Šta je novo?

Graficka pisti

sasamil

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
319
Radi se o MSI NX6800 kartici koja pisti kada god pustim nesto 3D cak i u IE kada skrolujem stranu sa dosta slika i Flash animacija... Pistanje je jos izrazenije kada otkljucam i overklokujem graficku... Na koji nacin ovo mogu da resim, vec sam pokusao da menjam AGP takt ali nije pomoglo...

Jesi li siguran da graficka pisti, da ne pisti ploca? Ajde doro oslusni. Generalno nije iskljuceno da zaista graficka pisti, ali su u principu njene prigusnice manje opterecene od onih na ploci i retko da ce se desiti da prigusnice na grafickoj piste, to je uglavnom do ploce...

Ja imam slican problem, ali sa jednom malom (da ne kazem chudnom) izmenom... Naime pishtanje se javlja samo kada poteram neku stariju igru, nebitno da li je 2D ili 3D, ali cak ni tada uvek... I siguran sam da je od kartice ;)

mozda da skinete najnoviji riva tuner pa tamo mozete podesavati brzinu ventilatora u 2d i 3d rezinu (pomalo naravno , ne neke extreme, za vase pokusaje snosite sami odgovornost :))

ma nema veze sa ventilatorom, ja sam originalni ventilator iskljucio i stavo 8mm na kartici sada je necujna... Mada nemogu 100% da tvrdim da je graficka mada na koliko god da radi CPU 1.6-2.7GHz istanje je identicno... Izgleda da cu morati da se pomirim sa pistanjem!

Prijatelju, meni se cooler na kartici cuje mnooogo jace nego pishtanje :d Tj da on pishti, znao bi veruj mi :D

To bi trebalo da je do nesavrsenosti napajacke jedinice, ili na ploci ili na grafickoj kartici ....e sad sta pisti od samih komponenti tesko je utvrditi posto su mnogo blizu jedna druge....Mislim da to neces moci da resis zbog kako ja mislim nesavrsenosti elektronskih komponenti. Tako se zalomi..........Da ne produbljujem temu......

Mislim da sam provalio u cemu je stvar. Ispitivao sam razne biose od 6800LE pa do modovanog Ultra (zamalo da sjebem karticu) i kartica ubedljivo najmanje pisti skoro neprimetno sa 6800LE biosem zato sto on daje napone od 1.1V za GPU za razliku od default biosa koji radi na 1.3V. Pomirio sam se sa sudbinom ukoliko oborim napon u biosu gubim gotovo 100MHz za GPU sto mi se nikako ne isplati

Pa bas i nije pametno da pipka zavojnice! ;)

Nerazumem se u elektroniku zavojnica bi trebala da bude element u vidu americke krofne a oko nje je obmotana zica? I na koji nacin to da popravim?

@Ji 4Tze
Ma jok bre - debeli prsti, kartica okrenuta naopako ("od ruke")... :d

ma raspakuj makinu idi kod ortaka stavi grafiku pa slushaj dal ce da prokuka
prvo utvrdi koji deo hardvera kuka a onda ga reklamiraj ili budzi shta ti je lakshe.
I nemoj bash da pipkash po kartici dok je u strujnom kolu moz da ti sklizne ruka ...

Delija je napisao(la):
Pa bas i nije pametno da pipka zavojnice! ;)

Meni pisti maticna, dirao sam zavojnice dok je komp radio i nasao koja pisti. E sad, ta zavojnica se cuje uvek, i vrlo, vrlo tiho, ono sto meni smeta je pistanje za koje mislim da potice od memorije. I ono je povremeno.

to3a je napisao(la):
ma raspakuj makinu idi kod ortaka stavi grafiku pa slushaj dal ce da prokuka
prvo utvrdi koji deo hardvera kuka a onda ga reklamiraj ili budzi shta ti je lakshe.
I nemoj bash da pipkash po kartici dok je u strujnom kolu moz da ti sklizne ruka ...

Kartica je isprobana i na drugom komjuteru i definitivno pisti. Sto se tice reklamacije to nema sanse da prodje iz vise razloga navodim 3:
1. Kartica je ispravna, e sad sto pisti (ko zna kakvo resenje prodavac hardwera moze da predlozi, vata za usi mozda)
2. Nema je vise u Pakomu na lageru i neverujem da ce je uopste biti
3. Skinuo sam plastiku sa originalnog hladnjaka i bakarne listice ispravio nagore kako bih prikacio necujnu osmicu tako da je povratak u originalno stanje blago nemoguc.
4. Pre vise od mesec dana mi je riknula ASUS A8N-E (NF4 Ultra S939), posto je vise nemaju na lageru kao bice razduzenje i tako vec druga nedelja prodje... Pocinjem da mislim da je garancija zakonsko pravo kupca koje postoji samo na papiru....

meni je pistala aususova nvidia 5900ultra. bojim se da nema resenja osim da trpis ili da menjas karticu.

Pored te kartice, cuo sam jos par nvidia(uglavnom modela iz visih klasa) koje piste,a kod Atija to NIKAD nisam cuo.

E sad, neke piste tako da se jedva cuje, a taj moj asus je PREGLASNO pistao cak i dok skrolujem, a kad pustim nesto 3d...katastrofa.

Tad sam iz ocaja probao i sa drugom plocom i drugim napajanjem - ne vredi.

Ma ne sme da pishti. Ne znam ko ti je diler hardvera i jes da je malo nezgodno shto si stavio drugi ventilator al diler samo nju obelezi kao neispravnu i reklamira kinezima iliti to se baci u kantu.
Budi uporan i trazi svoje pravo pa ako treba pomeni i inspekciju opstinsku (od koje nema valjde al svi se strecnu na pominjanje drzavnih ruku koje se meshaju u situaciju jer pomisle au a sav onaj hardver shto ilegalno imamo na lageru il koliko tje da nas ochepi neki inspektor zato shto dolati bolje da mu zamenimo glupu karticu).A shto se ploche tiche pa prijatelju dve nedelje chekash pa pritisni to malo. Ima da se blesave mesec dana i onda kad ih ti pozovesh posle mesec dana neko tje da se okrene i vidi polovnu plochu kakva tebi treba i tako tje se to reshiti. Malo ih stisni za jaja jer ako su spremni da uzmu pare i prodaju onda nek su spremni da podmetnu ledja kad treba.

@ to3a

Pa, ne znam koliko ce uspeti da zaplasi nekoga u Pakomu, bas njih briga za inspekciju. Nije to neko ko je otvorio radnju u dvoristu iza kuce. (mada po pitanju garancije mislim da firme iz dvoriste je bolje postuju od vecih firm kod nas)

Drugo, cim je decko petljao i deformisao taj kuler, oni tamo ima jedva da docekaju u servisu da vide tako nesto.

@ sasamil

A tebi svaka cast, kada si kartici od 200-220 eura (koliko kosta kod nas), krenuo da "opravljas" hladjenje jer nije bilo besumno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno