Šta je novo?

grafička karta za ArchiCad 8

misve

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2002
Poena
604
Treba mi preporuka za grafičku kartu koja svoj puni doprinos treba da da radu u ArchiCad-8. Treba mi mišljenje o MSI 4800SE 128 DDR ?

T-bred 1700+ koji radi na 1.9 Ghz (151 Mhz BUS), SOLTEK 75DRV4 i 512 DDR Kingston, solidno sve to funkcionise ali kod podizanja 2d osnove u 3d narocito kad je kamera postavljena pojavljuje se crni pravougaonik koji se tek nakon prebacivanja pogleda perspektiva-kamera-perspektiva-kamera elinise ovaj problemcic nisam imao sa AC 6.5 i 7.0. citao sam preporuke za verziju 8 i nabavicu uskoro 1 GB DDR-a a bogami i bolju kartu

hvala, ali budi samo malo konkretniji, AC moze da radi sa Nvidiom 2 mx200 i 400 itd sa 32 MB RAM-a, po Graphisoft-ovim preporukama je 128 MB...koji je to Matrox sa finom i cenom i pristojnom kolicinom DDR-a, i gde se moze naci. ja u podgorici nemam bas neki izbor sto se grafickih tice...

Kod mene G550 sa 64mb odradjuje posao bez gresaka... Imam ih na 6 masina... Niko od radnika se ne zali na bilo kakve probleme, jer ih nema :D

Kostala je svaka 165eura, a imam i jednu sa 32mb koja je kostala 125...

nIce - teras ArCad na tih 6 masina ?

Kakav crni Matrox za OpenGL!?!?! Gledaj da uzmes neki Ti4200... odradice ti posao odlicno...

Moj prijatelj koji bas puno koristi Archi Cad, ima Nvidia Ti4200 (skoro je nabavio i zadovoljan je - radi sa dosta kompleksnim gradjevinama).

Meni nije jasan ovaj predlog da koristis Matroxa, jer koliko ja znam OpenGL im je oduvek bio problem. Za rad u 2d posluzila bi svaka karta ali za 3d mislim da matrox definitivno ne dolazi u obzir. Jedino da nIce Cream obrazlozi svoj predlog i iskustva u 3d radu.

matrox i openGL aplikacije... ctp;
moracu da predefinishem signaturu da se ljudi ne bi toliko zabludjivali oko izbora graficke za takve programe...
:rtfm:
Iskljuchivo nVidia - GF2MX pa nagore i to po mogucstvu da se pretvori u quadro ako se intenzivno koriste autoCAD i 3dsmax/viz

Ajde Lazo reci prijatelju neka mi napise par reci na temu Ti4200

nIce - pitam zato sto i ja imam Matrox g550 - graficka je odlicna - ali 3D programi kashlju samo tako (LightWave konkretno)... a i zbog ovog sto su posle napisali Ji i omnik

mada nemam razloga da sumnjam da sve radi kako treba :)

Za ArchiCad 8 , tj. bilo koji(6 , 6.5 , 7) ti nije bitna graficka, bitan ti je procesor i bolno puno memorije! Pricam iz licnog iskustva i dosta procitanih textova na tu temu. Jer ArchiCad nije optimizovan kao npr. AutoCAD da iskoristi pun potencijal graficke , kao i citavog sistema, vec se primarno oslanja na CPU , umasto da deo toga prebaci (dobar deo) na GPU. Imao sam Matrox G450 16MB SDR , pa Ati Radeon 32MB DDR, Gigabyte Radeon 9000PRO II 128MB DDR , i razlika je minimalna , cak zanemarljiva. Sve to je radilo (jos uvek radi) na T'Bird-u 1.33GHz, Abit KT7A , i 768MB SDR-a. Verovatno bi to "proletelo" na nekom Intelu od 3 GHz , ali.......

koliko sam skapirao, u v8.0 su ubacili bolju podrsku za oGl.
A Ati je uvek imao ochajne openGL drajvere [matrox je tek katastrofa].
AutoCAD nije ni blizu iskoriscenja pola potencijala graficke, iskoriscenje je veliko samo uz specijalan softver, tj.drajvere.
Treba optimum 1Gb rama za sve te poslove u paketu...kad je frka [a uvek jeste :beat:] mora da se ima dovoljno ram-a da radi i cad, i max i photoshop i ne znam sta jos..a sa 512 je to nemoguce...ArchiCAD je tek extra gutach memorije

do pojave ove poslednje verzije mogle su da sasvim lepo prodju karte sa slabijim 3d (matrox G200-550)!
Pojavom osmice situacija je promenjena! Znaci preporucuje se sto jaci openGL akcelerator! Optimalno resenjeje trenutno je neki Titanijum! Znaci taj MSI bi u tvom slucaju bio dobar izbor!

Nazad
Vrh Dno