Šta je novo?

Graficka i usporeni kompjuter

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Posto sam uradio upgrade kompa ostale su mi komponente viska
Gigabyte GA-MA770T-UD3
AMD Athlon II X3 425
4x 2GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz
Chieftec napajanje - GPS-400AA-101A
Imam neko staro obicno kuciste i sve sam upakovao u njega,jedino nemam graficku viska GTX 650 mi je sa novom konfiguracijom.
Radi instalacije windowsa i pokretanja kompa od drugara sam pozajmio graficku cisto da premostim dok nesto ne kupim ima ati radeon hd 1350 - 512m (ima i HDMI izlaz).
Prvo sama instalacija windowsa traje mnogo dugo,sinoc sam zapoceo neznam ni sam kada i negde oko 01h sam otisao da spavam a komp sam ostavio da se instalira,jutros kada sam ustao vidim da je zavrsio ali i ceo komp je mnogo spor.
Uradim ponovo instalaciju windowsa opet ide sporo ali brze nego sinoc.
Sa tom novom instalacijom komu treba mnogo vrenena kod ukljucivanja kao i kod gasenja isto tako mu mnogo treba da nesto otvori ili instalira.
Da li je moguce da je sve to do graficke?

Kada mi je na ovoj konfiguraciji bila graficka GTX 650 (stari komp) komp je bio brz.

Ova konfiguracija m i je radila brze i sa HDD - om nego sada sa ovom grafickom.

Nem ti pojma,mozda je hdd loš,nem pojma dal si formatirao hdd,dal je povuko nešto pri instalaciji...lupam,ali nema veze sa kartom.
Sa ssd-om ćeš završiti posao.30e 250gb nije puno..

Formatiran hdd,ne treba mi ssd komp ce ionako da ide u garazu.

uzrok tako spore instalacije može da bude

neispravan hard disk - proveri ga programom HD sentinel, health i performance treba da budu 100%, ukoliko ima Bad Sectora, videćeš to
oštećen instalacioni DVD , ili USB (ako instaliraš sa njega, mada je kvar usb-a manje verovatan)
oštećen USB ili IDE kontroler na matičnoj ploči , tako da matična sa instalacionim medijem komunicira na veoma niskim brzinama

čak i win10 ne-podržana grafička kartica radi u WDDM 1.0 modu, tako da ona nikako ne može da bude uzrok sporog rada sistema.

Što se novog diska tiče, ako je kupovina neophodna, mladi Džole iz Kragujevca ti je dao dobar savet
SSD je daleko bolja opcija jer je 250gb sad prilično jeVtin (dole nato), čak jeVtiniji (dole nato) od novog HDD.
hdd, čak i potpuno ispravan, radi primetno sporije i usporava ugođaj win10, koja je bez obzira na diskutabilnu telemetriju, sasvim pristojan OS

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno