Šta je novo?

Graficka do 8.000 din...

Alexandros

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
309
Kao sto u naslovu pise budzet je 8.000 max...
Sada imam gainward 8500gt, planiram da kupim novu i mislio sam da uzmem ati 4850 ali sada kako je izasla serija 5xxx skocile su dosta cene pa se ne isplati. E sad imajuci u vidu moju konfu iz potpisa pre svega da se igram na 1440x900 razmisljam da uzmem 5670. Sta mislite kako ce raditi na ovoj rezoluciji, da li ce moj procesor moci da je isprati i da li ce mi biti dovoljno ovo moje napajanje 380w (doslo uz kuciste)? Do sada nisam imao problema sa napajanjem posto 8500gt malo trosi, e sad ne znam kakva je u odnosu na 5670. E sad da vas cujem :) Moze i predlog za neku drugu grafu ako mislite da ova nije dobra.

5670 ce ti sigurno raditi uz to napajanje sto imas, ali imaj u vidu da je solidno slabija od 4850. Cak je i 4770 jaca karta, mogao bi i o njoj da razmislis. Mada realno, za tu rezoluciju na kojoj se ti igras, i 5670 ce ti terati sve bez problema.

Pa znam da je slabija ali da li bi moj procesor mogao da iskoristi 4850 i 4770 ili bih zbog tog ogranicenja dobio iste performanse kao sa 5670. A da li bi 4770 radila sa mojim napajanjem, ili bih morao da ga menjam. U principu radije ga ne bih menjao posto se i ovako natezem s parama zato bih i isao na 5670. U sustini ja necu da menjam konfu jos godinu dana a onda bih uradio neki veci upgrade. E sad treba mi grafa da mogu normalno da igram pes 10, call of duty modern warfare 2, mafia 2, grid, dirt 2. Ako bi sve ovo radilo na 5670 na nekim srednjim/visim detaljima onda bih je uzeo ali ako ne moze onda bi bilo bacanje para posto ja sve ove igrice mogu i sada da igram ali sve na low ali me to nervira.

Verovatno cu tako i da uradim, hvala. Dobro bi bilo i da se javi neko ko je vec uzeo 5670 pa da prenese svoje utiske. Ja sam gledao testove na netu ali je ova kartica uvek poredjena sa jacim kartama iz serija 5xxx, mada po onome sto sam video moze prilican broj igara da potera u 1680x1050 na high detaljima, cak i sa AA i AF ukljucenim u vecini igara je fps oko 30, tako da bi na mojoj rezoluciji trebalo da radi ok. Razmislicu ja jos malo do 1. (plata) :) pa cu da pazarim, a ako neko ima jos koju ideju ili komentar neka kaze:)

Nazad
Vrh Dno