Šta je novo?

Hardver Graficka karta ali koju?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

KovacTibor

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2021
Poena
285
Posto sam u planu obnove kartice i sada me zanima sta da kupim, da jurim neku rtx 3080 novu ili da idem na 6900 xt isto novu. Uzimao bih na KP.

Procesor koji trenutno imam je ryzen 3600 i nije u planu zamena za nesto jace bar jos neko vreme. RTX 3080 me odbija iz razloga jer ima lose termalne padove a da uzimam 3080ti toliko para bas nemam da dajem.

A da ponovo uzimam neku rtx 3070 ili 3070ti opet imaju samo 8 gb rama a sada kada vec kupujem nesto da kupim sto ce mi traje opet ko ova gtx 1070ti sto je kod mene vec par godina.

I sada gledam da li je moje napjanje koje imam od 760w dovoljno uopste za jednu od ove dve kartice? Fractal Desing Ion+ 760P

Posle dosta mozganja odlucio sam da to ipak bude rx 6900 xt model asus tuf pa neka ide zivot. Po ceni od 830 evra nisam mogo bolju ponudu dobiti na kp. Nisam hteo da kupujem polovne karte iz rudnika bez garancije i koje cega i da razmisljam hoce da crkne ili nece, ovako kupim novo i ne razmisljam da li je urnisana ili nije, koliko je mucena u rudniku i koje su bile temperature na kojima je radila.

Nisi dobro razumeo, u banci sam uzeo vise para pa cu uzmem i karticu odnosno vec je porucena a za krov sam pare vec prebacio majstoru za sanaciju krova tako da sam sada go ko pistolj.

Zato kazem da je neplanski bilo, prvobitno je bilo da uzmem svoju staru rtx 3070 od drugara kome sam je prodao posto je uzeo za kopanje a kako sada nema sta da kopa sam mu ponudio moju gtx 1070tti i 200 evra ali kolega nece da prodaje ali da je hteo uzeo bih je nazad jer ima jos 3 godine validne garancije kod gigatorna.

Odlucio sam da kada vec dizem kredit da onda to bude iz par razloga ali nisam hteo da uzimam ni puno jer treba ziveti, jesti, placati racune a ne samo placati rate i kamate.
Dobra karta, očekivao sam višu cenu za novu...nek te dobro služi.
Neces verovati tri prodavca sam zvao i kod sva tri sam dobio drugaciju cenu, ovaj je imao najpovoljniju od 830 evra. Jedan kojeg sam zvao reko mi je da ta tuf nista ne valja i da uzmem ovu:

Kao ta je bolja, mozda jeste bolja ali cena od 950 evra mi ne opravdava razliku u novcu.

Poslednja izmena:
sto si uopste prodavao 3070 in the first place :)

sto si uopste prodavao 3070 in the first place :)
Prodao sam je jos u februaru mesecu kada sam video da je krenuo majning da ide u bunar a karticu sam bio isto tada uzeo na kredit i bilo je kada se igram da se igram a kada se ne igram neka kopa i neka zaradjuje ako nista bar za ratu kolika je bila. Ali par meseci je sve bilo ok ali kada sam morao svaki mesec da dodajem iz dzepa za ratu sam karticu prodao u to vreme za 130 hiljada i isplatio kredit i zatvorio tu pricu. Od onda do sada sam se igrao na staroj gtx 1070ti koju nisam prodao.

Tako da je ovo sada jos bolje isplao. Jos procesor i maticnu da zamenim a i ram da prosirim i imam komp sa kojim sam miran narednih 5 godina bez ulaganja.

Dobro ja nisam od onih sto sve to mora da bude napucano na ultra da to sljasti od ray trajsinga i slicnog. Meni je samo bitno da to radi i da mogu da igre odvrnem ako nista drugo na mesovito ultra-high. Bitno mi je da igre u narednih bar 5 godina mogu da igram kao sto se i dan danas sa 1070ti mogu igrati i uzivati.

Ako bi gledali po necijim drugim standardima onda i ova kartica koju sam sada kupio je vec zastarela i mogu da je menjam za nesto novije i bolje, ali sto sam ovde procitao racunari su jako skup hobi da bih mogo da kupujem sve najnovije sto izadje odmah 1 dana ali ipak ja nisam takvo zakeralo pa da to mora da bude zilion fps-a. Neka samo ne secka i neka ne pravi probleme i ja zadovoljan. Treba svako da nadje svoj limit i sta ga cini srecnim da to radi, jer ako bih ja radio sta mi drugi kazu pa ja racunar ne bih isti imao 3 dana jer uvek bi nesto moglo da se menja da se budzi i steluje.

Jel moze neko da mi kaze kakva je ova karta? Narucio sam sebi asus tuf 6900 xt sa cenom od 830 ali mi se nudi i ova u ponudi za 810 evra. E sada koja je usustina bolja za 2k gejming?

Sto volim kada mi se stvari izjalove pa ne znam koga bih zadavio radije.

Od kupovine kartice nema nista posto mi je isporucen veceras predracun za sanaciju krova i cifra nije uopste mala, 2000 evra me kosta taj posao. Ali ne mogu da kupujem karticu a da mi prokisnjava u sobi iznad kreveta gde spavam.

Izgleda da cu se jos neko vreme druzim sa gtx 1070ti. Kada se coveku neda bar 2 dana da bude srecan.

Sto volim kada mi se stvari izjalove pa ne znam koga bih zadavio radije.

Od kupovine kartice nema nista posto mi je isporucen veceras predracun za sanaciju krova i cifra nije uopste mala, 2000 evra me kosta taj posao. Ali ne mogu da kupujem karticu a da mi prokisnjava u sobi iznad kreveta gde spavam.

Izgleda da cu se jos neko vreme druzim sa gtx 1070ti. Kada se coveku neda bar 2 dana da bude srecan.
Pomeri krevet,kupi kartu 😉

A da ti sam saniras lepo krov, eto i grafe!
Pa zato postoje majstori koji su strucni u svom poslu. Isto tako nekome bi se moglo reci ma sta teras auto u servis uzmi pa sam ga popravi, doduse ima ljudi koji to znaju da urade ali opet ne mogu ni oni bas sve da urade.

Najradije da mogu ja sam bih to uradio ali ne mogu posto imam strah od visine, ja kada kod nekoga pogledam sa terase na dole meni se odmah zamanta u tintari. Tako da bih ja brze sleteo dole nego sto bi se popeo gore.

Nazad
Vrh Dno