Šta je novo?

GPU Upgrade

Webb

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
415
Doso vreme da se upgrade grafika pa kako sam poslednju kupio pre dosta godina totalno sam ispao iz price sta i kako je sad dobra kupovina :)

Moja masina:

CPU: Intel® Core™ i5-2500K
MoBo: Gigabyte GA-Z68AP-D3
RAM: DDR3 8GB Exceleram White Sark
VGA: Sapphire 6950
MON: Dell u2412m (1920 x 1200)
HDD: Intel SSD 330 120gb / WD 320 / extreni 500 gb
Case: Thermal Take V9 Black/ Thermal Take 775W

Sa budzetom sam do max 30k dinara medjutim ako ima neka grafika koja je je tipa 1-2-3k skuplja a znacano boja otvoricu se i za tolko (kad je bal nek se j*** i princeza!)
Nije mi bitno dal je ATI ili Nvidia samo da je best buy za taj novac i da mogu da se igram par godina bez dodatnog ulaganja u istu. E sad ne bi ni da kupim neko cudoviste a da ostask moje masine ne moze to da isprati pa mi iz tog razloga trebaju vasi saveti :)

Za duži niz godina na 1080p idi na nV GTX 1070 ili AMD 480.

Sve ostalo su kompromisi.

@Webb

Ne znam kakvi su ovi domaci ''Ugari'' sto se tice postovanja garancija (GPU je ipak rizicna roba, nije to cpu pa da uzmes i bez ikakve garancije ako je usteda prilicna) ali meni je sve to sumnjivo a ti pominjes upotrebu od nekoliko godina. Pre bih uzeo neku RX470/80 sa pravom, domacom garancijom od 3 godine. Takva karta je sasvim solidna za tu rez. monitora a za dve - dve i po godine ces je mnogo lakse prodati (i za vise para, ako procenis da ti treba brza) nego neku iz HU.

Evo link, da vidis kakve su performanse u odnosu na ostale skuplje karte - https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/

Poslednja izmena:
RX 470 jeste odlicna za 1080p ali kad vec covjek ima budzet u koji moze da uklopi RX 480 zasto da je ne uzme. Bice onda siguran da nece morati da je mijenja jos 2-3 godine.

Sapphire RX 480 8GB Nitro+ ako moze da se nadje za te pare, a mislim da moze.

Da, Sapphire NITRO+ Radeon RX480 4 GB.

Tog Gigabyte G1 RX480 ne samo što nemaju na stanju, već je to ubedljivo najgori RX480!
Za izbegavati.

Nisi pogresio uopste.
Ima velika tema za 480 na forumu pa procitaj tamo ili pitaj ako te nesto interesuje.

Happy gaming!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja se nadam da mi Webb nece zameriti na hijacku teme, ali me zanima ista stvar (full HD igranje za narednih nekoliko godina).
Masina koju trenutno imam je u profilu, pa bih da vidim koji je najbolji upgrade sa trenutnog stanja.

Idealno bi bilo da napajanje ostane, jer je skoro kupljeno.

Idealno bi bilo da napajanje ostane, jer je skoro kupljeno.

Pomislio sam da imas neko LC od 40e kad ono.. :)

Mozes opusteno da kupis istu kao i Webb, sve zavisi od budzeta..

Poslednja izmena:
Mislio sam da ne postoji napajanje tog proizvodjaca jeftinije od 80e :d

Svejedno, skapirao sam da imas neko raspad LC pa da se zato cimas oko gpu potrosnje :)

Znas kako, ovo je bilo 50e, tako da nisi daleko :D

Pitanje - zasto ne ici na 8gb, razlika nije velika u ceni?

U mom slucaju razlika u cenu je bila 4000 din. a razlika u performansama minimalna dok je na 1080p maltene nema tako da u mom slucaju bi bilo cisto bacanje para. Za nekog ko planira srkoje neki 4k monitra bi mozda imalo smisla.

Zaboravljate nešto a to je NAPAJANJE,za 6xxx je bilo dovoljno i 400W napajanja,sad kontam da RX480 stim napajanjem neće moči (moja neka logika)

Ako je 500W napajanje,RX470 možda potera

Ako je 600W napajanje onda možda potera i RX480

Tako da prije kupovine grafične obrati pažnju na napajanje,da ne prođeš ko ja par godina nazad.kupio grafičku,pa morao kupit i novo napajanje(dodatni pinovi za grafičku koje staro nije imalo)

Koliko vidim, ljudi koji se raspituju u ovoj temi imaju odlična napajanja za bilo koju grafičku. Inače, ceo računar sa ovim kartama ne troši više od 250-300W. A i o sa vatima i napajanjima nema mnogo smisla ako se ne pogleda konkretan model određenog proizvođača.

Zaboravljate nešto a to je NAPAJANJE,za 6xxx je bilo dovoljno i 400W napajanja,sad kontam da RX480 stim napajanjem neće moči (moja neka logika)

Ako je 500W napajanje,RX470 možda potera

Ako je 600W napajanje onda možda potera i RX480

Tako da prije kupovine grafične obrati pažnju na napajanje,da ne prođeš ko ja par godina nazad.kupio grafičku,pa morao kupit i novo napajanje(dodatni pinovi za grafičku koje staro nije imalo)
zapravo 4xx trosi dosta manje struje od 6xxx serija. daleko vise od nvidije ali su se poboljsali u odnosu na ranije:)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno