Šta je novo?

Graficka radi, beep kaze da gpu is not inserted properly

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Ovaj problem vucem vec duze vreme, jednom sam cistio komp pre par godina i kada sam sve vratio na mesto i ukljucio ga desava se to da sve radi u kucistu, svi ventilatori vrte,mi od cpu, gpu, psu ali na monitoru nista, crno.
Posto nemam onaj beep speaker, druga ga donese, prikacimo ga i beepovi kazu da gradicka nije dobro ubacena, ali ona radi, i to tako da na svakih 5-6 sekundi se fan zavrti brze pa spusti obrtaje i sve tako. Mi izvadimo grafiku, opet je ubacimo i ono nekako proradi.
Isto mi se desilo prosle godine i ne secam se kako sam uspeo da ga nateram da radi.
Danas opet cistio komp, izvadio grafiku, i nista drugo sem nje, i vratim ja sve kako treba i opet ista stvar. Evo vec 5 puta sam je vadio i vracao ali nikako da proradi, monitor crn, grafika zavrti fan na svakih 5-6 sekundi pa smanji ali nista. Konfa iz potpisa.

Probaj da ocistis kontakte lepo na grafickoj i pogledaj da ti nije upalo mozda plrasine u slot od graficke, duni malo jace i probaj onda da stavis graficku i upalis komp.

Javi sta si uradio!

Pa jedino da probas da nabavis od nekog grafiku da probas ako ni to ne pomogne onda ti je mozda ploca otisla.

Moguce, ali taj problem mi se desava samo kada izvadim grafiku iz slota, i tako ranije kada mi se to desavalo i kada sam uspevao nekako da podignem sistem, nikakvih problema nisam imao, da je problem sa maticnom pretpostavljam da bi se ispoljilo i na druge stvari? Dok je danas nisam izvadio iz slota bukvalno nikakve probleme nisam imao sa kompom.

Onda pozajmi od nekog graficku i eliminisi plocu kao uzrok, a ako se ispostavi da upali, moraces uzimati drugu grafiku. A i ne znam sto si skidao grafiku ako si cistio racunar, to sve mozes odraditi da ne skidas nista.

Menjao sam pastu na grafici jer mi je temp isla do 105 stepeni. :)

Naterah ga ja da radi nekako, ne znam ni ja kako. Mada sam primerio da kada naglo pomerim kuciste, tj kada mi ono spadne malo sa neke podloge na kojoj stoni i kada se desi mali potres, komp mi se restartuje, kao da nesto unutra izgubi kontakt. To mi se desava u zadnje vreme i to mi se desilo i sada kada sam vraca kuciste na mesto gde mi stoji, kao da mozda graficka izgubi kontakt na krtako i komp se restartuje. To sa povezao sa onim beepom koji kaze da graficka nije lepo ubacena u slot, mozda sam je insada nekako na jedvite jade nabio u slot tako da je nekako dobila kontakt i sada radi. Ma samo neka radi, to je bitno :D

Samo ti dobro to usrafi i nemoj da guras kuciste. :) Bitno da radi ne diraj nista vise. :)

Nazad
Vrh Dno