Šta je novo?

Graficka karta nova do 5000 dinara

kvaka22

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poena
415
Pozdrav

Zanima me nova graficka karta do 5000 dinara sa hdmi izlazom zbog gledanja filmova
Ne bih vise davao jer mi ne treba,igre ne igram sem age of mitology
Trenutno imam Nvidia Ge force 9500 gt 512mb ali ona nema hdmi izlaz

Konfiguracija i je sledeca
AMD Athlon 64 x2 dual core 5000+2,59GHz
maticna ploca MSIK9N Neo V3
2gb rama 32bitni w7 ultimate
napajanje chieftec 250W
jedan opticki uredjaj i hard 500 gb to je to
ako nesto jos treba od podataka pitajte

hvala unapred na svim predlozima
cesto sam online zato samo navalite :)

Postavio si temu na pogrešno mesto ima sekcija šta da kupim...
Za te pare ja bi išao na polovno sa garancijom Tipa Amd 7770 ako nadješ i isplati se neki din gore dati.
Ili polovno bez garancije tipa 5850 ili 6870 ovo su grafe i sa kojima možeš nešto i da poigraš.

Novo nažalost možeš samo tugu i jad da kupiš a tu su performanse nebitne tako da recimo pristojna je AMD R5 230 ona je oko 40eu pasivno hladjenje i ima HDMI.

Od zelenog tabora nemam ideju verovatno još neka tužnij grafa :p za te pare.
A za malo više para recimo AMD R7 240 ili NVIDIA GT 730. Al opet 5850 kida i briše sve te grafe :)

Jeste u pravu ste ,napajajanje je slabo a ja i nisam neki zahtevan korisnik po pitanju perfomansi pc-a
Novu bih uzeo zbog garancije najvise a i od 9500 sve je bolje pretpostavljam

Uzeo sam ga pre jedno 8 godina i tada je bio polovan ali radi ne stuca

Ali ova nema hdmi tako da cu je morati prodati
Znam za zvuk zato se ne bih zezao sa time vec direkt hdmi u hdmi
Moja je 512 mb ima dvi ali ne bih se zezao sa time

Poslednja izmena:
bravo batak, uze mi rech iz ustiju !

Nece biti zvuka na tv-u onda
Ne znam kako da home cinema povezem da ima zvuk
Na kompu sve mali cincevi a na cinema veliki
Sto znaci kupuj nove zvucnike pretpostavljam

Poslednja izmena:
???

http://www.frontx.com/pro/c216_042p2.gif

Ako imas 5.1 ulaz u "Home Cinma" preko 3x par RCA (5.1) onda uzmes 3 kablica stereo 3,5mm to RCA koji su mozda 250-300din po komadu.

Hajde da racunamo 3x 300 + 1x550=1450RSD. To je vec dosta, tako da ima logike da mozda kupis novu grafu, prodas staru i resis se kablova. Predpostavljam ta ti "Home CInema" ima HDMI ulaz i izlaz. Na ulaz mu dovodis HDMI iz kompa sa grafike, a onda iz njega dalje vodis HDMI na TV za sliku. "Home Cinema" ti skine zvuk na taj nacin i sliku prosledi dalje. E sad posto ga nazivas "Home CInema" ne znam o kom uredjaju se tacno radi, trebalo bi nam malo detalja.

Poslednja izmena:
moram da dupliram post ne moze se promeniti
sta kazete za ovu grafiku
Nvidia Quadro FX1800 moze li to kod mene i vredi li 4000 dinara polovna
Imam ulaze za 5.1 na home cinema,nije mi ovo palo na pamet auu prso sam
Hvala,ovo je vec dobra kombinacija

Poslednja izmena:
kvadro kartica je za profesionalni render . ima duplo više cuda jezgara od tvoje gt 9500. isto directx 10 podršku , i 768mb rama.
za profesionalnu upotrebu vredi 4000 din.

za tvoje potrebe se ne isplati, jer za iste pare možeš da uzmeš amd hd 6790, koja je u poredjenju s tim kvadrom aždaja.

što se zvuka via hdmi adaptera tiče-

Na tvojoj kartici postoje 2 pina za hdmi audio pass thru (oni postoje na većini nvidia dx10 kartica). Pored njih piše SPDIF_IN
b8c110808d.jpg

sa ploče izvedeš spdif-out (postoje pinovi) i drugi kraj 2 pinskog kabla udeneš na dva pina na kartici .
spdif-verbindung.jpg

u audio kontrol panelu uključiš spdif-out, i
voila- imaš zvuk sa hdmi-ja .

potreban ti je dvi-hdmi adapter i 2pin na 2pin kabl. mnogo jeftinije nego nova grafička.

Poslednja izmena:
ako tv povežeš hdmi kablom ,
sa tvojom gt 9500 ,
preko dvi-hdmi adaptera ,
a pritom si kablićem povezao spdif-out na ploči sa spdif-in na grafičkoj,

čućeš zvuk sa zvčnika ugradjenih u tvom televizoru .

Poslednja izmena:
Kazes kada povezem dvo pinski kabal dobijam zvuk kao sa hdmi
Obzirom da cu tv povezati da li to znaci da ce zvuk ici preko tv ili ostaje varijanta za home cinema

Znaci nema sanse bez graficke kartice sa hdmi izlazom dobijem zvuk na tv-u
Sto je ujedno i razlog otvaranja ove teme ,sve se svodi na to da ovako spojim tv i komp ,moram zvuk da bacim preko zvucnika

Lepi kokan ti je rekao a i svi ostali. Ako uradis tako sa spdif-in kablicem i povezes plocu i graficku imaces zvuk preko hdmi-a. Sto znaci da ako hdmi ubodes u tv imaces zvuk na tv-u. A ako hdmi ubodes u home cinema imaces zvuk na zvucnicima 5.1 tog istog home cinema. Ispravite me ako gresim.

Poslednja izmena:
Lepi kokan ti je rekao a i svi ostali. Ako uradis tako sa spdif-in kablicem i povezes plocu i graficku imaces zvuk preko hdmi-a. Sto znaci da ako hdmi ubodes u tv imaces zvuk na tv-u. A ako hdmi ubodes u home cinema imaces zvuk na zvucnicima 5.1 tog istog home cinema. Ispravite me ako gresim.

Pa nece imati ni onda zvuk jer njegova karta kako rece nema HDMI vec samo DVI. Inace kod vecine TV-a moze se i zvuk nezavisno voditi od slike, tj. slika na HDMI (moze i preko DVI to HDMI adaptera), a zvuk obican stereo preko 3,5mm i to je to, ako ne funkcionise (veoma retko), onda 15pin D-SUB za sliku i 3,5mm stereo za zvuk, samo je onda slika nesto losija. U svakom slucaju tada je zvuk stereo - 2.0, a ne 5.1

Poslednja izmena:
alo bre ! ako ste pismeni, čitajte.

1 # gt 9500 nema integrisani zvučni čip kao amd kartice , ali ima spdif-in koji se bode sa ploče.

2# kad se poveže pomenuti spdif-in , i stavi dvi-to hdmi adapter, hdmi do tv-a šalje i zvuk

3 # većina flat tv-a ima spdif-out , kao optički toslink.

4# televizor naknadno možete optičkim kablom povezati sa AV risiverom, koji ima optički ulaz, i slušati na 5.1 sistemu.

5# spdif je digitalni audio izlaz

6# ako vaši 5.1 zvučnici nemaju digitalni ulaz , možete ih povezati sa analognim 3x 3.5mm izlazima , na matičnoj ploči.

i još jedamput - ako povežete 2-pinski spdif (matična<->grafička) , DVI-hdmi će preko hdmi kabla slati i zvuk

Poslednja izmena:
Predlog za moderatore,

da se tema ne prebacuje u Sta da kupim, vec ostavi ovde i preimenuje tipa ~...i povezivanje preko hdmi

Sigurno ce jos nekome biti od koristi.

Nazad
Vrh Dno