Resih da predjem malo na Suunto Race, kad se FR965 bude prodao.
Ja sam napravio tu promenu, na FR965 mi je crkao HR senzor pa dok cekam reklamacija da bude zavrsena hteo sam da uzmem nesto sto cu koristiti, i mislim da cu i ostati na Suuntu i kada budem resio reklamaciju za Garmin. Uzeo sam titanium verziju prvenstveno zbog tezine, iako mi steel verzije lepse izgledaju vizuelno.
Ukratko, za moje potrebe nezahtevnog rekreativca vrsi posao korektno. Aktivnosti su mi voznja bicikla, trcanje, plivanje i hajkovanje po prirodi i to mi za sada obavlja sasvim korektno. Najvise mi se svidjaju mape za navigaciju u sumi, lakse su mi za snalazenje od garminovih, iako Garmin ima rutabilne mape, sa vise detalja, Suunto ima mnogo precizniji kompas a to mi vise znaci za snalazenje u prirodi. Jednostavno ucitam trek, ili napravim rutu u aplikaciji i onda je pratim, to stvarno odlicno obavlja. Svakako za ozbiljnija planiranja nisam ni koristio FR965 nego sam to radio na telefonu ili kompu. Ono na sta se najvise ljudi zale je HR monitor, a njega nemam sa cim da uporedim, ovako odokativno rekao bih da nema drasticnih oscilacija, mada je HR s3nzor bas hit and miss, nekom radi korektno, a nekom je katastrova, mislim da to zavisi od same fizionomije ruke, i nacina kako se nosi, tu mislim da pomaze sto je titanium laksi. Svakako za trcanje planiram da kupim HR senzor.
Kvalitet izrade je bolji od Garmina, imam osecaj da je premium uredjaj, Garmin jeste kvalitetan ali je plastican (naravno sa namerom da bude sto laksi), a svidja mi se i sto ima safirno staklo umesto Gorilla stakla na FR965. Mislio sam da ce mi smetati velicina i tezina naspram Garmina, ali sam se brzo navikao i sada mi je skroz prirodno da ga nosim.
Prethodno sam uzeo Race S, i stvarno mislim da je odlican sat, oblik i osecaj dok se nosi je fantastican, mali je i tanak. Imao sam tu nesrecu da mi je na 3 primerka digitalna krunica bukvalno posle dan-dva prestala da radi prestala da radi, i stvarno nisam imao zivaca da se mlatim i sa cetvrtim primerkom i uzeo obican Race. Prednost naspram Race S je svakako bolje izrada i mnooogooo bolje odradjena krunica koja se mnogo glatkije okrece, ne deluje mi da moze tako lako da crkne. Race S zbog dimenzija ima i prilicno malu bateriju, sa kojom sam uvek razmijao da li ce mi biti dovoljna, Race ima odlicnu bateriju.
Suunto aplikacija mi je dosta bolje odradjena od Garminove, preglednija i laksa za koriscenje. Ono sto mi najvise nedostaje sa Garmina je beskontaktno placanje, ali nije n3sto b3z cega n3 moze da se zivi. Garmin svakako ima vise opcija i zreliji OS, ali za moje potrebe gde mi sat sluzi kao sportski treker Suunto radi sasvim korektno.
Eto ukratko iskustva koje sam nabacao, trenutno sam na odmoru pa sve usput sa telefona, ako imate nekih konkretnih pitanja, tu sam