Šta je novo?

Graficka do 6000 dinara

Rade Zemun

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
300
Pozdrav drugari,
treba mi graficka do 6k dinara.
Kalemicu je na Gigabyte GA-EG31MF-S2 plocu na kojoj je 2GB Kingston RAM-a i Intel Celeron E1400 (Dual) procesor.
Citajuci forum namece mi se kao izbor 4650, ali kako se u graficke razumem k'o Marica u kriv :wall:, svaki savet i sugestija su dobro dosli.

Hvala unapred, Rade.

najbolja varijanta za tu cenu je msi oc 4850...licno sam probao i jos se dodatno odlicno klokuje...dobro joj je reseno hladjenje i dosta je tiha i sa riva tunerom mozes da regulises broj obrtaja cooler-a...ako volis nvidia-u onda pokusaj da nadjes 9600gso

Poslednja izmena:
ja imam slicnu dilemu,pogledaj moj post,cini mi se da je izmedju moje i tvoje konfe manje vise razlika samo u procesoru,e da ne rece koje napajanje imas,mislim da je i to jako bitno...

Hvala svima na sugestijama.
Krenuo sam da kupim 4650 i na licinom 😀 mestu ubedi me prodavac da kupim ATI Radeoh HD 4670.
Jes da mi je malo probila planirani budzet, kostala je 6900 dinara ali ja sam zadovoljan.

@Canonada
Imam "najshugavije" kinesko napajanje od 300w, ko zna koliko je zapravo to realne snage, ali za divno chudo (chuk, chuk) sve radi OK.

Jos jednom, hvala svima.

P.S. 4670 je malo bucniji nego sto sam ocekivao, ali nije ni nalik traktoru, kako su neki ovde na forumu tvrdili.

Dobar je 4670, ali je i skuplji. Tebi jos vise odgovara sto stvarno malo trosi za danasnje standarde, a ima snage.

Za napajanje ne bi trebalo ni da ti pominjem da ga trebas menjati 🙂

@mitarus
Ma svestan sam ja da napajanje moram da menjam, ali polako...

Kad smo vec kod toga, mozda je off-topic, ali koje napajanje predlazes s' obzirom na ovo sto sam nabrojao.
Treba mi best buy za "sitne" pare.
'fala

Rade.

a kakvo je vase misljenje o napajanju ocz SxS 500w za 50evra?
isplati li se dodati jos 20evra i uzeti isto takvo od 600w i biti miran duze vreme?
planirao bih da bocnem kasnije neku 4830 i mozda neki e8200proc,pa jel ce biti dovoljno ocz 600w napajanje za takvu masinu i za klokovanje istih komponenti?
izvinjavam se na offtopicu i samo ako neko moze da mi kaze jos kolko postova moram imati da bih postavljao oglase,nisam nigde nasao to 🙁

Evo da ne otvaram novu temu.
Za konfiguraciju iz opisa koju mi graficku predlazete do nekih 8k din? Imam 8600gt i sutra treba da je prodam pa hocu da pazarim nesto jace.

Poslednja izmena:
Koja bi Nvidia kartica bila u rangu sa tom?
i jos jedno pitanje: Koja ATI kartica je u rangu sa 8800gt (512MB)?

Od nVidije imas 9600GSO 384MB, zatim 9600GT, pa onda 9800GT (ista kao 8800GT).

Recimo da je 9600GSO ipak slabiji opste gledano od 4670, 9600GT bi trebalo da je tu negde. 4830 je malo jaca od 8800GT(9800GT). Tako nekako...

9600GT je brza oko 10% od 4670 gddr4, ali je 28% skuplja.

Ok, ja nigde nisam ni pominjao cene. Ako se trazi nova kartica, 4670 mi je nekako logican izbor za 7-8k dinara. Cini mi se da ima Sapphire za 7200dinara. Prednost joj je sto vrlo malo trosi, a po performasama je sasvim dobra, gura igrice kako treba. Ko se zanosi detaljima, ogromnom rezolucijom, AA i AF, svakako treba da trazi karticu iz drugog cenovnog ranga...

EDIT: Sad vidim da ima 4670 i po manjoj ceni od ~6500din. Isplativa kupovina kome ne treba jace...

Poslednja izmena:
Sporija je oko 15% od 8800GT, zavisi od igre do igre. Najisplativija je neka 4670, kazu da je framerate na njoj stabilniji nego na 3780, odnosno, prosecan FPS je malo veci na 3780, ali je minimalni FPS veci na 4670, a to je vaznije za udobno igranje...

Nazad
Vrh Dno