Šta je novo?

GPRS Internet preko me45?

mr_miki

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2004
Poena
304
imam siemens me45 i data kabl (za serijski port). interesuje me gde mogu naci detaljno uputstvo o povezivanju laptopa na internet preko ovog telefona.

Za divno cudo :), na mobtel/telekom-ovom sajtu... ;)

p.s. Bez zezanja...

Trebas i da skines drajvere za njegov modem na simenesovom sajtu imas i uputstvo

hvala na odgovorima. sve sam uradio po uputstvu sa simensovog, i telekomovog sajta, ali prilikom povezivanja, kaze "all devices connected", a posle toga kaze "The handle is invalid" i nece da se poveze. Sta znaci ova greska?? :mad:

Poslednja izmena:
Promeni onaj tel.broj za konekciju sa *99***1# na neki drugi od ponudjenih, ne secam se tacno na koji (probaj sva 3)...

ja sam video samo jedan ( *99***1#). koji su jos ponudjeni?

Nokia *99#
Siemens *99***1#
Motorola *99***2#
Ericsson *99***3#

Neces moci preko data kabla, osim na nekim starijim intelovim masinama. Uzmi USB IC port i pevaj. :guitar:

kakve veze imaju "stare intelove mashine"??? (i takvu glupost covjek lupi kao svoj PRVI post, haha :d ). Evo ja ovo postujem sa data kablom i S45 (upgraded to s45i), AMD 2.1GHz i 067 GPRS. Ako nista ne nadjes, imas na www.monetcg.com ili www.promonte.com , samo promijeni parametre specificne za tvog operatera.

to sam rekao na osnovu visenedeljnog pokusavanja da nateram svoj ME45 da radi preko datakabla. probao sam na 7 racunara (kod svih mojih drugara) i radio je samo na dva intela (oba stari celeron) , podesavanja i drajveri su bili isti!!!! mozda postoji jos neka caka, ali ja je nisam provalio, zato sam uzeo ic port i odmah je proradio i to na svakoj masini koju sam probao!!!
I sam kazes da si uradio upgrade na s45i, sto je veoma velika razlika!

Poslednja izmena:
ME45, S45 i S45i se po ovom pitanju ponasaju identicno, i to provereno radi u svakoj varijanti... ;)

Jel' isti OS na tim "starim Intel masinama" i na ovim "novim ne-Intel"? :d

p.s. Naglasavam da sa XP-om i "novim AMD-om":d nikakvih problema nisam imao...

Definitivno ''nesto'' nije identicno! Na jednoj masini na kojoj je radio je bila 98-ca i sa 100% sigurnosti tvrdim da ne radi na svim racunarima. Podesavanja su ista, a da li ima razlike u com portovima na plocama to ne znam. Jos mi je palo na pamet da mozda ima veze i preko kojeg se repetitora kaci telefon, jer je samo to razlicto. Znaci isti drajveri ista podesavanja na jednoj masini radi na drugoj ne. Mozda je sasvim slucajno radio na celeronu, ali sam probao i na P4 1800 na sis ploci i nije hteo da radi. Takodje nije hteo da radi na kt400 atlon xp1700, a i na mom Bartonu 2600 nf2.

i samo jos jedan detalj, posoje razliciti data kablovi, ja imam dva komada od kojih jedan moze da vrsi samo sinhronizaciju sa pc-jem, a drugi i sinhronizaciju i konekciju na net!

Vrh Dno