zezaju na 64.

Uzeo sam skoro laptop devojci, pisao sam ovde po predlogu ljudi sa foruma sam uzeo asus neki, on nema drivere za 32 bita win, samo za 64 bita

Zasto forsiraju 64 bit verziju?

Evo moje konfiguracije:
krace:
Pogledajte prilog 190943

duze:
http://speccy.piriform.com/results/ITIr5TY6K41xmaaw87ijyBS

Od tih 12GB u upotebi je samo 3-4GB posto 32bit ne moze vise da iskoristi dok 64bit moze 128GB na Windows 7 a na 10 i vise , ko ti je to rekao za 64bit je tezak amater pocetnik koji nema pojma o kompijuterima , odmah ubaci 64bit inace ti 8GB nemaju smisla kao da stoje za ukras u ploci.

Ne vidim razlog zasto ne bi mogao? graficka se nesto i ne napreze.
Nije cak udostojila ni pokretanja kulera...a dosta toga je otvoreno jos pride.
4K H265

Screenshot (692).png

Evo po vasem savetu sam ubacio 64bita, nisam ni primetio to za ram.

Probao sam 4k i radi :) nije hteo u ff izbacuje neki ereor na 2k rezoluciji ali na chromu radi.

Recite mi sobzirom da ne igram igrice, i hocu sto tisi komp, imam noctua cooler na procesoru, da li da uzimam graficku il ova integrisana moze da vrsi posao? Treba mi u principu samo za pustanje nekih 4k videa i multimediju.

Probao sam 4k i radi :) nije hteo u ff izbacuje neki ereor na 2k rezoluciji ali na chromu radi.

Recite mi sobzirom da ne igram igrice, i hocu sto tisi komp, imam noctua cooler na procesoru, da li da uzimam graficku il ova integrisana moze da vrsi posao? Treba mi u principu samo za pustanje nekih 4k videa i multimediju.
Pa eto kao sto kaze @peja, ako nemas nekih zahteva za H265, onda ti je dovoljna ta integrisana.
Ako se odlucis za kartu, preporuka za 960...neces je ni cuti, ne ukljucuje kulere kod pustanja videa.

Pa sto ne skines neke 4K semplove i probas kako rade u nekom krstenom plejeru kao sto je pot ili media player classic.

Probaj taj tvoj posao na postojećoj mašini, promeni nekoliko softwera (reako si da ti nije radilo iz FF ali jeste iz Chrome), ukoliko si zadovoljan, ne menjaj ništa.;)

Nazad
Vrh Dno