Šta je novo?

gps garmin

kurko

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2007
Poena
301
da li postoji objasnjenje fenomena da GPS Garmin 250 u samouslugama na zapadu kosta 99 Eura sa svim mapama (osim svete srpske zemlje) a da u Bgd uredjaj kosta 300 Eura (Srbija incl)

Garmin je definitivno najbolji uređaj za naše prostore.
Mapa Srbije je solidno odrađena, ona bi mogla da košta oko ~100 E (previše u svakom slučaju, ali ok) tako da ne znam koji je razlog za tako velike cenovne razlike.
Pridružujem se u pitanju kolegi s prvog posta ?
P.S. Drugar je u Budimpešti pre mesec dana kupio pomenuti Garmin (na akciji) za 70 E

da li postoji objasnjenje fenomena da GPS Garmin 250 u samouslugama na zapadu kosta 99 Eura sa svim mapama (osim svete srpske zemlje) a da u Bgd uredjaj kosta 300 Eura (Srbija incl)
Pa to ti je isto ko i sa kolima preko 300eu kod nas 3000eu pa zar nisi skapirao da smo mi bogata zemlja zato je kod nas sve skuplje eto nekog obljasnjenja;)

Evo ti majnovijih cena:

Nuvi 250 + SCG Route komplet 18.880 RSD

Nuvi 250W + SCG Route komplet 23.600 RSD

kad odbijes 9500 rsd za kartu Srbije dobijes cenu iz samoposluge.

Ja sam dobio 200w iz Nemacke sa kartom D A CH i ceska, ali to su samo glavni putevi, nisu detaljne kao scg. Medjutim ni SCG Route nije idealna, u Bgd ima jako mnogo gresaka, a kako je u manjim mestima mogu da da pretpostavim. Ulozen je veliki trud u izradu karte ali je malo nepouzdana. Mislim da je 9500 mnogo za taj kvalitet.

Pa sada, vidi, ako diler proda deset komada za po 300 evra, dobije na ruke 3000 evra. A ako proda deset komada za 100 evra, dobije 'iljadu evra. E sada, pošto će manje komada da proda ako su skupi nego ako su jeftini, onda će morati i manje da radi. Tako da mu dođe da će, ako su skupi, manje da radi a isto da zaradi. Što je baš lepo za njih. Jel? :d:d:d

Stvarno je *****arija. :mad: Koristim ovu priliku da javno prozovem Infoteam da prokomentariše ove razlike u cenama! :mad: Sva tehnika se sada kod nas neznatno po cenama razlikuje od inostanstva (manite sada specijalne božićne akcije i internet cene napolju).

hehe... samo sto kad odbijes cenu karte Srbije, moras da dodas cenu karte koja je na njoj, a ovakvi uredjaji nikad ne idu klot, bez mapa. A nema razloga da cena mapa bilo koje zemlje kosta manje nego mapa Srbije...

btw, za svaku raspravu o cenama napolje i ovde, OBAVEZNO prvo ovo: CENE-KOD-NAS-I-NAPOLJE

Evo ti majnovijih cena:

Nuvi 250 + SCG Route komplet 18.880 RSD

Ne bih se slozio sa tobom. U Austriji za Novu godinu (nije nikakav poseban popust, nego sam tad bio) Nuvi 250 + mapa DE, CH, AT = 90 eur = cca. 8.325 din.

Kada na to dodas 9500 din za mapu Srbije dobijes 17.825 din, sto je opet 1.000 dinara jeftinije nego u Srbiji, a pri tome dobijas i mape okolnih zemalja.

Dakle, realna cena od 18.880 din za Nuvi 250 kod nas bi bila kada bi se uz nju dobijale mape SCGroute i AdriaRoute (SLO, CRO i BIH).

cena od 9.5k din za mapu je u lsucaju da se mapa kupuje posebno...

Po XXti put, trziste GPS uredjaja u Srbiji nema nikakve slicnosti sa trsistima navedenih zemalja, zato su i cene takve.

O cenama ovde i tamo postoji XX threadova na Benchu.
Valja ih procitati...

Nazad
Vrh Dno