V
Vojislav011
Guest
Sta mi predlazete, graficka oko 200 - 250 evra ?
Hvala
Hvala
Sta mi predlazete, graficka oko 200 - 250 evra ?
Hvala
Gainward GTX260 GS, kosta ~17000 din, ne treba ti jaca i skuplja od te.
sad asam je nasao za 21.100,00 dinara mozda neka jaca verzija. Nego jesi siguran da je graficka ok, ne bih zeleo da je menjam godinu dve a da mogu da igram u normalnim rezolucijama (ne ono 640x 300)![]()
Hvala
Evo klokovao sam je sa 625 na 702 a memoriju sa 1100mh na 1202mhz i za sada stabilno radi.Pitao sam te i u drugoj temi a i ovde cu.
Daj malo overklokuj tog Gainwarda, gpu na bar 700MHz, memoriju na 1200MHz, da vidimo sta moze.
Ja bih rado presao sa moje Gainward GS ali 4870 512MB, na tu, al me zanima overclock potencijal, jer ova moja ima mali oc potencijal.
Ako se ni ta ne moze mnogo overklokovati, onda nema smisla ni da menjam svoju graficku za tu.
Budak
Cinjenica je da po ovim testovima GTX 260 ima nesto bolje performanse , Temperature su OK , OC je OK ali je i nivo buke koju stvara pri opterecenju isti kao kod referentne karte ( nista nisu promenili ) i krece se od 69dB na oko par cm od karte do 40dB na 1m.
Zanimljivo je da se ne ocenjuje kao bucna ali ako se procita drugi test
GTX 275 gde je u full load 40.8dB :
http://www.techpowerup.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_275_OC/28.html
jasno se kaze :
In idle the fan noise is very acceptable for a card in this performance class. But under load the fan gets quite noisy.
Rado bih da probam Nvidiju jer sam od 7900 GT do danas samo ATI karte koristio sa kojima nisam imao problema . (licno nisu mi se svidele NVidijina resenja hladjenja- zvrndanje coolera , previse kontrasna i isprana slika cudan rad u igrama sto se odnosi na nagli pad frame rate u igrama .
Mozda je to bilo do nekih podesavanja pa bih vrlo rado da vidim da li se nesto promenilo od onda , tu je i odnos cena performanse koji trenutno ide na stranu GTX -a , sa druge strane plasi me citanje izmedju redova u testovima sto je sve u zavijenoj formi i ne bih podneo da upalim racunar i da mi zarezi graficka -mislim da bih je automacki bacio kroz prozor. Dzaba Noctue, Silenceri ostali tihi elementi ako stavim testeru u racunar ....
Dok je Sapphire VaporX nesto slabiji sa performansama, ali se dobro OC , temperature su u proseku 62C oce da ode i do 82C ali ima lufta i nivo buke je oko 30dB do 80C. Sto je za respekt.
VaporX je sigurno dobro resenje ( nesto naj-tise i naj-kvalitetnije sto postoji od 4870) samo je cena od 16780din visoka za oko 2500 vise od Power Colora 4870 PCS+ od koje i ima nesto bolje performanse ali i zgleda da i Power Color ima problem sa bukom :d
http://www.behardware.com/articles/751-12/product-test-which-radeon-hd-4870.html
Dilemu cu resiti kad se dobro naspavam jer. :wall:
"Jutro je pametnije od veceri" .
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari