Šta je novo?

GPRS: zavrseno "izgleda testiranje"

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
GPRS je od danas operativna i cini mi se da radi OK :)

Definitivno cu da menajm 8310....ili da sacekam kraj septembra da pocnu da naplacju, pa da vidim hoce li mi i tada biti interesantan ....

A koja je trenutna korist od GPRS-a osim pristupa netu?
Mozes lis u kratkim crtama da opises?

Naplata

A u Srbiji je besplatno u pocetku ??? Kod nas u MKD naplacuju 5 din za 10 kb u wap modu i druga tarifa je 20 din za 1 mb u web modu download preko modema u telefon. Samo neznam kako da uklucim C55 kao gprs modem. Imam data kabel preko koji ubacujem melodije ali neznam kako da ga "sufram" preko njega. I jel neko zna kako da ubacim javu preko kebela?

Radi super, a za ljude sa P800 ili mob. + pocket pc kombinacijiom je ludilo. Internet gde god da si i to teorijski brze od nasih modema....

Ja ukljucio GPRS! Super je, proverava mi postu na 5 minuta, odlicno...jos samo da skinem ovaj novi package za T68i pa da sa bluetoothom preko notebooka pokusamo malo da surfujemo na ler.

mene samo zanima kolko ce biti 1mb pri tome
stvar je u tome sto ja imam analognu centralu i 33.6k max,a hocu vecu brzinu da bih se igrao na netu (1h wc3-a je 1 mb-2mb)

Nisam trebao da uplatim flat kod sezama... hehehe :D

Da li neko zna sa sigurnoscu kada pocinje naplacivanje??

Pa nece bas biti jevtino poznajuci kradice, ali dok radi ovako nije lose.

Inace, fascinantna stvar je brzina kacenja na net preko Bluetootha.

Klikom na dial-up ikonu, komp mi je na netu za 3-4 sekunde... Mozda bi putem kabla bilo i brze....

Naplaćivanje počinje u septembru.
PJ: Nokia 8310 ima GPRS (ali nema MMS). Pogledaj uputstvo za podešavanje:

http://www.mobtel.co.yu/usluge/gprs/gprs_n8310.html

mikis je napisao(la):
Naplaćivanje počinje u septembru.
PJ: Nokia 8310 ima GPRS (ali nema MMS). Pogledaj uputstvo za podešavanje:

http://www.mobtel.co.yu/usluge/gprs/gprs_n8310.html

Nemoj da pricas ;)
Nisi valjda mislio da cu da vam javim dok ja ne isprobam :mrgreen:

Menjao bih ga, jer ima ekran manje rezolucije i nigde ne mogu da pronadjem koja mu je brzina, ali definitivno nije u rangu sa 6610...
+ sto posle diskonekta sa GPRS se istripuje i pokazuje da nema signala, ali mogu normalno da zovem (i onda prikaze signal) i mogu normalno da primim poziv....

Jel podesavao neko mail? Ja imam problema sa Sezamovim mailom. Jednostavno mi ne dozvoljava da ga skinem....
Idem da probam BTN....ups, kasnim....kasnije :D

Mi na pre-paid-u dudlamo jeli? ;P

Stvarno su postali i vise nego bezobrazni,

em su kartice bile od 70-120 dem
em skuplji impuls, em zaokruzivanje na minut, em skuplje poruke, em sve skuplje napalacuju, em ti nista ne daju, pa to prelazi krajnje granice bezobrazluka.

Auh, namucih se dok sam sve namestio. MSI Bluetooth, PC i T68i - surfujte iz fotelje :)

Heechee je napisao(la):
Stvarno su postali i vise nego bezobrazni,

em su kartice bile od 70-120 dem
em skuplji impuls, em zaokruzivanje na minut, em skuplje poruke, em sve skuplje napalacuju, em ti nista ne daju, pa to prelazi krajnje granice bezobrazluka.

A sta da kazemo mi sto smo platili kartice preko 1200 DEM, i jos svakog meseca placamo pretplatu, plus seseljev (i djelicev) porez na luksuz....

Ashley je napisao(la):
Zato sada imate ultrakul 500-xxx brojeve ;)

Koje moze da kupi ko god hoce....pod uslovom da su sada slobodni...a ima takvih....poznanik je pre 2 meseca uzeo broj 204xxx i cak ga nije mnogo ni platio...eto...

Nekako sam se navikao na sve te poreze i pretplate da ukoliko bih sada presao na prepaid osecao bih potrebu da bar jednu karticu od 500 dinara mesecno kupim i ubacim u postansko sanduce Mobtela :rolleyes:

Ma, PJ, nema tu neke navike, ekonomski interes je u pitanju.

Mene na taj telefon cesto zovu ljudi koje nisam video i po vise godina kada imaju neki posao. I kada bih promenio broj, nema sanse da ga svima dam. Jer i ne znam ko sve ima taj broj. A da ne govorim sto mnogi uzmu na preporuku, pa zovu posle par meseci, godinu i sl.

A i onaj ko bi moj broj nasao zauzetim ili mu se ne bih javio u roku od par sati, zvao bi nekog drugog.... Ako je frka za posao, nema mnogo milosti, ljudi ovde cesto sve rade u minut do 12......

Mica je napisao(la):
Ma, PJ, nema tu neke navike, ekonomski interes je u pitanju.

Sala, sala :)
Ja moj 064-1101xxx jos uvek cuvam/koristim samo zbog toga sto si naveo....OK, kada ja vec tu koristim ga za pozivanje kada znam da ce razgovor trajati 2s :) da me ne ubijaju ovi na post paid

Nazad
Vrh Dno