Šta je novo?

Graficka ili procesor?

subzero88

Cenjen
Učlanjen(a)
21.04.2009
Poena
154
Imam Ati 3850 i Amd x2 4000+ i jedan od ove dve komponente bih menjao na brži. Igram jedino Call of Duty 5 online u rezoluciji 1280x768 sve max. Da li da uzmem procesor 6000+ ili Ati 4850 jer u igri se oseća trzanje, sa kojim bih dobio veće performanse? Ovo trzanje me nervira (probao sam i vsync), čudno je što framerate ne opada ispod 40-50, ali ipak trza.

Nesto vece bi dobio sa 4850,ali znaj da je to najverovatnije do veze sa serverom(najverovatnije,zbog laga) ili do same igre, jer ne moze da trza ako framerate ne pada ispod 40.

I ja mislim da je lag u pitanju...😉 Ali mogao bi da klokujes cpu, dobio bi lepo u perfomansama!

Bolje zameni za 4850, pa skupljaj pare za neki Phenom II i neku plocu, jer nema smisla 4850 drzati sa tim procesorom, slab je dosta.

Slazem se za lag 🙂
Ali ljudi cemu kupovina 4850, kada covek ima kineza od napajanja...
Ja na tom kompu nista ne bih dirao, sem kupovine novog napajanja i overklokovanja procesora (to bi malo ozivelo sistem)

Hm,da...onda kupi 4770,trazi oko 30-40w slabije napajanje,a skoro je brz kao i 4850.To ti je najbolje resenje ako si ogranicen budzetom,a vecina nas jeste

Kada budes procitao da taj tvoj kinez ima samo 16-17A na 12V grani, znaces da ce to tvoje "bez ikakvih problema" biti kratkog veka...😉
Da ta napajanja imaju pravih 400w to bi bilo u redu...ali...

imao sam slican problem na drugom racunaru,zamenio sam graficku stavio 4870 i sljaka mnogo bolje...samo sto je napajanje cm 380w a ne kinez.Najbolje da skupis jedno 15-ak evra za polovno napajanje koje nije kinesko i za 70-ak evra mozes naci polovnu 4850...Pa posle nove godine polako skupljas za novi procesor😉

pazi,codegen je od tih kineza verovatno najbolji,i medju njima ima razlike u kvalitetu.Ja ti i dalje preporucujem 4770, trosi manje i od 3850,zato ti je sigurno,sve ostalo manje-vise

Poslednja izmena:
U ponedeljak mi stiže Amd 250 procesor, pa ću videti kako se ponaša konfiguracija, pošto mi zvanično ploča ne podržava ništa osim am2, pa sam osvežio bios sa "nezvaničnim" beta bios-om, trebalo bi da radi. Od sledeće plate ide napajanje i grafička. Nego kakvo je napajanje Axp?, nešto je povoljniji od Thermaltake-a.

Za to napajanje niko na forumu ne moze nista pouzdano da ti kaze,jer je nov brend,i niko ga nema duzi period,pa da kaze.Po specifikaciji je skroz ok(ono od 630w). Bolje uzmi sxs 500w,sigurnije je,a tu negde je cena

Evo ubacio sam procesor Amd 250 i nijedan frame nisam dobio u cod4 i cod5 :crash: , sad mi ne preostaje ništa drugo nego grafičku da menjam, dok prodam stari procesor, malo će i cene grafičkih opasti 🙂 .

Oko 60-70, znaci ne bi trebalo da je to problem, citam na forumima da se i drugi zale na cod5 da imaju trzanje (stutter), na cod4 nije toliko izrazeno seckanje. Planiram da kupim brzu graficku, pa cu onda videti.

Kupio Gainward 4850 512mb Golden Sample, ma šta da kažem, perfekcija 🙂 fps u cod5 sa 35 minimalno sad 75, temperatura u idle 38, u furmarku 60 stepeni, ventilator konstantno 50%, u furmarku isto, skoro nečujan. Za 8700din 😛arty:

ukljuci laggometar pa ces videti u cemu je problem, da li do servera ili do kompa 🙂

Nazad
Vrh Dno