Šta je novo?

graficka pocela brlja u 2d

• Začetnik teme Začetnik teme DusaN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
875
poceli su da mi se pojavljuju neki artefakti, od sinoc, sve je bilo ok, i odjednom pocelo, uglavnom neke plavicaste ili zute linije, i to samo u 2d, win, dektop
video/tv se vidi normalno, kao i igre

kada uninstaliram drajvere, slika je normalna

probao sam nekoliko verzija drajvera, sa svima je isto

graficka je radeon9600pro

u attachu je slika kako to izgleda

sta moze da bude?

kad nemas instalirane drajvere onda nije cela karta inicijalizovana, tj ne koristi sve mogucnosti (lupam, tv-out, 2d akceleraciju), a ima i druga varijanta, a to je da karta ne podesi max klokove i vuce manje struje, kad ima drajver onda pocne vise struje da vuce. Sobzirom da ti se pri pustanju videa ovo ne desava, rekao bih da nije memorija na karti u pitanju vec GPU ili naponska jedinica na kartici... U svakom slucaju recycle bin joj ne gine 🙁

Poslednja izmena:
da i ja mislim da je nesto na grafickoj crklo, ali zanimljivo je da ni kada 3d radi, igre, ne brlja, a valjda kada je 3d vuce najvise struje?

recimo ukljucim tv program ili pustim neki video, ili igram nesto u prozoru, u samom prozoru gde je igra/video sve je ok, a oko su linijice, ili kada uradim refresh na desktopu, promene se ti artefakti
probao vise drajvera, rezolucije, osvezavanja, cak sam i probao na drugom izlazu za monitor, isto 🙁
jos samo da probam drugu graficku, cisto da vidim da nije mozda nekom malom verovatnocom softverski problem, mada sumnjam

Baci pogled da slucajno nije riknuo cooler na istoj. Mom drugaru se isto desavalo zbog pregrevanja pa mu je na kraju i crkla graficka :S.
Pozz

resio problem, zamenio graficku 🙂 bio si u pravu gx 🙂

Nazad
Vrh Dno