Šta je novo?

Graficka sa DVI za TFT

• Začetnik teme Začetnik teme radar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Posto uzimam novi TFT, uzeo bih i novu graficku koja ima DVI, ali da ne prelazi 70 Evra. Ono sto zelim od kartice je solidan 2D prikaz. Igrice koje igram lepo rade i na staroj GF2-64MB, tako da mi brzina kartice nije mnogo bitna.
E sad, firma kod koje imam dilerske cene, radi samo ASUS program, tako da bi mi dobro dosla neka preporuka za ASUS kartice. Ono sto je meni zapalo za oko je ASUS Radeon 9200 SE i ASUS FX5200. Sa kojom od ove dve cu biti zadovoljniji?
Znam da ima milion tema u kojima se raspravlja o ovim karticama, ali se svuda rasprava svodi na brzini i prednosti u igricama, a to me ne interesuje.
E da, i sta znace oznake T i TD kod Radeon kartica.

Ako te ne zanimaju igrice već prevashodno 2D onda je izbor posve jednostavan: ATI

Ta 9200 SE je šesdeset četvorobitna karta ali može i ona da ti radi OK pod uslovom da ne očekuješ neke značajnije igračke potencijale od ove karte.

Poslednja izmena:
radar je napisao(la):
Posto uzimam novi TFT, uzeo bih i novu graficku koja ima DVI, ali da ne prelazi 70 Evra. Ono sto zelim od kartice je solidan 2D prikaz. Igrice koje igram lepo rade i na staroj GF2-64MB, tako da mi brzina kartice nije mnogo bitna.
E sad, firma kod koje imam dilerske cene, radi samo ASUS program, tako da bi mi dobro dosla neka preporuka za ASUS kartice. Ono sto je meni zapalo za oko je ASUS Radeon 9200 SE i ASUS FX5200. Sa kojom od ove dve cu biti zadovoljniji?
Znam da ima milion tema u kojima se raspravlja o ovim karticama, ali se svuda rasprava svodi na brzini i prednosti u igricama, a to me ne interesuje.
E da, i sta znace oznake T i TD kod Radeon kartica.

T = TVout ; TD = TVout + DVI. 😉

Ako ti je bitan samo 2D prikaz mozda bi bilo dobro da vidis neku jeftiniju 9600SE. Ima dosta bolju sliku od bilo koje 9200 kartice.

kod mene ckub3d ima odlicnu sliku, radeon9200se i to ona low varijanta, sa mala kartica sa pasivnim hladnjakom

koliko sam ja primetio, nema razlike izmedju 9700 i nje u 1280x1024 dvi

Preporuka ide na stranu ATI-ja.

ASUS Radeon 9200 SE ne prelazi planiranu sumu 70€, ali ,mozda jeste subjektivno, vise mi se dopada slika na Safiru, HISu, ckub3d -u. Malo iznad pomenute sume sam nasao:
SAPPHIRE ATI R 9600SE/128 MB ............78

Dvi

Ako koristis DVI, polemika o kvalitetu slike pada u vodu, jer preko DVI je slika u svakom slucaju extra. Onda ti nije bitno da li je u pitanju Eagle, Asus, Abit ili ko zna sta. Mozda malo zavisi od samog cipa, nV/Ati, ali to je zanemarljivo.
Ako te nista osim 2d slike ne interesuje, onda samo uzmi najjeftiniju DVI kartu.

Nazad
Vrh Dno