Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

To je verovatno samo traka crkla.

Naruči odmah par rezervnih sa AliE.
ma nisam mislio da se kod mene sad vidi, nego si pitao kako inače na Garminu funkcioniše 😁

u mom slučaju, napisao sam već ranije, ni sat ni telefon ne vide h10, kao da ne postoji.

Prošao ECG registraciju, jer sam u EU sada. Ništa VPN.

Zaboravio sam da napišem, imao je i predefinisane odgovore (sam ih ubaciš) na odbijanje poziva.

Pebble 2 je imao mikrofon i nažalost je radio samo na engleskom, mogao si da odgovaraš na poruke glasom, on bi poslao nazad SMS.

Zamišljen koncept je bio neviđen, Pebble Core je trebalo da bude komplementaran Pebble 2, malecki privezak koji je u stvari 3G ruter, da ne nosiš telefon sa sobom na trčanje. Zamišljen je da pravi VPN tunel sa telefonom kod kuće, i da može da se razgovara sa sata i da budeš online.

Ljudi bre, meni dan danas treba taj Pebble Core, uz svaki sat koji sam imao nakon, a to i dalje ne postoji.

Kada su ugasili Pebble servere, komjuniti je napravio svoje servere i svoj firmware, verovatno i dalje šljaka.

edit: još jedna slika i neću više da smaram, Pebble i Pebble Time.

Nema gps pa pogresna tema, ali je zanimljivost.

Divnooo (Višković(c)). :)

Hvala za link i informaciju. Ako animiraju ponovo komjuniti, eto jedne divote.

Pebble 2 jeste bio dobar za trčanje i bez GPS. Mašio je oko 10% prema gmaps što ti na kraju bude skroz OK, imao je HR senzor. Trčao sam u poslednjih 6 meseci na trakama koje su više mašile od njega.

Core nikad nije izašao. Imao sam Pebble 1 koji je crkao i poslali su mi drugi koji sam poklonio prijatelju sa oštećenim sluhom jer mi je Pebble 2 već bio naručen kroz kickstarter (nije postojao u tom trenutku).

Iz druge generacije je stigao samo Pebble 2, sa e-ink ekranom, koji sam i hteo, ali kolorac i core nikad nisu napravljeni jer je firma prodata Fitbit. Umesto da nastave da razvijaju, oni su samo sve ugasili dok i sami nisu propali jer su im uređaji baš truba - ja ne znam ko je to kupovao, ameri možda i jedna moja prijateljica. Iz prve ruke sam video taj uređaj i nije mi bilo sasvim jasno koji value je videla davši 350€. U međuvremenu su verovatno i korisnici skontali da to nema adekvatan value i firma je propala, kupio je Google. Sad su oni sve to spustili u open source i hvala im na tome posle 10 godina.

Uglavnom, bilo je interesantno posedovati Pebble u vreme kada ništa slično nije postojali niti za te pare (99$). Dvojka je bila malo skuplja, zaboravio sam tačno koliko.
1742384411842.png

1742384456176.png

"20:26" kad jednom "vidiš" jednostavno nastaviš da vidiš brojeve kao da su normalno napisani. Ja ih nisam gledao mnogo godina, pa evo odmah vidim šta piše. Pebble 2 lime.

"20:26" kad jednom "vidiš" jednostavno nastaviš da vidiš brojeve kao da su normalno napisani. Ja ih nisam gledao mnogo godina, pa evo odmah vidim šta piše. Pebble 2 lime.
evo gledam 2 minuta i nije mi jasno :D
kako onda pisu 21 ako 20 izgleda kao 21?

Belo je negativni prostor. Evo negativne slike sa dodate 2 linije u vertikalnoj i horizontalnoj sredini.

Prilozi

• fitbit_negative.jpg
    fitbit_negative.jpg
    246.8 KB · Pregleda: 59
Pa da, koncentrišeš se da gledaš crna polja, ne bela. Posle više ne treba nikakav trud, baš sam voleo taj WF.

Pošto živim u brdovitom delu grada, mnogo mi se dopala ova NGP fora koju ima Suunto. Ne sećam da je Garmin imao nešto slično. 1000021560.jpg

Verovatno ima, samo se drugačije zove, Coros ima kao Effort Pace. Može to i u W da se gleda, tako se biciklisti orijentišu.

ima, 3d pace i 3d distance se zove na Garminu

Imam i 3D pace i distance, za trail, ali to valjda nije to? Effort pace mi prikazuje koji bi tempo bio na ravnom za uložen napor.

Imam i 3D pace i distance, za trail, ali to valjda nije to? Effort pace mi prikazuje koji bi tempo bio na ravnom za uložen napor.
to je to. letos kad sam bio u Bosni, kad prepozna uzbrdicu ili nizbrdicu, promeni ekran i pise ti trenutni pace i grade adjusted pace.
i nije samo za trail, mozes da ukljucis i u obicnom trcanju 3d opciju.

Grade adjusted pace je tražen termin. To je to.

Čak je kod garmina to i detaljnije urađeno
TTLS Garmin.jpg

Zakleo bih se da sam to video na mom satu, listam Trail aktivnosti, nema, i evo sad pronađoh da je moj 945 poslednji forerunner koji to ne podržava. Od x55 podržavaju.
Da, aktivnosti koje sam snimao sa Forerunner 955 to imaju, a aktivnosti snimljene sa Venu SQ 2 sad nemaju. Cudi me da Forerunner 945 to nema kad sam sat ima Altimeter.

Odavno. Moj je pošteno odradio svaki uloženi dinar.
Sve se nadam da će ovih dana 975, da vidim šta nudi, pa da vidim kuda dalje.
Zbog Garmin Edge gotovo sigurno ostajem na Garmin.

Da li jedna od bitnih karakeristika za trening trčanja a to je odredjivanje zone pulsa na satu, ono što razdvaja skuplje satove Garmin, Polar i slični, od
kineskih ali kvalitetnih smart satova tipa Amazfit Balance?

Za odredjivanje zona samo lactate threshold test sa trakom. I to ume da bude diskutabilno tacno, ali daleko bolje od kojekakvih formula i auto detekcija direktno sa zgloba.

Nisam mislio na samo odredjivanje zone pulsa, nego da u sat ubacim moje već izmerene zone i da me on onda obaveštava ako predjem u drugu zonu,
a sat sam spojio sa trakom.
Tako sam uradio u aplikaciji na telefonu. Uglavnom ovi jeftiniji kineski satovi i ne mogu da se konektuju sa trakom, ovi malo bolji mogu, ali mislim da sam
video da Amazfit Balance, najviše hvaljen sat, može da se spoji sa trakom ali ne prepoznaje zone, nego samo očitava puls, bar sam ja tako shvatio.
Ne znam kako vi pratite trening po zonama, jel stalno gledate na sat ili ste već naučili da sami prepoznate u kojoj ste zoni?
Mislim da bi bilo zgodno da sat daje neko obaveštenje.

Mislim da bi bilo zgodno da sat daje neko obaveštenje
na Garminu, kada radiš već iskonstruisan trening, da li ga pravio sat ili ti, imaš obaveštenja ako ti je HR u višoj ili nižoj zoni.
ili ako ti je pace brži ili sporiji od zadatog, zavisi da li ti je trening ili deo treninga pace based ili HR based.

Više se orijentišem tempom nego pulsom, njega samo kontrolišem i usporavam ako je puls viši nego što treba.

Može da se podesi da vibrira Coros, tj. čitav trening sa tempom, HR, vremenom, bilo šta može da se unese, broj ponavljanja, notifikacije. Ja to ništa ne koristim, a na treningu se samo držim okvira. Intervale jedino trčim striktno po planu, jer se uništavam pa ne znam gde sam, tad treba pomoć od vibracije sata.

Nisam mislio na samo odredjivanje zone pulsa, nego da u sat ubacim moje već izmerene zone i da me on onda obaveštava ako predjem u drugu zonu,
a sat sam spojio sa trakom.
Tako sam uradio u aplikaciji na telefonu. Uglavnom ovi jeftiniji kineski satovi i ne mogu da se konektuju sa trakom, ovi malo bolji mogu, ali mislim da sam
video da Amazfit Balance, najviše hvaljen sat, može da se spoji sa trakom ali ne prepoznaje zone, nego samo očitava puls, bar sam ja tako shvatio.
Ne znam kako vi pratite trening po zonama, jel stalno gledate na sat ili ste već naučili da sami prepoznate u kojoj ste zoni?
Mislim da bi bilo zgodno da sat daje neko obaveštenje.
Konektuje se na traku bez problema i definiše sam zone koje možeš da prepraviš.

Prilozi

• IMG-ae53b3d83965c7c53d9fac2b42e31ba1-V.jpg
    IMG-ae53b3d83965c7c53d9fac2b42e31ba1-V.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 58
Lomim se da uzmem sad na amazon rasprodaji t-rex 3 za 210€.
To bi trebalo da je dobra kupovina?

Prilozi

• Screenshot_20250322_213749_YouTube.jpg
    Screenshot_20250322_213749_YouTube.jpg
    129.9 KB · Pregleda: 56
Da li ima išta sem običnog kardia?

Stari Stratos je brojao na tenisu FH, BH, smeč/servis, interesantno to šljakalo.

Lomim se da uzmem sad na amazon rasprodaji t-rex 3 za 210€.
To bi trebalo da je dobra kupovina?
Dobra je to kupovina, za te pare nema bolji...

Inače, pokvario mi se Fenix 7 pro, mikro prekidač otišao, vidim posle da im je to standardna boljka, kažu ne od vode nego od udarca hoće da strada. Info team nije nadležan, pa sam poslao u Garmin Hrvatska, da probam u okviru garancije, rekoše ako ne moze da se popravi neinvazivno, zameniće, kada ga dobiju na stanju.
Uzeo Venu 3 u međuvremenu, fin satic za male pare...

Nazad
Vrh Dno