Šta je novo?

GPU-Z prikazuje 0Mhz i jos ponesto

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Trenutno zbog BsoD problema (svaki put kada se win ucita, na monitoru dobijem "no signal", i popijem bsod) ne mogu da instaliram drajvere za graficku tako da sam sada u W7 bez instaliranih drajvera za istu. Pokrenuo sam GPU-Z i dobio sledece:

3XgDK52.gif

Posto su neka polja krajnje interesantna interesuje me da li je to zbog toga sto nisu drajveri instalirani ili je grafa umrela? Mislim delimicno riknula posto ovo kucam sa kompa na kome je ta graficka samo bez drajvera.

Zbog drajvera.

A inace, graficka verovatno ima neki problem.

Ako nece da radi ni sa starijim drajverima, onda joj je dosao kraj na zalost.

Moze da se desi da problem prave i drajveri, pa je potrebno ukloniti ostatke starih drajvera. Moze se koristiti neki program tipa revo uninstaller opcija forced uninstaller, kojim cete skenirati pc tako sto cete kao ime staviti Nvidia, ili mozete koristiti ovaj besplatni program:
Kod:
http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
Potrebno je da racunar pokrenete u SAFE mode, zatim pokrenete ovaj program, i skenirate za odgovarajucu graficku(u ovom slucaju Nvidia). Posle toga restartujte racunar i pokusajte sa poslednjim drajverima koji su radili...

Ma koristio sam DDU is Safe Moda, stavio sam najnovije drajvere pa sam opet vratio na one stare 314.22 i svaki put isto, cim se ucita w7, odnosno cim bi trebalo da mi prikaze desktop dobijem crn ekran (monitorm mi javi no signal) i nakon nekih 10 sekundi Bsod. Kada sa Bsod viewerom pregledam te bsode svi imaju istu sifru 0x0000000116. (broj 0 je nasumican)

Nego, hteo bih priupitati da li je moguce da je do napajanja ili ploce?

Poslednja izmena:
Pogledajte logove BSOD-a ako bas ne ide rucno mzoete koristiti programcic who crashed za analizu, pa ce biti jasnije. Da li posle instalacije drajvera ulazi u safe mode, trebalo bi jer ne dize drajvere. Probajte sa nekim live linux diskom pa testirajte malo kako ce raditi, ne bi bilo lose i neki koji se instalira na usb, pa da se moze testirati grafika pod opterecenjem sa instaliranim drajverima.

Sta mu persiras,nije predsednik... bar ne jos... :D

Arci,pogledaj/probaj sledece,primeri koje sam video u servisu:

-Ako te zeza od momenta kada si probao/stavio grafu,proveri pinove u GPU slotu,vrlo moguce da se neki nakrivio/iskrivio/ne daj boze slomio...
-Napajanje (probas drugu grafu-sistem eliminacije)
-Maticna (sistem el.)
-Monitor (radi na nizim rezolucijama,na vecim pravi haos,to sam i sam iskusio)

Ma prica pocinje ovako. Znaci za pocetak, komp je star nekih 4 god i nista nije menjano cackano overklokovano itd. Igram igru, minimizujem odem da surfnem trenutak i BsOd. Masina se resetuje, krene W7 da se ucitava, umesto da mi prikaze desktop dobijem "No Signal", na monitoru. Monitor crn jos nekih 10 sekundi i onda ponovo BsoD i masina se ponovo resetuje. Pustio sam ga da se ponovo u cita i ponovo isto. Otisao sam u Safe Mod ucitao Bsod viewer i pogledao ta tri restarta. Svaki je imao istu sifru, i isti drajver/fajl (nvlddmkm.sys) koji ga je izazivao. Nakon toga sam promenio drajvere i ubacio poslednje medjutim opet ista stvar. Uradio sam update w7 medjutim opet isto. Vratio sam stare drajvere i opet isto. Premestio sam karticu u drugi slot i opet isto. Pri svakoj instalaciji drajvera radio sam uvek istu stvar uninstall iz safe moda pa onda brisanje sa ddu-om, restart ulazak u win normalno instalacija drajvera i restart i svaki put je pukao bsod na isti nacin i uvek ista greska sa tim da bi se pored nvlddmkm.sys pojavili jos i dxgkrnl.sys i ntoskrnl.exe ali je Bug Check Code uvek bio isti 0x00000116.

Elem, znam da bi mi najbolje bilo da ispremesteam sve i tako sistemom eliminacije tacno utvrdim sta je u pitanju medjutim to nisam u mogucnosti da uradim zato i pitam... U svakom slucaju hvala na pomoci.

rerna

Ja sam skoro imao slican problem, sve zivo sam pokusao i nije pomoglo, na kraju sam instalirao svez win 7 i resio sve probleme. Tog dana kad je poceo problem da mi se javlja je win izbacio gomilu updatea da se instalira, pa mislim da je to i izazvalo problem, da se sistem nesto zabunio....

Pa bas to, i kod mene nista nije menjano, samo od sebe je puklo i cao zdravo, sve zivo sam pokusao i ne vredi... Na kraju kad sam snimio nov Win sve normalno proradilo... Nista te ne kosta pokusaj :D

Instalirao sam Linux Live Usb dzidzabidzu, ono sto vam stavi Linux (stavio sam neki ubuntu ) na USB pa vam ucitava sistem sa USB-a umesto sa harda. Uglavnom instalirao, resetovao krenulo da se ucitava i kada je zavrsilo dobio sam apstrktnu umetnost na monitoru u vidu hrpe raznobojnih kvadrata svih velicina u nekoj vrstim seme...

Koja grafa bi pasala ovom kompu umesto pokojne gtx 460:
Phenom II x4 955be
Gigabyte 870a-ud3
LC Power LC6650GP3 650W
4GB ram

r7 270

Elem, kako sam definitivni utvrdio da je graficka u pitanju (testirano u drugoj masini ista greska) trenutno se krcka u rerni kod komsinice :d 9 minuta na 190C... Ce da vidimo sta ce biti :D

edit: Gotovo. Kaze zence da se nista nije nadulo a bogme nema niti neprijatnih mirisa :d Sada samo da se vrati pa da je ubacim u komp :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno