Šta je novo?

GPRS na komp ?

Trogdor

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
319
Dakle interesuje me kako se gprs konekcija prebacuje na komp ? Da li je bluetooth jedini nacin,i da li moze preko usb ili infrared-a ?...sve u svemu jedno kratko uputstvo bi mi dobro doslo :)

Hoces da surfujes preko gprs-a!!??You have a death wish?Ili samo neznas sta sa tolikim parama pa resio da probas surf brzinom dial-up konekcije pre 10 godina a po ceni satelitskog interneta (a verovatno i skuplje)!
Ako si potvrdno odgovorio,moj odgovor je da,moze preko bilo koje konekcije da prikljucis modemcic sa telefona za koriscenje na kompjuteru,naravno brzina prenosa je kao i kod prenosa podataka,najbrzi je kabal,pa BT pa IR ali sve je to malo jer su ti modemi u telefonima spori pa jos prenos na komp to uspori dodatno a kad ti stigne cena tog"zadovoljstva"trazices na casu secera i kocku vode!
Pozdrav ,)

Ma ne treba to meni nego ortaku, pa me je zanimalo sta treba da podesim na kompu da bi prihvatio tu konekciju ?

pa ako ima edge na telefonu islo bi daleko brze nego dial-up. :)
usput telekom nudi poseban paket za gprs (NetPaket25 i NetPaket100). nije povoljno za svakodnevni surf i download ali ako je nekome stvarno potrebno da proveri mail, pogleda nesto na netu i chatuje malo na svakom mestu dosta je povoljno. za 950din imas 100mb.
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2115

Napisi za koji ti telefon treba pa cemo ti preciznije odgovoriti. U principu svi telefoni koje povezujes preko serijskog kabla primaju at komande, pa je potrebno samo malo podesavanja drivera za neki standardni modem 56kbs da bi to proradilo. Znaci ne treba ti nikakav dodatni softver. Za vecinu siemensa ovo je uglavnom veoma jednostavno.

Vrh Dno