Šta je novo?

gPhone?

Offtopic: Koliku kosu ima onaj komsha sa pochetka videa😀

Sjajno. Samo da radi ovako i kad se pojavi, i to za neke normalne pare, i Symbian može da se sahrani.

Posto sam na poslu, nemam zvucnike na kompu, pa sam gledao samo "nemi film". Pa da prokomentarisem ono sto sam video.
Ovde nista konkretno nije prikazano, osim integracije googlovih servisa. Gde su ostale dzidzabidze telefona? Specifikacije, prikaz barem jos nekog dela software-a i mogucnosti? Ovo je za sada samo jedan portabl Gmaps...
Eto, ako sam nesto propustio zbog nedostatka zvuka, izvinjavam se 🙂

Poslednja izmena:
Lepo izgleda, ima jako dobar UI bar sudeci po videu.
Bilo bi jako lepo kada bi Symbian bio osvezen ovakvim necim...

Posto sam na poslu, nemam zvucnike na kompu, pa sam gledao samo "nemi film". Pa da prokomentarisem ono sto sam video.
Ovde nista konkretno nije prikazano, osim integracije googlovih servisa. Gde su ostale dzidzabidze telefona? Specifikacije, prikaz barem jos nekog dela software-a i mogucnosti? Ovo je za sada samo jedan portabl Gmaps...

Ipak ti je trebao zvuk 🙂 .
Nisi cuo da se na kraju nudi fond nagrada od 10 miliona dolara za najinovativnije aplikacije, sa tim sto ce verovatno sve biti zadrzane i realizovane, a samo ce najbolje dobiti nagradu. Da li mozes da zamislis toliku masu aplikacija da se odjednom pojavi za telefon + sto ce sve to biti open source... 🙂 .

http://code.google.com/android/ ili josh bolje http://code.google.com/android/what-is-android.html

Application framework enabling reuse and replacement of components
Dalvik virtual machine optimized for mobile devices
Integrated browser based on the open source WebKit engine
Optimized graphics powered by a custom 2D graphics library; 3D graphics based on the OpenGL ES 1.0 specification (hardware acceleration optional)
SQLite for structured data storage
Media support for common audio, video, and still image formats (MPEG4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPG, PNG, GIF)
GSM Telephony (hardware dependent)
Bluetooth, EDGE, 3G, and WiFi (hardware dependent)
Camera, GPS, compass, and accelerometer (hardware dependent)
Rich development environment including a device emulator, tools for debugging, memory and performance profiling, and a plugin for the Eclipse IDE

btw to nije konkretan telefon vec platforma. i da, open source 😉 sve u svemu impresivno - cini se robusno i cisto 😀

Poslednja izmena:
Ipak ti je trebao zvuk 🙂 .
Nisi cuo da se na kraju nudi fond nagrada od 10 miliona dolara za najinovativnije aplikacije, sa tim sto ce verovatno sve biti zadrzane i realizovane, a samo ce najbolje dobiti nagradu. Da li mozes da zamislis toliku masu aplikacija da se odjednom pojavi za telefon + sto ce sve to biti open source... 🙂 .

Da, cuo sam jos ranije da ce biti prvo biti izdat SDK, jako mi se dopada koncept. A jos su im i jaki svi partneri u konzorcijumu. Kad pocnu da izlaze ti telefoni, to ce biti milina.

Vrlo zanimljivo. Samo naslov teme mnogo odvlaci od sustine. Kao sto su i sami rekli, GPhone nikada nece videti svetlost dana.

Ovo je osnova operativnog sistema i UI-ja za telefone. Ako ovo moze da radi na sirokom dijapazonu telefona, i ako sam mozes da instaliras, bice odlicno. Mogucnosti su i prikazane, integracija sa net servisima, OpenGL, nadogradivost, modularnost, itd...
Kao sto je cova sa kosom rekao:
"Best applications are not here yet, that's because thery're going to be written by you, and many other developers just like you!"

Nazad
Vrh Dno