Šta je novo?

Graficka - ispravna, ili ne?

veljaNS

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2012
Poena
169
Naime uzeo sam r9 280x tri-x iz kanade i kada sam je prvi put ustekao u komp, brljala je i u windowsu sa desne strane desktopa.
Posle restarta je prestalo, ali su se onda pojavili artifakti u toku igranja i to oni koji ukazuju da je video memorija ostacena (http://www.playtool.com/pages/artifacts/de_dust20002.jpg tako nesto se pojavi na 2-3 frejma pa nestane).
Posto sam izmenjao 5 grafickih do sada pomislio sam da moze biti i do silnih drajvera, pa sam ih pobrisao sve sa driver sweeperom i instalirao nove 14.6 beta.
Sada nema nikakvih artifakta u igri, ali posto me je kopkalo morao sam da pustim par testova.

Furmark nije nasao nikakve openGL greske i normalno je radio test 30tak min pa sam ga iskljucio,
Video memory stress test sam ostavio da odradi full scan na directx podesavanju i nije nasao ni jednu gresku, ali OCCT u error checking modu kada mu rucno podesim da koristi 2000mb rama baca gomilu gresaka.

Moje pitanje je da li jos necim mogu da proverim karticu i pouzdano da znam da li je 100% ispravna i da li su greske koje je OCCT pronasao uzrokovane losim podesavanjem (pise da podrzava max 2gb rama - edit: ovo je podesavanje za vram a ne ram, te ko zna cemu sluzi zaista..)?

edit: uradio sam sada i unigine heaven benchmark, skroz normalno, medjutim ono sto mi je zapalo za oko je da mi je zakljucano podesavanje napona i da gpu-z detektuje default podesavanje od vddc = 0,875v sto mi deluje neverovatno malo, takodje klok mi deluje zakljucan na 1100, a trebalo bi da bude valjda na default 1000 a sa boost-om 1100.
deluje mi da je ovo neki rudarski bios, mozda bi trebalo normalan staviti?

edit1: ipak sa trixxx moze da se menja napon i on kaze da je 1,25 default ..

Poslednja izmena:
Ta Sapphire traba da ima dual BIOS, dugme sa logom na kartici.
Kada pritisnes dugme i ono svetli treba da se aktivira UEFI mode.
Tada bi trebalo da mozes da podesavas.
Vidi da skines TriXX Utility, neke sapphirke samo sa njime mogu da
podesavaju napon.

Dugme ti je ovde.

11.jpg

Slicni artifakti se pojavili i kod mene u igri Watch Dogs, odmah posle instalacije
i pokretanja igre.
Uradio update directx, i nisu se nikada vise pojavili.
Directx 11 sam sinuo ceo pak sa neta.

menjao sam napon al ista prica, sad sam primetio da se i u igrama po nekad vidi po koji artifakt, znaci izgleda da je definitivno neispravna..

sad cu da probam i to sa dx11, mada nesto sumnjam

Poslednja izmena:
Naziv je "Dir3ctX-update-patch" tezak 262mb.

sta je to covece? :) dx9 ima negde oko 70mb koliko se secam, a 11 ide zajedno sa win7 i ima nesto sitno, znam da ima i onaj sdk mozda na njega mislis?

Znam to ide i sa 8, ne vredi ici na microsoft.
Nece update.
Imao sam i ja problema da to nadjem, ali posle toga sve uredu.
E vise se ne secam gde ga skinuh, ali ga imam jos na hardu.
I da li je bio vezan samo za Watch Dogs i to sam zaboravio.

skidam neki pack dx11 za crysis 2, ima 500mb valjda su sve dllove pohvatali

Video sam i taj od 500mb. :D

Ima li ih u svim igrama?

Evo kako izgleda kod mene, normalo i instalira se kao i svaki.

Capture 4.JPG

ma to je dx9 iz juna 2010 druze.. probao sam i to, ali nije uticalo

Ma ne, evo ide upload na sendspace.com
Pa saljem link.

ajd hvala :) sad citam malo po netu, pa ovo je masovni problem sa 280tkama, pogotovo safirom toxic(tri-x) modelima.. jos sam ja kao dobro prosao jer mi se uglavnom ni ne pojavljuje nista. uzas

hvala za link, instaliram. vec sam uradio taj test, nije nasao ni jednu gresku

Mozda je neko lose flesnuo? (neodgovarajucim biosom)

instalirao sam treci neki bios sada, stavio ono tvoje i 13.1 drajvere, pustio unigine heaven 15tak min, usao u 3 igre, sve normalno.
da li je moguce da je amd toliko neozbiljan i da su pravili ove serije samo za majnere..

Dobro je :) sad sta je pomoglo???

mislim da je do drajvera.. da li je 100% sredjeno javljam kroz koji dan, hvala ti na pomoci svakako :)

nije bas skroz sredjeno (ponekad se vidi neka crta gde ne treba), tako da cu da je reklamiram, nije bas zgodno al ***

Vrh Dno