Šta je novo?

Graficka karta za igraonicu?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Koja kartica je trenutno best buy za igraonicu?
Da moze da potera trenutno aktulene igre, a da ne bude preskupo....

Koja bi valjala na duze staze? Naravno, opet u odnosu na cenu....

Ti4200?
O nekim dx9 kartama ni ne razmisljaj, bacanje para.

TI4200 je definitivno best buy, pogotovo sto je veleprodajna cena oko 100e. A ja bih licno odabrao leadtek-ov model zbog pasivnog hladjenja memorije.
Naravno, najjeftinije resenje je neki mx440, ali pitanje je koliko se to danas isplati.
Ili gledaj na to ovako, ako se pretezno ograju cs ili w3 onda je i gf2MX200 dovoljna, naravno bar uz neki 1700+, dok je za novije igre ipak potrebno nesto jace.

Tja...
Skuplje resenje neki FX5600, srednje Ti4200, jeftinije FX5200.

dandy ti lepo rece...mada, licno mislim da se jos uvek ne isplati qpovina Ti4200 za igraonicu (veruj mi, znam kako to ide, posto sam namestao nekih 10-tak igraonica - klinci su napaljeni i sline i na MX440)...razmisli o nekoj jeftinijoj varijanti (za sada), i pokusaj sa dobavljacem da se dogovoris za eventualnu zamenu u roku od nekih 6 meseci uz neku razumnu doplatu...
Poz! ,)

Dandy je napisao(la):
Tja...
Skuplje resenje neki FX5600, srednje Ti4200, jeftinije FX5200.

Bas tako a ako se nema za Ti onda 5200 obavezno.
Ni jedan ATI zbog glupih igara koje nisu optimizovane za njega a klinci igraju sve i svasta.

OK, thanx. Posto se ne igram, ne znam ni kkva je zahtevnost igara....mislim da ce FX5200 da radi posao....

U kakvom je on odnosu sa MX440/460? Koliko je i da li je brzi?

PJ je napisao(la):
OK, thanx. Posto se ne igram, ne znam ni kkva je zahtevnost igara....mislim da ce FX5200 da radi posao....

Procitaj test koji je max nedavno okacio...

Ma mx440 je još uvek sasvim dovoljan. Sve igre koje trenutno se igraju rade sasvim dobro na njima, a klinci i onako ne obraćaju pažnju dal je 1024x768 ili 800x600, važno je samo da igra radi.

Ja predlozio Ti4200 i za buducnost :D .
Stoji, deca ne pitaju nista vec samo igraju, cak iako im puno secka.

nesharm je napisao(la):
Ja predlozio Ti4200 i za buducnost :D .
Stoji, deca ne pitaju nista vec samo igraju, cak iako im puno secka.

hehehe...secka...u Couter Strike-u mozhda? :beat:
sve neke kineske veshtine...kung-fu hack and slash....sec-sec... :D

cheers

Za igraonicu je besmisleno i preskupo uzimati karticu kojakosta preko 100 €.
Ti4200 je totalno bacanje para!
FX5200 (128bit mem.)je najoptimalnije resenje verujem da se onaj Sparcle sada moze naci za oko 80-tak eura!
Drugo resenje je Radeon9200 (takodje 128bit mem) imas Sapphira za 60-tak jura!
Ili, ako je i to puni neki MX440 ce za 50-tak evrica odradjivati posao!

Pola igraonica igre ostavlja u 640*480 (tj default)...

Mare je napisao(la):
Pola igraonica igre ostavlja u 640*480 (tj default)...

ma ja prvi spustam u 640.....doduse samo Counter Strike :beat:

PJ je napisao(la):

MX 460 je sasvim ok za igraonicu. Malo se teze nalazi (10 kom i vise) ali dobro radi.

Nedjo je napisao(la):
Za igraonicu je besmisleno i preskupo uzimati karticu kojakosta preko 100 €.
Ti4200 je totalno bacanje para!
FX5200 (128bit mem.)je najoptimalnije resenje verujem da se onaj Sparcle sada moze naci za oko 80-tak eura!
Drugo resenje je Radeon9200 (takodje 128bit mem) imas Sapphira za 60-tak jura!
Ili, ako je i to puni neki MX440 ce za 50-tak evrica odradjivati posao!
Ma sto covek kaze uzmi 5200, ali uzmi Prolinkov sa onog roundupa 5200, mnogo dobra kartica, fabricki nesto povisenih taktova i nije skupa, a pise u testu da je ima telix iz NS!

Cetvorka MX ti je vise nego dovoljna! U mom gradu svi i onako igraju samo CS i Warcraft III u igraonicama.

I nek monitori budu 14" jer u rezoluciji 640*480 na takvom monitoru sve ce da izgleda super :)

Freak_Power je napisao(la):
I nek monitori budu 14" jer u rezoluciji 640*480 na takvom monitoru sve ce da izgleda super :)
Predpostavljam da bi tvoj predlog za igraonicu verovatno bio neki Radeon 9700 Pro ili bar 9500 Pro?

Hmm...ja ne znam o kakvim igraonicama pricate, ali ja drzim jednu i nije bas da samo igraju i ne pitaju. Sta ako neko oce da cepa ut2k3? Ili ako imas "profi" ekipu koja samo smara sa fpsom u CS-u :). Ili neko igra morrowind. Da ne pricam o generalima. A ako hoces da otvoris kaunterstrajkaonicu za decu, onda te bas briga sta uzimas.
Licno uzeo sam nedavno nakon gf3-ki gf4ti 4200 i prezadovoljan sam i ja i musterije.

Primetio sam da ljudi za igraonicu uzimaju xabre400 i mislim da je to totalni promasaj. Kartica je i vise nego brza za pare koje kosta ali sta to vredi kad na njoj nerade mnoge igre a u igraonici se igra sve.

igor2 je napisao(la):
Hmm...ja ne znam o kakvim igraonicama pricate, ali ja drzim jednu i nije bas da samo igraju i ne pitaju. Sta ako neko oce da cepa ut2k3? Ili ako imas "profi" ekipu koja samo smara sa fpsom u CS-u :). Ili neko igra morrowind. Da ne pricam o generalima. A ako hoces da otvoris kaunterstrajkaonicu za decu, onda te bas briga sta uzimas.
Licno uzeo sam nedavno nakon gf3-ki gf4ti 4200 i prezadovoljan sam i ja i musterije.
Najslabiji računar kod mene je duron 1.1Gh i gf2mx400 i u 1024x768 CS nikad ne spadne ispod 55-60 FPS-a (radi na dedicated serveru), a na oszalim gde su gf4mx440 nikad ispod 90 FPS-a, što mislim da je sasvim solidno za igranje :).

Tja... imas likove koji nisu zadovoljni ako fps nije zakucan na 99, a onda i klinci cuju za to od njih i eto ti belaja...

kalky je napisao(la):
dandy ti lepo rece...mada, licno mislim da se jos uvek ne isplati qpovina Ti4200 za igraonicu (veruj mi, znam kako to ide, posto sam namestao nekih 10-tak igraonica - klinci su napaljeni i sline i na MX440)...razmisli o nekoj jeftinijoj varijanti (za sada), i pokusaj sa dobavljacem da se dogovoris za eventualnu zamenu u roku od nekih 6 meseci uz neku razumnu doplatu...
Poz! ,)

Na klincima se nece nauzimati para :) Igraonica danas toliko ima, da se svi utrkuju ko ce imati novije igre, a kako onda mx440 to da izvuche ? To je i min konfa za CS, a wc sa preko 1vs1 nece raditi ni bez TI4200...Shta cesh onda da kazesh za UT2003 ili neshto josh novije ?
Najgora kombinacija je da kupi MX440 pa kad mu zatreba da uzme TI, jer ce se uskoro MX440 nalaziti na ulici, dok TI uvek ima dobru vrednost, tako da ce bez veze samo puci pare...Najbolje da odmah uzme TI i da ne misli neko vreme....

Vrh Dno