Šta je novo?

graficka oko 200 - 250 evra ?

• Začetnik teme Vojislav011
  • Datum pokretanja
V

Vojislav011

Guest
Sta mi predlazete, graficka oko 200 - 250 evra ?

Hvala

sad asam je nasao za 21.100,00 dinara mozda neka jaca verzija. Nego jesi siguran da je graficka ok, ne bih zeleo da je menjam godinu dve a da mogu da igram u normalnim rezolucijama (ne ono 640x 300) :)

Hvala

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo gainward gtx 260 pre par dana i to je ta cena 16850 dinara za kash ili 17500 dinara na par rata,mislim da su tri rate u pitanju.Ja nisam neki preterano zahtevan igrac ali COD5 mi radi na maksimalnim detaljima i u rezoluciji 1680x1050 i sve ide glatko.Inace kartica radi na fabrickim taktovima gpu-625 mhz memorija -1100 mhz.Kazu da se kartica odlicno klokuje ali ja nisam pokusavao posto meni i ovako na default-u radi odlicno.Kuleri su podeseni fabricki na 40 posto i pri toj brzini uopste se ne cuju.Kartica je pri tom broju obrtaja kulera stvarno necujna.Mislim da kartica postaje bucna tek kad se kuleri ubrzaju preko 60 posto.Druge igrice nisam probao posto mi je samo ova u kompu.

Poslednja izmena:
Pitao sam te i u drugoj temi a i ovde cu :D.
Daj malo overklokuj tog Gainwarda, gpu na bar 700MHz, memoriju na 1200MHz, da vidimo sta moze.
Ja bih rado presao sa moje Gainward GS ali 4870 512MB, na tu, al me zanima overclock potencijal, jer ova moja ima mali oc potencijal.
Ako se ni ta ne moze mnogo overklokovati, onda nema smisla ni da menjam svoju graficku za tu.

Poslednja izmena:
Gainward GS ima odlichno hladjenje - dva ventilatora koji se vrte ne preterano brzo (tj. tihi su) i hlade dobro. Indentichna kartica ovoj je PALIT DAYTONA GTX260 Sonic 216sp, dodushe ne znam da li ima da se nadje. Poshto je krenula opasno da me zeza ova moja Powercolor 4870 (pregrejava se iako sam joj obezbedio odlichno hladjenje u kuchishtu i chak je downclokovao), reshio sam da uzmem Palit GTX260 jer imam vec dobro iskustvo sa Palit GTS250.

Poslednja izmena:
Pitao sam te i u drugoj temi a i ovde cu :D.
Daj malo overklokuj tog Gainwarda, gpu na bar 700MHz, memoriju na 1200MHz, da vidimo sta moze.
Ja bih rado presao sa moje Gainward GS ali 4870 512MB, na tu, al me zanima overclock potencijal, jer ova moja ima mali oc potencijal.
Ako se ni ta ne moze mnogo overklokovati, onda nema smisla ni da menjam svoju graficku za tu.
Evo klokovao sam je sa 625 na 702 a memoriju sa 1100mh na 1202mhz i za sada stabilno radi.
Evo koliko je bacala na default klokovima u 3dmark-u a koliko klokovana
3dmark03-53271 poen a klokovana baca 58230
3dmark05-23440 poen a klokovana baca 24134
3dmark06-16094 poen a klokovana baca 16895
Evo to je bilo na brzinu,inace se temperature malo podignu ali neznatno nekih par stepeni razlike.
Kad nadjem malo vise vremena onda cu je vise testirati.
Pozdrav.

Izvinjavam se svima ali jos nisam resio dilemu....

Sapphire 4870 1Gb Vapore-X za 16800din ili
Palit GTX 260 216sp 896MB SONIC za slicne pare?

Na prvom mestu tishina pa performanse.
Koliko je koja bucna pri full opterecenju?

Za VaporX sam nasao podatak da do 80C ne prelazi 30dB
( da li moze i sta li se desava kad dodje tih 80C) :)

O GTX 260 niko ne iznosi neke stvarne podatke samo kazu da je tiha.

Pa i prethodne tri ( Asus, Sapphire, Gigabyte 4870 i dve 4850 Sapphire , Ganward GS = izuzetak ) koje sam imao su bile tihe ali se pri opterecenju bile za moj pojam bucne ( huk ) i pretople.
Sad da li taj VaporX vredi?
A sa druge strane bojim se cudnih zvukova( udaljeno zujkanje ili naglo sustanje kad se ugreje i sl) koje sam kod ranijih NVidijinih kartica cuo.

Hvala

Poslednja izmena:
Budak
Cinjenica je da po ovim testovima GTX 260 ima nesto bolje performanse , Temperature su OK , OC je OK ali je i nivo buke koju stvara pri opterecenju isti kao kod referentne karte ( nista nisu promenili ) i krece se od 69dB na oko par cm od karte do 40dB na 1m.
Zanimljivo je da se ne ocenjuje kao bucna ali ako se procita drugi test
GTX 275 gde je u full load 40.8dB :
http://www.techpowerup.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_275_OC/28.html
jasno se kaze :
In idle the fan noise is very acceptable for a card in this performance class. But under load the fan gets quite noisy.

Rado bih da probam Nvidiju jer sam od 7900 GT do danas samo ATI karte koristio sa kojima nisam imao problema . (licno nisu mi se svidele NVidijina resenja hladjenja- zvrndanje coolera , previse kontrasna i isprana slika cudan rad u igrama sto se odnosi na nagli pad frame rate u igrama .
Mozda je to bilo do nekih podesavanja pa bih vrlo rado da vidim da li se nesto promenilo od onda , tu je i odnos cena performanse koji trenutno ide na stranu GTX -a , sa druge strane plasi me citanje izmedju redova u testovima sto je sve u zavijenoj formi i ne bih podneo da upalim racunar i da mi zarezi graficka -mislim da bih je automacki bacio kroz prozor. Dzaba Noctue, Silenceri ostali tihi elementi ako stavim testeru u racunar .... :mad:

Dok je Sapphire VaporX nesto slabiji sa performansama, ali se dobro OC , temperature su u proseku 62C oce da ode i do 82C ali ima lufta i nivo buke je oko 30dB do 80C. Sto je za respekt.:)
VaporX je sigurno dobro resenje ( nesto naj-tise i naj-kvalitetnije sto postoji od 4870) samo je cena od 16780din visoka za oko 2500 vise od Power Colora 4870 PCS+ od koje i ima nesto bolje performanse ali i zgleda da i Power Color ima problem sa bukom :d

http://www.behardware.com/articles/751-12/product-test-which-radeon-hd-4870.html

Dilemu cu resiti kad se dobro naspavam jer. :wall:
"Jutro je pametnije od veceri" .

Pozdrav

Vec negde napisah...

Manuelno podesis brzinu ventilatora, jer sam poprilicno siguran, da nije potrebno da se okrece onoliko koliko bios graficke kaze, vec je to moguce nize.
Neka T poraste za malo, ali bitno je da ne blokira/trotluje...

Znaci treba naci kompromis buka - brzina kulera/temperatura ;).

Budak
Cinjenica je da po ovim testovima GTX 260 ima nesto bolje performanse , Temperature su OK , OC je OK ali je i nivo buke koju stvara pri opterecenju isti kao kod referentne karte ( nista nisu promenili ) i krece se od 69dB na oko par cm od karte do 40dB na 1m.
Zanimljivo je da se ne ocenjuje kao bucna ali ako se procita drugi test
GTX 275 gde je u full load 40.8dB :
http://www.techpowerup.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_275_OC/28.html
jasno se kaze :
In idle the fan noise is very acceptable for a card in this performance class. But under load the fan gets quite noisy.

Rado bih da probam Nvidiju jer sam od 7900 GT do danas samo ATI karte koristio sa kojima nisam imao problema . (licno nisu mi se svidele NVidijina resenja hladjenja- zvrndanje coolera , previse kontrasna i isprana slika cudan rad u igrama sto se odnosi na nagli pad frame rate u igrama .
Mozda je to bilo do nekih podesavanja pa bih vrlo rado da vidim da li se nesto promenilo od onda , tu je i odnos cena performanse koji trenutno ide na stranu GTX -a , sa druge strane plasi me citanje izmedju redova u testovima sto je sve u zavijenoj formi i ne bih podneo da upalim racunar i da mi zarezi graficka -mislim da bih je automacki bacio kroz prozor. Dzaba Noctue, Silenceri ostali tihi elementi ako stavim testeru u racunar .... :mad:

Dok je Sapphire VaporX nesto slabiji sa performansama, ali se dobro OC , temperature su u proseku 62C oce da ode i do 82C ali ima lufta i nivo buke je oko 30dB do 80C. Sto je za respekt.:)
VaporX je sigurno dobro resenje ( nesto naj-tise i naj-kvalitetnije sto postoji od 4870) samo je cena od 16780din visoka za oko 2500 vise od Power Colora 4870 PCS+ od koje i ima nesto bolje performanse ali i zgleda da i Power Color ima problem sa bukom :d

http://www.behardware.com/articles/751-12/product-test-which-radeon-hd-4870.html

Dilemu cu resiti kad se dobro naspavam jer. :wall:
"Jutro je pametnije od veceri" .

Pozdrav

Od 7900GT nisi imao Nvidiju, a iznosis ovakvo misljenje? I danas je svaka high-end karta bucna pod opterecenjem.

Imam Palit GTS250 Sonic, Powercolor 4870 PCS+ i od juche Palit GTX260 Sonic - GTS250 je zaista najtisha, 4870 i GTX260 su tu negde, mada mi je radeon malo buchniji kada se porede na maximalnom opterecenju. Sve kartice su veoma tihe na "leru", s tim shto se radeon greje vishe od GTX260 (ipak ovaj Palit ima 2 mocna ventilatora).

Slika na nvidiji i radeonu se uopshte ne razlikuje, naravno obe su prikachene na DVI. Neka posebna razlika u brzini izmedju 4870 i GTX260 se takodje ne oseca posebno (igram se u 1920x1200 sa 4xAA bez problema). GTS250 je, sa druge strane, osetno sporija od ovih zveri, ali odlichno radi posao na 1680x1050.

Moj savet je sledeci - ako imash monitor koji podrzava maksimum 1680x1050, uzmi GTS250 ili 4850 nece ti vishe trebati, a ako imash 24"+ onda obavezno na GTX260 ili 4870.

Poslednja izmena:
Uf, teze ce to malo ici na 16x10 na high uz AA/AF sa 4850/gts250, i sa danasnjim igrama, a kamoli sa dolazecim.
Moj savet je upravo suprotan, kupiti sada 4870512/1024MB ili GTX 260 216sp, i bice dugo miran ;), na kao sto pomenuh 16x10 u igrama.

Vrh Dno