Šta je novo?

Graficka pomoc

nikolapfc89

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2011
Poena
255
Ljudi stavio sam 8800GT 512Mb DDR3 na ovu konfiguraciju:

AMD Athlon 4000+ Dual Core 2.09Ghz
MSI K9 n2/n3 neo
Napajanje (kinesko,socijalno,pise da je 450w ali iskreno Boga pitaj dal je to istina.).

Kad povezem sve lepo,upalim,komp mi pisti,ubija! Do cega moze biti? Napajanje?

I kako da proverim da nije do maticne,ram-a?

A kad vratim staru 9500Gt radi sve normalno.

zna 8800GT dobro da povuce struju,probaj sa nekim drugim napajanjem(za koje znas da ispravno),pozajmi od drugara.
a moguce i da na 8800GT piste zavojnice :)

Poslednja izmena:
Tako pišti grafička kojoj nisi ubo 6-pinsko napajanje.Ili si ga ubo al nema dovoljno struje.

Uzeo sam kabl 200din 2 na 6pina.
Nego sad ide ono glavno.
Dal mi se isplati da ja to uopste probam da upalim? Kad razmislim imam slabo napajanje,kinesko,bukvalno socijalno,najjeftinije,nema ni marku (navodno 450w,al daj boze i 300 da ima).Nekako me strah da ne sprzim pola kompa,a treba mi za posao sad.Ili da skupim nekih 15-20e za napajanje,ima jeftinih,ali opet morao bih da cekam,nisam pri kesu.
Dajte neki savet? Hvala unapred

Bolje sačekaj. Ako budeš nestprljiv, bićeš prinuđen da skupljaš mnogo veću sumu novca. :(

Mozda je glupo pitanje ali moram da pitam, jeli li siguran da je taj 8800gt ispravan?
Nije do maticne, rama, nema potrebe da proveravas. Ili ti je napajanje slabo ili je 8800gt neispravan.

Ma nisam nabacio dodatno napajanje na njega.
Nasao sam kabl,ali jos nisam probao dal radi,zbog napajanja,da mi ne sprzi pola kompa,pa onda da skupljam i vise nego sto sad moram.

U pravu je frenkyshka.Treba da probas dal je napajanje ili graficka.Nece ti napajanje sprziti tek tako racunar........Znas sta moze da bude problem?Moze da bude problem da kad igras 3D igru i komp ti crpi 100% napajanje da onda rokne napajanje ili da ne daj boze povuce i spali jos neki deo.Jer grafika tebi ne vuce 100% samo kad upalis dugme.Ona radi punim kapacitetom tek kad pokrenes neku 3D igru.

Jer ja sam imao na mojoj 4730 2 Kineza od 500W i jedno lc power od 420W.I 1 Kineza sam spalio,drugi mi nije hteo da digne sliku jer je oslabilo a lc power mi se ugasilo kad sam picio crysis 2. :D *** nisam imao tad love za neko dobro napajanje pa sam krpio....Al napajanja su otisla u vecna lovista tek kad sam igrao igre.Da nisam igrao igre verovatno bi mi radilo i dan danas.I ne treba da na tom kilavom napajanju drzis tu grafiku ali ocu da ti kazem da mozes da upalis da probas.Nije to bas tako da cim pokrenes komp spalis ceo racunar.Moze samo da ti se desi da uopste ne podigne slika.

To se meni desilo na Kinezu da kad je oslabilo nije hteo da digne sliku uopste.Ali eto grafika i sve radi a cak radi i to napajanj samo sam ga ubacio na neku krsinu i prodao i liku radi super.E sad ima tu jos 1 stvar.Sta ces da radis ako ti kupis napajanje i ispadne da ne radi grafika?Tebi je ustvari najbolje da ti probas kod nekog ko ima normalno napajanje dal ta grafika uopste radi.I onda ako utvrdis da radi onda skupi kes i uzmi bolje napajanje.Ako ne radi grafika onda jednostavno ne moras da kupujes novo napajanje.Mislim da je to najbolje resenje :)

Poslednja izmena:
Isti sam trip imao sa svojom 8800 gt.
Pljunuo sam 3.500 za napajanje i odmah je zablistala.
To je kartica kojoj treba snazno napajanje.
Moze da se desi da je neispravna al dok ne kupis napajanje neces znati.

Nazad
Vrh Dno