Šta je novo?

Grafička i napajanje

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dali grafičke kartice (8800 GTS) kada se "naprežu" tj. kada igrate hardverski zahtevnu igricu u sceni sa puno pucnjave i eksplozija vuku iz napajanja više struje nego kada nema zahtevnih grafičkih akcija?

Neko ce pomisliti da se salis, ali... to ti je kao kad auto naidje na brdo pa treba da mu das veci gas i potrosis vise goriva. Odgovor je svakako da.

Pretpostavljao sam, pošto mi kompjuter gasi kada se grafička optereti u zahtevnim scenama.
Temperatura nije, jer ne prelazi 70C

Pretpostavljao sam, pošto mi kompjuter gasi kada se grafička optereti u zahtevnim scenama.
Temperatura nije, jer ne prelazi 70C

Nece ta karta da radi na "kung-fu" napajanjima... Moraces da se otvoris za pravih 400W (radila je meni i na 350W, ali Enermax-ovih ;)

Thermaltake 480W
Imam 2 Hdd-a i 2 DVD-roma

Pročitao sam da 8800 gts vuče 150w u zahtevnim igricama

Pa sad, pravih 480W bi trebalo biti dovoljno za tvoju mašinu. Koja je tačno oznaka napajanja, tj. kolike je snage deklarisano na +12V?

Da li ti se to sa svakom igricom dešava? Jesi li probao 3dMark? Jesi li probao sa nekim drugim napajanjem?

Ajd' ako imaš voltmetar izmeri napone dok mašina radi (dakle ne u igrici), ali dok je CPU opterećen (pokreni Orthos na primer).

8800GTS ume dosta da povuče, sigurno preko 100W pod opterećenjem.

Poslednja izmena:
Ili jos lakse, skini jedan HDD i oba DVD rom-a pa probaj onda da li dolazi do restarta.

Nemoguće da je slabo napajanje, ono što treba da uradiš je da povežeš grafičku na posebnu granu, a sve ostalo na drugu. Koja je tačna oznaka napajanja tj daj link sa njihovog sajta?!

terali su ljudi i jace na BAS TOM napajanju, ne znam sta da ti kazem... na keca je napajanje, ali...
Obrati paznju (mene je to razbijalo dok nisam provalio sta je u stvari) ako si je klokovao (a verovatno jesi) na temperaturu PWM graficke (meni je ona bila uzrok IDENTICNIH problema kao tvojih)...

Nemoguće da je slabo napajanje, ono što treba da uradiš je da povežeš grafičku na posebnu granu, a sve ostalo na drugu. Koja je tačna oznaka napajanja tj daj link sa njihovog sajta?!

Tacno...Samo to, nista drugo...Napajanje je kvalitetno i sasvim dovoljno.Ali ti je sve na jednoj grani garant...

Ne vide mi se oznake. Jedino da ga izvadiim iz kućišta.
Izvadiću ga za par dana pa ću napisati tačan model napajanja.

e, da vas pitam, posto bih uzeo neku 9600gt, jel ce ovo moje napajanje iz potpisa izdrzati, znam da je neki minimum 450w za tu grafu,ali ne bih bas da menjam napajanje. jel ima neka u njenom rangu da trosi manje struje, tipa 3870? inace cpu drzim klokovan na 3gz.

To je sasvim solidno napajanje, i ne bi trebalo da imaš problema.

Ja sam kupio Leadtek PX9600GT pre tri dana. Napajanje iz potpisa. Graficka na def radi bez ikakvih problema, cak ni ne prelazi 67C u CoD4 (1280x960, sve na max 2AA) sa 25% brzine ventilatora. Medjutim, na 750/2000 u igrama ispoljava identicne simptome kao u prvom postu, dok markove prolazi. Vec 800/2000 nece da pokrene nista u 3D. Ja sam 230% siguran da je kod mene u pitanju nedovoljno napajanje.

leadtek 9600GT 780/22oo sve prolazi ali na OCZ 600 W napajanje,tako da si u pravu da te j... napajanje.

Hoće li 8800gt raditi bez problema na Chieftec GPS-400AA-101A?

Vrh Dno