Šta je novo?

Grafička karta do 20k

pwner

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2010
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D & Noctua NH-U12S
Matična ploča
Asrock X870 Pro RS
RAM
2x16GB Kingston Fury 6000/CL30
GPU
RTX 4070 Ti Zotac Trinity
Storage
KC3000 2TB x2
PSU
Antec HCG1200 Pro Platinum ATX3.1
Kućište
Antec Flux White
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Dart/MX Master 3s & Ajazz AK820 Pro
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobio sam zamenu u ww-u za moju grafičku, pa sad gledam neku za vrednost ove moje koja je bila 20k+mogu da dodam neke 2-3 hiljade.
Ili možda da uzmem pare pošto mi je i to varijanta i da uzmem npr. u e**iju R9 270X Hawk za 22k.

Poslednja izmena:
uzimaj 270x,ne razmisljaj,jedino ako imas varijantu da uzmes obicnu 270,i da ustedis koji dinar,posto ako koristis grafu za igre,neces imati skoro nista slabije performanse,a koji dinar za praznike nece da skodi :) mada je trenutno prica da radeona nigde nema i da ih nece biti pre sredine januara,a za te pare kod zelenih nema nista pametno,cak su i msi gaming 760 digli na 25k dinara,ja sam je uzeo rodjaku pre koju nedelju za 22k dinara (iako sam ga ubedjivao da uzme radeona kojih je bilo tad,prosto on zeli nvidiju,jedan od argumenata je bio da mu se slaze uz razer :) ).

Na sajtu prodavnica pise da imaju, sad da li je to stvarno na lageru je pitanje. Najbolja kombinacija mi je da uzmem pare iz ww-a, da dodam jos 2000 i uzmem R9 270X u e**i-ju, ali prvo da vidim da li je oni i imaju. Druga kombinacije mi je da dodam 3000 i uzmem R9 270 običan u ww-u, mada je opet i kod njih pitanje da li je imaju na lageru.
Kolika je razlika u performansama između 270 i 270X? I pitanje je da li mogu one na moje napajanje? I možda laičko pitanje, ali da li postoje neka ograničenja pošto mi je ploča PCIE 2.0 a grafike su 3.0?
Trebalo bi sutra da odem do prodavnice, pa je poželjan bilo kakav i brz savet :)

Jel ima neko neki savet? :)
Sutra ujutru idem pa je svako mišljenje dobrodošlo :)

prvo proveri da li imaju grafike na stanju. sasvim moguce da nemaju zbog opste nestasice..ako imaju uzmi tu 270x...ali poznajuci emmi oni to imaju samo na sajtu a ne i u realnoj prodaji:)

Vidim i gt ima 270x za 22,5k. Vrtim ujutru telefone i cimam radnje da vidim da li imaju grafike na stanju, ako imaju uzimam pare nazad i kupujem 270x, a ako ne uzimam kao zamensku običan 270 u ww-u.

a ja rekoh imas proverenu neku kombinaciju :)

racunaj da nema,samo provrti teme za kriptovalute po forumu i sve ce ti biti jasno :) jedina alternativa za 660 je da uzmes novac i da izvrtis oglase da vidis da ne daje neko 760 sa garancijom za te pare,mada su i njoj digli cene.

Poslednja izmena:
Znači popi*deo sam, tek me sad zovu i kažu mogu jedino da mi daju prokleti R7 260X 2GB. Sledeće nedelje veći PDV pa ne mogu ni da čekam.

To si u win-winu uzeo? Namazani su oni, imao sam i ja nekih problema sa njima, usput javi sta si uradio i kako se pokazala nova grafa, jer i ja planiram da uzmem nesto u tom cenovnom rangu

Uzeo sam pare nazad, gledam sad da nadjem negde R9 270X.

Godinu dana sam bez kartice,resim da se konacno pocastim pre poskupljenja i narucim pre 7 dana msi hawk r9 270x u ww.
Prvo se nisu ni javljali posle rezervacije,pa odlozili za jos 2-3 dana i na kraju sinoc u 23h stize mail na zalost nismo u mogucnosti da vam isporucimo karticu jer je to poslednja koju su imali i navodno je pokvarena.Ali zato se ne skidaju sa reklama,odbrojavanje do poskupljenja,na zvanicnoj stranici ne mozes da ih povatas sta "kao" imaju i kad.
Ako je za utehu,zvao kao i vecina ljudi odavde ostale firme,napravili kataloge full a ovamo nude praistoriju.Sta ucini porez,sto nece da im poplave ti podrumi sa skrivenom robom.

Uzeh sad u monitoru asus 270x, trebalo bi još komada da im je ostalo, pa ko hoće da uzme neka požuri :)

Nestalo je to, ovo sam jedva iskopao.
I meni više odgovara asus zbog 3 god garancije.

ja sam u identicnoj dilemi. Ne mogu nigde da nadjem 270-tku... Da li je 7870 ghz ok alternativa? Da li puno gubim starijom generacijom? Znm da u performansama ne puno, ali ovako u nekim dodacima, podrske, itd...?

Nazad
Vrh Dno