Šta je novo?

Graficka do 90 evra, sto tisa

bangie

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2006
Poena
319
Treba mi pomoc za kupovinu graficke, dao bih oko 90 evra, moze i malo preko, ali uslov je da bude sto tisa u radu. Dakle nije mi bitan fps u igrama, niti 3d markovi (sto ne znaci da necu igrati igrice uopste, naprotiv:D, ali ne mora biti najbrza graficka za ove pare, vec neka optimalna kombinacija tisine i dobrih performansi). Trenutno sam na 17" monitoru ali cu uskoro uzeti 22".

U kombinaciji su mi ATI 3870, Nvidia 9600 GSO, 9600 gt.

Trenutno sam najblizi kupovini Gainward HD3870 512MB DD3, jer vidim da kaze jedan kolega koji je ima da je jako tiha u radu.

http://www.gainward.com/product/product_detail.php?products_id=169

Da li je ovo i najbolji izbor za ovaj novac ili mi mozete preporuciti nesto drugo?
Hvala unapred.

Hvala na odgovorima momci. Razmisljao sam ranije o tom Gigabyte 9600 gt silent modelu, ali je bila malo skuplja, tako da nisam hteo toliko novca da izdvojim. Ako sad ima da se nadje za 98e, onda vredi razmisliti o njoj ponovo. Sudeci po testu iz prethodnog linka, u velikoj vecini igara daje bolje rezultate od 3870 + je silent. E sad kako bi se takva grafa ponasala u mom kineskom kucistu, bez ikakvih ventilatora? Planirao sam da uzmem Thermaltake Armor+ mx ali tek za jedno mesec dana, tako da ne znam da li bi bilo nekih problema s obzirom da sadasnje kuciste nije provetreno?

Bravo Diabolique, zaista si .... smesan. Ako nesto pitam, to je zato sto ne znam i ne bih da pogresim.
A ne da bi mi se javljali pametnjakovici kao ti koji samo spamuju i odmazu.

Bravo Diabolique, zaista si .... smesan. Ako nesto pitam, to je zato sto ne znam i ne bih da pogresim.
A ne da bi mi se javljali pametnjakovici kao ti koji samo spamuju i odmazu.

P akupi onda Gigabyte 9600GT sa pasivnim hladjenjem. Stavi na nju neki tihi ventilator i to ti je to. Mozes cak i da stavis krsh bucan ventilator i da ga stavis da radi na 5V, to je prilicno tiho onda...

Jedino ako nisi vican modovanjima i sl., ali ovo su stvarno pocetnicke stvari, a tisina je garantovana (osim ako ne dobijes karticu sa pistavim zavojnicama) :)

Jos jednom hvala svima na preporukama.
Kupio sam Gigabyte 9600gt silent 512DDR3. U otvorenom kucistu, temperatura u idle je oko 60-65 stepeni. Instalirao sam Medal Airborne i Titan Quest i sa obe igre imam problem. U TQ, igra radi 5-6 min (ponekad i manje) ali i za to vreme se desava da kao da prolecu neke crne linije ekranom (ne znam drugacije da objasnim), u delicu sekunde. A onda jednostavno blokira, jedino se pokrece pokazivac (ona ruka) ali sa zakasnjenjem od 10 sek, pokrene se malo, pa opet stoji 10 sek, junaka ne mogu pokrenem. I ne mogu ni da izadjem iz igre. Kada izadjem jedva, temp je na oko 80 stepeni. Airborne isto zeza, zamrzava mi na pocetku misije kada treba da izkocim iz aviona. Inace, i ovde se desava da izlecu one tanke crne linije po ekranu. Kada zamrzne jedino pomaze restart. Na kraju sam instalirao i Harry Pottera 3, koji je naravno ok radio.
Inace pokrenuo sam 3dmark 2003, i desava se da mi na prvom testu zamrzne posle 10ak sekundi.
Driveri su sa instalacionog diska, od marta 2008, 6.14.11.7474.
Pokusao sam sa instalacijom drivera WHQL 175.19 ali je sa njima bilo jos gore, uopste nisam mogao da ukljucim TQ, drugi put je uspelo ali je izasao BSOD, pa sam vratio ove drivere sa diska.
Pitanje za sve dobronamerne clanove: Da li je do drivera, i ako mislite da jeste, preporucite mi koji da stavim. Napominjem da sam pre ove koristio integrisanu x1250 i da sam njene drivere deinstalirao pre instaliranja drivera 9600gt.
Da li je do pregrevanja, kolika je uopste neka normalna temp silent graficke?

@Mitarus Ne piste zavojnice druze, srecom. Modovanjima nikako nisam vican i pravo da ti kazem, sigurno cu ubrzati kupovinu kucista da se ne bi patio sa ovim, u svakom slucaju hvala na predlozima. Ako ne proradi kako treba, vracam ili prodajem, svejedno, i uzimam neku sto tisu 4850, za malo vise novca.

Poslednja izmena:
To su prevelike temperature, tako bi trebalo da bude u fulu. Bez obzira sto nemas adekvatno kuciste moralo bi to bar malo nize da ide. Nesto mi je sumnjiva ta karta.
Imao sam(jest staru dve genaracije) 7600Gt Silent Pipe 2 i imala je manje temp. nego referentne(probao sam i club3d i asus).
Pipini hladnjak na kartici, da li je topao ili je hladan?

Mogao bi da otvoris novu temu u rubrici "servis".

Meni jedino sto pada na pamet je da update-ujes bios. Do napajanja sigurno nije problem.

Licno sam uvek bio protiv tih silencer grafickih karti. Jedino su dobre za neke manje zahtevne karte, tipa samo za gledanje filmova (recimo radeon 3450), ali ako se uzima karta za igranje igrica, onda je rizichno po meni. U servisima najvise reklamacija ima na silencer karte.

I mislim da si mogao da uzmes ATI 3870, imao bi bolje rezultate nego sa tom kartom.

Sada sam probao jos neke testove iz 3dmark03 i u jednom trenutku na jednom od njih slika se zamrzla, izmesale su se boje, i pojavilo se nesto kao nvidia_displ driv stopped working, please restart. Nesto u tom fazonu.
@Achiles82 i meni se cini da sam se zayebo, ali ajd sacekacu jos malo da isprobam. Mozda je do drivera. Otvoricu temu u toj rubrici.
@ExR Hladnjak je vruc, odn, mozes da ga pipnes ali ne i da drzis ruku na njemu.

Sada sam probao jos neke testove iz 3dmark03 i u jednom trenutku na jednom od njih slika se zamrzla, izmesale su se boje, i pojavilo se nesto kao nvidia_displ driv stopped working, please restart. Nesto u tom fazonu.
@Achiles82 i meni se cini da sam se zayebo, ali ajd sacekacu jos malo da isprobam. Mozda je do drivera. Otvoricu temu u toj rubrici.
@ExR Hladnjak je vruc, odn, mozes da ga pipnes ali ne i da drzis ruku na njemu.

najbolje bi bilo ako mozes da probas grafiku na nekom drugom racunaru..iako je po meni ta grafika sumjniva

Mozes da probas da postavis neki fan da duva malo na kartu, posto vec nemas fan u kucistu, cisto da vidis da li ima pomaka. Ali po svemu sudeci ili je karta neispravna ili je hladjenje nikakvo. To sa driverima cisto sumnjam da je, posto si vec probao par. Eventualno da probas nekim driver ultijem da pocistis sve pa da probas.

Mozes da probas da postavis neki fan da duva malo na kartu, posto vec nemas fan u kucistu, cisto da vidis da li ima pomaka.

Ovo treba prvo isprobati. Za pasivno hladjenu karticu provetreno kuciste je neophodno.

Skini AtiTool, instaliraj i pokreni "scan for artifacts". Cisto da vidimo da li dodje do 100c. Ja sam probao sa nekim XFX 8600GT Fatal1ty Silent karticom i vrlo brzo je stizala do 90, a isto ima solidan hladnjak.

Pozz

Hvala svima ne predlozima, karticu sam vratio danas, i mislio sam da doplatim za Sapphire 4850, kazu da je tiha, ali im je nestala na lageru. Tako da sam uzeo novac natrag i sada cu da sacekam da vidim sta mi je ciniti dalje, sta da kupim.

Vrh Dno