Šta je novo?

GPS Bluetooth

mucky

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Interesuje me gde u severnoj Srbiji ima GPS Bluetooth uređaja u ponudi? Znači od Beograda pa do Subotice da li neko zna za radnju koja prodaje ovako nešto?

Hvala unapred!

Ako ti Garmin nije preterano skup, javi mi se na PM. ;)

I ja imam leadtek BT GPs i odlican je .

Meni se mnogo dopalo kod Leadteka da se dobija 3 punjaca (za kola, za kucu i za UK kucni (moze sa adapterom da se koristi i ovde) i SVA tri imaju USB izlaz na sebi pa tek onda sa obicnim USB (A na B-mini) idu u Leadtek. Tako da preko njih mogu sve USB stvari da punim i kuci i u kolima

Nesto je poskupelo,rece da je 110 eura,a ovo malo fali od 10 000 dindzi,oko 10 eura vise!Jel salju postom,mozda se nekim cudom odlucim da odlozim kupovinu N73 i uzmem ovo?Ilija da nisi ti i na forumu mobilnisvet sa tim istim avatarom? ;)
Pozdrav ,)

Hvala na odgovorima!

Garmin je bezobrazno skup, pogotovu meni kome GPS treba na samo par nedelja radi developmenta...

Našao sam i MSI StarFinder SF100 kod PinSofta, za samo 100€.

Ukoliko mi neko odavde ne da dovoljan razlog zašto bih platio 20€ više za Leadtek koji bi morao naručiti iz Smederevske Palanke, kupiću taj MSI :)

Ipak sam uzeo Nokia LD-3W u ComTrade... PinSoft nema MSI na lageru!

I ja imam leadtek BT GPs i odlican je .

Jesi se to skoro ponovio? Nisi imao taj model? Kako se pokazao taj leadtek i jel si uzeo preko eltosana??? Kolika je garancija na leadtek? Koliko traju baterije i kako se ponasa u radu? Koji je chipset u njemu?

Evo mogu i ja da odgovorim
9553X je model (onaj sa neizmenjivom baterijom ali duplog kapaciteta), preko eltosana, 1God, 7h, u gradu je odlican - mnogo bolji od zicnog koji sam ranije imao (mogu i u dzep da ga stavim i opet hvata signal), SiRF3

Izvinite sto ja upadam ovako neupucen temu, ali me zanima sledece:

1. Da li mogu ja taj uredjaj da spojim sa mojim PDA IPAQ koji poseduje bluetooth konekciju
2. Sa telefonom Motorola e1000, koja takodje ima Bluetooth
3. Kak stoje stvari sa mapama, ja imam dosta Garminovih, ali je slabo zastupljena Srbija, a Beograd nikako...?
4. Kako funkcionise u kolima?

Izvinite sto ja upadam ovako neupucen temu, ali me zanima sledece:

1. Da li mogu ja taj uredjaj da spojim sa mojim PDA IPAQ koji poseduje bluetooth konekciju
2. Sa telefonom Motorola e1000, koja takodje ima Bluetooth
3. Kak stoje stvari sa mapama, ja imam dosta Garminovih, ali je slabo zastupljena Srbija, a Beograd nikako...?
4. Kako funkcionise u kolima?

1. Da
2. Da
3. Slabo, za nase podrucje
4. Odlicno, ali uzmi u obzir i odgovor pod brojem 3

Poz

P.S. Svi odgovori su vezani za Nokia LD-3W model

Ajde dajte mi neke detaljnije utiske o tom Nokia LD-3W modelu,razmisljam se da ga uzmem posto ima SIRF III chip,mocnu bateriju koju imaju i sve novije Nokie pa je lako izmenljiva,ne moram da secam po 2 punjaca kad idem negde na duze ili putujem kolima a i cena mi odgovara,pa dajte neki detaljan opis preciznosti,realnog trajanja baterije,ponasanje sa aplikacijama tipa TomTom 5.2 i nasim mapama i naravno mane koje ste primetili?
Pozdrav ,)

Ja ti mogu dati utiske o LD-3W, ali nepotpune poshto ga ne koristim sa mapama.

1. Treba mu prilichno vremena da se "zagreje". Ne znam tachno koliko je to ali ponekad sam chekao i do sat vremena.
2. Nema (GPS) signal ako nije blizu prozora, ne mozhe nikako da se povezhe kada je unutar stana.
3. Prilichno jak BlueTooth radio, sa SE K750i sam izvlachio i preko 15 metara na otvorenom.
4. Lako i brzo se puni, ali ne dobijesh strujni (zidni) punjach za njega, vec samo onaj za kola. Sreca pa imam noviju Nokiju sa novim punjachem, inache bi morao da ga punim po kolima :)
5. Baterija je Nokia BL-5C, ja sam uspeo da izvuchem oko 6 sati neprekidnog korishcenja (upario ga sa mobilnim telefonom)
6. Izuzetno je sapunast, mali i sladak.
7. Preciznost - opet ti ne mogu bas najtacnije reci, ali evo onako "odokativno" - moj program je primecivao razliku u poziciji dok sam shetao, na svakih 10 do 15 koraka.

Da sam neko kome ovakav uredjaj zaista treba, najvise bih se nervirao sto ima dugacak startup i sto izgleda da radi samo na otvorenom. Inace je sve OK.

U principu svi GPS prijemnici traže optičku vidljivost sa satelitima da bi radili. E sad, ovaj novi StarSirf chip je nešto osetljiviji pa radi i u šumi pod lišćem, ulicama sa visokim okolnim zgradama... ali u stanu ne može.

U principu svi GPS prijemnici traže optičku vidljivost sa satelitima da bi radili. E sad, ovaj novi StarSirf chip je nešto osetljiviji pa radi i u šumi pod lišćem, ulicama sa visokim okolnim zgradama... ali u stanu ne može.

Pa izgleda kako koji,moj Holux 236 radi i iz stana.
:wave:

Dobro dajte onda predloge o drugim masinicama koje se mogu naci kod nas a da su oko 100-tke eura i to mislim iskljucivo na detaljnije opise (teorije je pun internet) a moze i pokoja PP oko toga GDE imaju da se kupe kod nas,a zasad samo znam za Leadtek i Nokia modele nesto detaljnije,ostali... dajte review!?
Pozdrav ,)

Treba mu prilichno vremena da se "zagreje". Ne znam tachno koliko je to ali ponekad sam chekao i do sat vremena.
Jel to tako treba ili to je neka greska bas do tvog???

I jos jednom da pitam za mape konkretno za Beograd?

Posto imam N70 takodje planiram da uzmem neki bluetooth GPS i pocinjem da razmisljam o leadteku.....Gde naci posle nasu mapu i koja je cena iste?Ako neko ima bolji predlog za gps za mob tel .........Do 150eura..

Treba mu prilichno vremena da se "zagreje". Ne znam tachno koliko je to ali ponekad sam chekao i do sat vremena.

Tu nesto nije u redu morao bi da se konektuje u roku od par minuta u najgorem slucaju - reklamiraj to ili ga se resi,osetljivost mu je slaba , ja posedujem emtac-ov bt gps sa sirf star II cipom signal ladno hvata pored prozora u stanu i konektuje se posle minut max u svim vrem. uslovima.Moj predlog ti je prodaj ga i uzmi ovog leadteka 9553 po karakteristikama je odlican i iskustva drugih su pozitivna ali ga nisam imao pa ne mogu da tvrdim.

a sta mislite to tom tom-u?

Odlican program ali je mapa istocne evrope (i mi u njoj) veoma neprecizna i puna gresaka , tako da je samim tim skoro neupotrebljiva , doduse to je bila beta verzija a sad su najavili novu mapu evrope koja treba da se pojavi za tom tom 6 pa cemo videti . Trenutno tomtom iako extra program kod nas nema upotrebnu vrednost - osim da vidis kartu kao kartu srbije ali u sprezi sa gps , vozices po kanalima a neretko i kilometar od prave rute.

Ja imam Garmin-a (bez BTa, model Nuvi 350) i imam i mapu Srbije (samim tim i BGa). Mogu reci da je prilicno dobro napravljena mapa (vozio sam se po Srbiji i nisam se izgubio :>). Istina, ima gresaka ali obzirom da nisam koristio druge GPS uredjaje, pretpostavljam da je to normalno.
Sto se dodatnih mapa za njega tice, skidao sam nesto sa neta ali nisam stigao da proverim kako to funkcionise. Ako nekoga interesuje nesto vise sto je van teme, slobodno se moze javiti na private. Takodje ako neko ima neku korisnu informaciju vezano za ovaj Garmin model, cenio bih da mi takodje posalje private poruku.

Sad sam video taj model i deluje prilicno impresivno a cena je dosta ozbiljna. Ako nije ajna koliko si ga platio?

Nazad
Vrh Dno