Šta je novo?

GPRS Problem (SE w810i)

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Kupio sam novi mob. i ne mogu da se zakačim preko GPRS na Net (sa MMS je verovatno slično, nisam još probao). 99% da su setovanja ispravno postavljena (mada sam se prilično namučio da nađem prava setovanja, bezmalo svi mobilni imaju neke druge opcije u odnosu na ovaj) i da je problem drugde, e sad:

1. Moja SIM kartica (MTS 064) je prilično stara, iz vremena mnogo pre GPRS-a kod nas, pa je vrlo moguće da to nije ni aktivirano (na starom tel. nikad to nisam ni koristio). Da li tu treba zvati njih (verovatno nema smisla pre pondeljka) ili poslati neki SMS za aktivaciju?

2. Devojka gde sam kupio mob. (Logic Shop) mi je odmah rekla da ću možda imati problema sa mrežom jer imam stari tip SIM kartice i ako se to desi da odem da tražim 64k. Problem je to što sam ja broj kupio u vreme kad ih je bilo bezmalo nemoguće dobiti, tj. od preprodavca. Pretpostavljam da bih za zamenu morao prvo da "legalizujem" broj (imam sve PIN i PUK kodove), što se verovatno plaća, a potom da platim i zamenu kartice. Čini mi se mnogo lakše i jeftinije da kupim novu. Šta misle upućeniji od mene, da li stara kartica može biti uzrok problema sa GPRS i kakva je procedura za zamenu novim tipom?

Poslednja izmena:
Proradilo je posle jednog razgovora sa 789 i slanja konfiguracione sms poruke. Pošto ovde nema ama baš ništa novo mislim da modovi mogu i da obrišu.

Proradilo je posle jednog razgovora sa 789 i slanja konfiguracione sms poruke. Pošto ovde nema ama baš ništa novo mislim da modovi mogu i da obrišu.

Cova kako si resio problem?Ja imam problem sa P1i.Odjednom je prestao hvatati mrezu a i pise da je gprs unavailable.
Zvao sam nemacku(tamo kupljen)i riba mi rekla da kupim novu sim karticu i da upgradujem software.I jedno i drugo sam uradio ali nista.
Kad pokusam da pronadje mrezu uredno je nadje ali nece i da se spoji sa njom
Pozdrav i hvala unapred na odgovoru

Pa ništa specijalno... Javila se neka ljubazna cura, pitala koji je tel, kako se zovem i poslala konfiguracioni SMS. Koliko sam video, setovanja su ista kao i ona koja sam ja bio postavio (mada nisam baš 100% siguran), tako da je verovatno problem bio u tome što GPRS nije bio aktiviran. Inače, moj mobilni koristi EDGE konekciju (umesto G stoji upaljeno E), znam da je to teorijski duplo brže od klasičnog GPRS-a, ali ne znam ima li još neke razlike.

Inače, ona se izvinila zato što sam dugo čekao. Ja sam nju čekao možda minut pa ne verujem da se zato izvinjavala, verovatno se to odnosilo na činjenicu da mi je čim sam ubacio SIM u mobilni pre neki dan stigao SMS da ću uskoro dobiti SMS sa podešavanjima, ali mi ništa nije stiglo sve dok danas nisam zvao 789.

Poslednja izmena:
Oni se uvek izvinjavaju sto cekas. Sto je kad pogledas i u redu, jer ti u telekomovom CC-u bukvalno za sve moras da cekas, a nekad i ne docekas :)

Hehehe... Nisam znao, ja ih retko zovem. Kako god, ova cura je bila baš super, i ljubazna, i efikasna. :)

ja sam u rs.Reci mi jel' ti radila konekcija prije,pa ti odjednom nestala ili nisi mogao imati mrezu?
Moj mobilni je radio 10-ak dana,a prije njega sam imao njegov prtotip M610 i sve je radilo.I odjednom muk.

Ne, ja sam imao neki krš mobilni sa bezveze c/b ekranom pa nisam ni koristio GPRS.

Nazad
Vrh Dno