Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Da, otpratio sam ga :) Verujem im kad kazu da im nije placeno, ali mozda sam cinik posto radim sa doktorima gde ima bar 5 nacina da im industrija ne plati direktno ali da budu zadovoljni.

Poslednja izmena:
Meni je intrigantno koliko T-Rex bolje izgleda od najpopularnijeg Garmina. :)

Ovo poređenje deluje potpuno realno i očekivano.

Poslednja izmena:
Meni je intrigantno koliko T-Rex bolje izgleda od najpopularnijeg Garmina. :)
Meni na videu, orginalna narukvica i dodatni sistem adaptera za klasicne narukvice izgleda kao kod casio g-shock, a to nije kompliment :) Ali imam jednog druga koji i od ranije voli Amazfit, tako da svaka roba nadje svog kupca :)

Sistem narukvice je odvratan. Ja ga ne bih uzeo samo zbog toga.

Vertix ima brzu kopču i to tako mora da bude. Posle trčanja skinem narukvicu, operem je, namontiram drugu.

Vredi li sad uzeti T-rex Pro? Deluje zanimljivo za male pare.
T-rex 3 planiram malo kasnije,jos ako dodje legalno kod nas za oko 300 eura bice top.

Suunto Race bolji izbor.

Jedino ako su rešili ovaj dugačak spisak korisničkih problema.

Kako Amazfit dodaje sportove; ode na gugl: "list of existing sports", otvori vikipediju i prekopira celu stranicu i ubaci u sat.

svaka im cast za trud svakako ali totalno nepotrebno.
mada mi se svidja kako su ih kategorizovali, preglednije nego na Garminu.

+chess, go, bridge , esport, belly dancin, pool dancing, folk dancing, za svaki slucaj i artisting swimming, kao shuttle cook i motion sensing games, kite flying i swing 👌

+chess, go, bridge , esport, belly dancin, pool dancing, folk dancing, za svaki slucaj i artisting swimming, kao shuttle cook i motion sensing games, kite flying i swing 👌
nemoj tako, i ja imam gaming 😂

1000008178.jpg

to i mogu da razumem, recimo dok sam vozio iRacing, umeo je puls da ide 130-140, a neretko se to dešavalo i u lolu uz pritisak 150 sa 110 😁

i za šah i tako nešto, ajde trema, frka, iščekivanje, visok stres. ali što su takve igre i igre kartama stavljaju posebno umesto "board games" ili "card games" mi je malo smešno.
ali od viška glava ne boli, valjda.
verovatno neko i na Garminovoj strani kuka kako ima premalo izbora 😬

U garminu kad ne znas sta ces izaberes cardio.
Do kraja prosle godine su testirali svaki sportski mod pre nego sto ga i ubace u sat, a od javne bete su i oni krenuli široko, pa ako bude interesenata onda ce naknadno testirati.

Ima li neko Polar Grit X Pro Titan? Kako se pokazao sa obzirom da je stariji model. Nov oko 400 eura. Deluje izdrzljivo, safirno staklo,jedino ekran manji 1.2 inca,veci bezeli oko ekrana,nema offline mape koliko procitah.

Da li neko možda živi u NS i htio bi da mi posudi ovaj Garmin clip punjač samo za prvo uključenje Vivomove Trend sata. Pošto ima mogućnost wireless punjenja punio bih ga tako. Svakako sam i naručio i clip punjač da imam, ali će stići tek za 7-8 dana pa da ne čekam do tada ako neko u NS ima da posudi na par minuta. :)

Prilozi

• 1726731706820.png
    1726731706820.png
    275.6 KB · Pregleda: 8
Neko se baš za***ava sa prijavljivanjem hazarda na edge uređajima. Ta mogućnost postoji u beti već neko vreme i radila je super. Tačno sam dobijao upozorenje na mestima gde ima kerova i još ponegde nešto drugo. Sada kako su pustili svima, igraju se deca i skoro ceo stari Obrenovački je nekakav hazard. Svakih par desetina metara "pothole hazard", pa onda pitanje da li je rupa i dalje tu? Jok, zakrpili su je, kako da ne... Feature je OK, ali nije za de**le kojima je interesantno da prijavljuju gluposti.
Jedina zamerka je što je tekst često sitan. Mislim, ako ima opasnosti, napiši krupnim slovima, jer sigurno neću da se zaustavim i vadim naočare za čitanje...

Bilo je vreme. Nadam se i da će prilagodjavanje biti smisleno.

Sada im još nedostaje bar 2, ako ne 4 sedmice treninga da izlista unapred, da čovek može da planira naredne dana, a ujedno i da vidi kako se plan menjao, jer je neki trening preskočen ili urađen na drugačiji način.

Sada im još nedostaje bar 2, ako ne 4 sedmice treninga da izlista unapred
nema poente zato sto svakako menja trening u zavisnosti od toga koliko i kako si spavao, kako si odradio prethnodni trening itd.
dzaba i da vidis 4 nedelje unapred kad svaki dan moze da promeni naredne treninge

to sa gledanjem unapred je verzija za neverne tome :)
ako se zanimas amaterski kao mi, bas te briga sta menja i kako menja, ali ako se vise meseci posvetis za neki događaj sigurno bi te interesovalo da proveris da li je pametan kao što se predstavlja.

Resih da predjem malo na Suunto Race, kad se FR965 bude prodao. :)

Napiši neki redak kako ti se sviđa, čemu ti služi, itd.

Intrigantan uređaj moram priznati.

Volim da vidim program unapred, jer onda mogu da planiram druge aktivnosti.

Recimo, pre 4 sedmice sam znao da sutra trčim 25km i za tu subotu nisam planirao ništa pre 12h, jer mi je nakon treninga potrebno malo vremena da se opustim.

Da je plan bio 10km, računam da sam tu subotu u potpunosti na raspolaganju za šta god, mogu već od 9 ujutru da budem kod kuće, istuširan i spreman da ceo dan hodam, vozim auto, vozim bicikl, šta god.
Ili 10km uvek mogu planski, 3 sedmice ranije, da prebacim i na večernji trening, ali 25km vise volim da istrčim ujutru.

Ako mi dinamički program promeni plan sa 25 na 12, jer sam loše spavao, možda sam promašio program ili će pre biti da nisam spreman ni za 12km. Ili algoritam nije baš najbolje rešen.

Resih da predjem malo na Suunto Race, kad se FR965 bude prodao. :)
Ja sam napravio tu promenu, na FR965 mi je crkao HR senzor pa dok cekam reklamacija da bude zavrsena hteo sam da uzmem nesto sto cu koristiti, i mislim da cu i ostati na Suuntu i kada budem resio reklamaciju za Garmin. Uzeo sam titanium verziju prvenstveno zbog tezine, iako mi steel verzije lepse izgledaju vizuelno.

Ukratko, za moje potrebe nezahtevnog rekreativca vrsi posao korektno. Aktivnosti su mi voznja bicikla, trcanje, plivanje i hajkovanje po prirodi i to mi za sada obavlja sasvim korektno. Najvise mi se svidjaju mape za navigaciju u sumi, lakse su mi za snalazenje od garminovih, iako Garmin ima rutabilne mape, sa vise detalja, Suunto ima mnogo precizniji kompas a to mi vise znaci za snalazenje u prirodi. Jednostavno ucitam trek, ili napravim rutu u aplikaciji i onda je pratim, to stvarno odlicno obavlja. Svakako za ozbiljnija planiranja nisam ni koristio FR965 nego sam to radio na telefonu ili kompu. Ono na sta se najvise ljudi zale je HR monitor, a njega nemam sa cim da uporedim, ovako odokativno rekao bih da nema drasticnih oscilacija, mada je HR s3nzor bas hit and miss, nekom radi korektno, a nekom je katastrova, mislim da to zavisi od same fizionomije ruke, i nacina kako se nosi, tu mislim da pomaze sto je titanium laksi. Svakako za trcanje planiram da kupim HR senzor.

Kvalitet izrade je bolji od Garmina, imam osecaj da je premium uredjaj, Garmin jeste kvalitetan ali je plastican (naravno sa namerom da bude sto laksi), a svidja mi se i sto ima safirno staklo umesto Gorilla stakla na FR965. Mislio sam da ce mi smetati velicina i tezina naspram Garmina, ali sam se brzo navikao i sada mi je skroz prirodno da ga nosim.

Prethodno sam uzeo Race S, i stvarno mislim da je odlican sat, oblik i osecaj dok se nosi je fantastican, mali je i tanak. Imao sam tu nesrecu da mi je na 3 primerka digitalna krunica bukvalno posle dan-dva prestala da radi prestala da radi, i stvarno nisam imao zivaca da se mlatim i sa cetvrtim primerkom i uzeo obican Race. Prednost naspram Race S je svakako bolje izrada i mnooogooo bolje odradjena krunica koja se mnogo glatkije okrece, ne deluje mi da moze tako lako da crkne. Race S zbog dimenzija ima i prilicno malu bateriju, sa kojom sam uvek razmijao da li ce mi biti dovoljna, Race ima odlicnu bateriju.

Suunto aplikacija mi je dosta bolje odradjena od Garminove, preglednija i laksa za koriscenje. Ono sto mi najvise nedostaje sa Garmina je beskontaktno placanje, ali nije n3sto b3z cega n3 moze da se zivi. Garmin svakako ima vise opcija i zreliji OS, ali za moje potrebe gde mi sat sluzi kao sportski treker Suunto radi sasvim korektno.

Eto ukratko iskustva koje sam nabacao, trenutno sam na odmoru pa sve usput sa telefona, ako imate nekih konkretnih pitanja, tu sam :)

konačno swim drill

Gear tracking za noviju generaciju. Vertix nažalost nije podržan.

Nadajmo se da ima bar u aplikaciji. Ne mora na satu, mada je odličan štos zabeležiti odmah po aktivnosti na samom satu. Konkurencija izgleda da to nema.

Nazad
Vrh Dno