Šta je novo?

Graficka do 50e

Logen

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2009
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koju graficku da uzmem a da kosta do 50-60e?

+1

Ako ti fali 500-1000 dinara, sacekaj. Nista ispod pomenute kartice!

Nova 5670 taman opada u tu cenovnu klasu, ali je to izuzetno slaba grafichka.
Polovne 4850, 4870 i 4890 se mogu naci za 4000-5000, a u sushtini ako ne mozesh njih da nadjesh chak bi i 8800GT(opet polovna) bila bolji izbor.

imao sam 4650 ali je crkla, pa mi sad treba nova. Sta mi preporucujete od nVidie u ovom cenovnom rangu? i ako uzmam 5670 kojeg proizvodjaca mi preporucujete? prethodna je bila gigabyte i mnogo se grejala

Poslednja izmena:
Čim čovek daje 50-60e na grafičku najverovatnije ima osrednju mašinu tako da je nova ATI 5670 sasvim dobar izbor.

Stha, sad zato shto chovek nije pri parama treba da se navikne da ima shit rachunar? Ja sam mu predlozio mnogo bolje grafichke kartice koje za taj novac moze da uzme. Na njemu je da vidi da li ce da prihvati moj savet ili nece.

Najbolje da nam covek kaze sta ima od konfiguracije, (procesor,napajanje,monitor itd.)?
Da li dolaze u obzir polovne grafike?
Da bi znali sta da preporucimo za te pare.

Imam AMD Phenom X4 9600 2.3GHz
4gb rama
GA-M61PME-S2
i napajanje neko kinesko, ne znam snagu.
Nabavio sam jos para pa neka preporuka do 80e i da bude nova. Do sad sam imao Radeon 4650

Pa ja sam mislio da je chovek ulozio barem 20e u napajanje, ochigledno sam pogreshio. Nece imati napajanje za 5750, a 6750 je u stvari preimenovana stara kartica i ne vredi ni baciti pogled na nju. 6670 je pak malo jacha od 5670, tako da ipak vredi razmisliti o njoj. Nego, razmishljao sam, poshto vec imash kinesko napajanje, zashto ne uzmesh neko kasvetno napajanje i jednu GTS250. Napajanje ti sigurno treba, a sada ona iako malo vishe troshi, znatno je brza od 6670. GTS250 koshta 65e(proverite na sajtu itsvet.com) tako da bi trebali da dodate barem 5e za normalno napajanje. Ako ste zainteresovani za tako neshto, proverite u sobi posvecenoj napajanjima da li postoji za 20e napajanje koje moze da izgura GTS250. Ja tipujem da postoji, ali nisam 100% siguran poshto nisam upoznat sa ponudom jeftinih napajanja na nashem trzishtu.
Eventualno ako nemate para da umesto GTS250 razmislite o kombinaciji napajanja i 9800GT, koja je par evra jeftinija, ali i dalje jacha od 6670.

Poslednja izmena:
Za 80e mu je bolje da kupi neko iole pristojno napajanje (Chieftec GPA-400/450/500S recimo) i HD5670 jer ništa jače od nje nema smisla na matorom Fenomu Kec na 2.3GHz.
Svakako je HD5670 brža sigurno ~50% od HD4650 DDR2 (kakvu je on garantovano imao).

Poslednja izmena:
Ma daj shta prichash. Phenom je mashina. Moj drug ima Phenom i 4890 i ta karta radi isto kod njega i kod mene, tako da ako moze 4890 da radi, ne vidim zashto GTS250 ili 9800GT ne bi.
Ne treba mu novo napajanje ako ce da kupuje 5670.

Odakle tebi da sam ja rekao da radi na 2.2-2.3GHz?
Ima neki Black Edition koga hladi TRUE i to radi na nekih 3.2GHz(ako se ne varam).
Stvarno rade slichno, u 10% jedan u odnosu na drugog i to sam gledao u 3D mark-u, UT3 i SF4(te sam igre imale koje su imale ugradjeni benchmark). Mozda postoje druge igre gde je razlika veca. Testovi su radjeni na 2 monitora.
Radice mu bash fino, kao na nekom Athlon II X4.

Poslednja izmena:
Radila bi mu OK ako bi klokovao, a on niti ima ploču za to, niti napajanje, niti kuler. Osim toga, rekao je da hoće novu kartu, može da uzme i HD5750, ali taj fuš od napajanja koje ima nije za tu kombinaciju, a svakako bi trebalo da uzme nešto pristojno, čak i da se odluči za HD5670.

Ne moze da uzme 5750 sa tim napajanjem.
Radila bi mu OK i bez klokovanja, Phenom je jednakih performansi na istom kloku sa Athlon II procesorima.

A da nama covek kaze koje tacno ima napajanje?! Ajde proveri, pa nam javi. Sve ti pise na nalepnici na napajanju. Daj nam ime proizvodjaca, model i broj ampera na 12V grani. Bez toga tesko ti mozemo pomoci.

Nove kartice

ili 5670 za oko 60€ koja ce raditi i na "kinezu"

ili Palit GTS450 512MB DDR5 7730din.(Emmi),pa skupljaj pare za napajanje - bar LC Power LC500H-12 - 2560 (Atom )

Nazad
Vrh Dno