Šta je novo?

Graficka do 10000 ili manje?

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Zeleo bih da se ponovim sa jednom grafickom koja ce mi goristiti za 3D crtanje i po nekad za igrice. mislim da je ovo dosta para za tako nesto samo mi je jos potrebno da odaberem.
Pomozite.

10000din ili 11000din. Nece mi biti zao da dam jos hiljadu na tu cifru.
Ej, recite mi koja je razlika izmedju ovih 9600 i 6600 grafickih, moze i opsirno bas me interesuje.

9600 je od proizvodjaca ATi, a 6600 je od Nvidia.
i 9600 je dosta slabija od 6600, a Nvidia i ATi vole da prozivaju jedni druge malo sa oznakama. Tako, na primer, oznaka XT kod ATi-ja oznacava jaci model, a kod Nvidia-e je oznacavalo slabiji :)

ATi ima lepsu sliku u 2d, ako ti ista znaci, bar ja imam takav utisak, do je 6600 znatno bolji u3d igrama novije generacije... sto se tice 3d crtanja, navedi za sta ti tacno treba, da li to "3d crtanje" znaci i renderovanje, jer kada nacrtas kocku u nekom programu i kada je obradis i nalepis teksture na nju nje isto...
ako nameravas da se avis animcijom, bice ti potreban i dosta dobar racunar (zavisno od aplikacija oje nameravas da koristis), dok je za rad u auto cad-u dovoljan i nesto slabiji, uostalom, pripremi se tako sto ces otici na sajt proizvodjaca softvera i naci minimum i optimum sstem requirements...

izvinjavam se na greskama u kucanju...

p0z

Pošto se raspituješ za 9600, očigledno imaš AGP... Što opet znači da imaš ili NForce2 ili 3 (il neki VIA KT). A bavio bi se 3D crtanjem na toj platformi... Znači ako već imaš 2GB RAM-A i neki Barton 3000+, plafon za tvoj računar je GForce 6600 za oko 120 eur, i sve iznad bi, i pored namene tvog računara, bilo čisto bacanje para.

Zveki je napisao(la):
Pošto se raspituješ za 9600, očigledno imaš AGP... Što opet znači da imaš ili NForce2 ili 3 (il neki VIA KT). A bavio bi se 3D crtanjem na toj platformi... Znači ako već imaš 2GB RAM-A i neki Barton 3000+, plafon za tvoj računar je GForce 6600 za oko 120 eur, i sve iznad bi, i pored namene tvog računara, bilo čisto bacanje para.

Koja dedukcija!!
svaka cast :))

Hajde mi samo recite ukratko, da se vratimo na dilemu.
ASUS silenser 256 (128bit), ASUS TD 256 (128bit), ili sta vec te klase, ili je to isto?
Hajde mi pomozite pa da igram na miru NFS MW :)

Silencer nema kuler ali ima odlichno resheno hladjenje [em tiho, em dobre odlichne preformanse za te pare]

Koji je najbolji proiyvodjac tih 6600 kartica, kakva je MSI 6600gt 256mb u odnosu na ASUS silenser ili istu takvu samo ASUS?

Vrh Dno