Šta je novo?

GP3 season 2002 update izasao!!!

srle69

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
610
Najnoviji dodatak za ljubitelje GP3 je izasao i ja sam ga instalirao.
Fenomenalan je,bolja je grafika, AI vozaca,staze ,zvuk.
Najvaznije je sto je upravljanje vozilima sada lakse i realnije.

Tezak je oko 80MB ali je vradan skidanja.
Sumaher je postao neuhvatljiv na semi-pro nivou.
Jedini mi je problem sto ne nadjoh car setup-ove za nove bolide jer stari ne vaze posto su performanse bolida promenjene.

U maju bi trebalo da izadje GP4,a do tada se zabavite sa ovim update2002.Ova igra sve vise lici na pravi TV prenos.Mana koja je ostala je max 26.4 fps ali osecaj brzine je sada bolji i sve je dosta realnije.Potreban je i GPx patch 2.21 i update season 2000 da bi ovo radilo kako treba, a to sve imate na:

www.grandprix3.com

DR.SRLE

srle69 je napisao(la):
Najnoviji dodatak za ljubitelje GP3 je izasao i ja sam ga instalirao.
Fenomenalan je,bolja je grafika, AI vozaca,staze ,zvuk.
Najvaznije je sto je upravljanje vozilima sada lakse i realnije.

Tezak je oko 80MB ali je vradan skidanja.
Sumaher je postao neuhvatljiv na semi-pro nivou.
Jedini mi je problem sto ne nadjoh car setup-ove za nove bolide jer stari ne vaze posto su performanse bolida promenjene.

U maju bi trebalo da izadje GP4,a do tada se zabavite sa ovim update2002.Ova igra sve vise lici na pravi TV prenos.Mana koja je ostala je max 26.4 fps ali osecaj brzine je sada bolji i sve je dosta realnije.Potreban je i GPx patch 2.21 i update season 2000 da bi ovo radilo kako treba, a to sve imate na:

www.grandprix3.com

DR.SRLE

Reci mi samo, da li je skretanje u krivinama popravljeno?
Kod GP3 je bulshit shto nekontrolishesh bolid u potpunosti (bez obzira da li si ili nisi iskljuchio svwe one gluposti)!

Re: Re: GP3 season 2002 update izasao!!!

ZeeGerman je napisao(la):
Reci mi samo, da li je skretanje u krivinama popravljeno?
Kod GP3 je bulshit shto nekontrolishesh bolid u potpunosti (bez obzira da li si ili nisi iskljuchio svwe one gluposti)!

Naravno,u tome i jeste najbitnija stvar.Kontrola bolida je bolja i sada je mnogo lakse pri zanosenju u krivinama ispraviti putanju,meni cak uspeva da pojedine krivine prodjem u reli stilu,sa totalnim proklizavanjem na bok,osim kada je zanosenje mnogo jako,tada se okrenes na stazi bas kao i u pravoj trci.

Verovatno igras tastaturom pa ti je zato upravljanje nerealno.U ovom dodatku za 2002 je i preko tastature lakse upravljati,mada igra dobija sasvim drugu dimenziju kada se vozi volanom, tek tada mozes da osetis pravi filing voznje i brzine i svih sila koje deluju na upravljac i bolid.Kao i svaka dobra voznja na PC-u i ovde je preporuka koriscenje volana,zato mnogima smeta kada cukaju tastaturu naviknuti na serijal NFS.Za igre tipa NFS je ovo SIMULACIJA a ne arkada, posebno sa ovim poboljsanjima.
Ali,ko nema volan,takodje ce primetiti razliku u upravljanju.
I vremena koja su postizana u osnovnoj GP3 su sada smesna,bolidi su brzi,lakse upravljivi i priblizniji u performansama sa pravim F1,tako da su rekordi gotovo identicni sa pravom sezonom 2002. Problem su,kazem, SETUP-ovi koje nemam i voleo bih, ako ih neko napravi da ih prijavi ovde.Za sada prepisujem stare iz sezone 2000.

DR.SRLE

Samo da se slozim sa svim sto je receno po pitanju odnosa volana i tastature, i ja sam na tu temu dosta toga postovao...i dalje tvrdim da se voznje ne mogu uspesno igrati bez volana.

DA, to za volan je ok, ali ako se uporedi upravljanje u GP2 i u GP3 (mislim na tastaturu), onda je jasno uochljiva razlika. Daleko lepshe i realnije je upravljanje i GP2!

Dajte ljudi, kontrola bolida je realna.Imao sam prilike u Nemackoj da probam bmw m3 dtm i to je osecaj kada guze pokusava da pretekne prednje tockove,gde sledi oma kontra i odoste u bankinu.NAravno Gp3 je malo umeksana, ali probajte da vozite bez kontrole proklizavanja, pa da vidimo.Hvala za obavestenje o update-u.

DA, to za volan je ok, ali ako se uporedi upravljanje u GP2 i u GP3 (mislim na tastaturu), onda je jasno uochljiva razlika. Daleko lepshe i realnije je upravljanje i GP2!

Promenices misljenje kad probas GP3 2002.

Najvise sam se odusevio kada sam osetio atmosferu same trke,na startu se cuje turiranje masina ostalih bolida. Kako semafor odbrojava tako je turiranje sve jace i jace i onda start uz zaglusujucu buku.Uradjena je i komunikacija sa pit-om,dobijas obavestenja iz box-a tokom trke.Ekran sa informacijama o vremenima svih vozaca,prolaznim vremenima,zaostacima i kvarovima je sada uradjen isto kao u TV prenosu,isti font,isti info screen.Sada se i jasno cuje kada te neko juri ili prestize,postoji podrska i za 3-D zvuk.Velicinu replay-a mozes da odredis sam kao i vremensko trajanje,tako da mozes odgledati celu trku unazad.Ubacili su komande kao na videu pa mozes da premotavas snimak i da gledas sekvence usporeno.Postoji i snimak iz helikoptera.
Mogu da zamislim kako ce izgledati GP4 za mesec dana.

DR.SRLE

srle69 je napisao(la):
Promenices misljenje kad probas GP3 2002.

Najvise sam se odusevio kada sam osetio atmosferu same trke,na startu se cuje turiranje masina ostalih bolida. Kako semafor odbrojava tako je turiranje sve jace i jace i onda start uz zaglusujucu buku.Uradjena je i komunikacija sa pit-om,dobijas obavestenja iz box-a tokom trke.Ekran sa informacijama o vremenima svih vozaca,prolaznim vremenima,zaostacima i kvarovima je sada uradjen isto kao u TV prenosu,isti font,isti info screen.Sada se i jasno cuje kada te neko juri ili prestize,postoji podrska i za 3-D zvuk.Velicinu replay-a mozes da odredis sam kao i vremensko trajanje,tako da mozes odgledati celu trku unazad.Ubacili su komande kao na videu pa mozes da premotavas snimak i da gledas sekvence usporeno.Postoji i snimak iz helikoptera.
Mogu da zamislim kako ce izgledati GP4 za mesec dana.

DR.SRLE

Sve je to strava, ali ja nemam uslova da "skidam" 80 mega sa neta....:(

Sve je to strava, ali ja nemam uslova da "skidam" 80 mega sa neta....:(

Zao mi je,ni ja u mom gradu nisam imao gde da kupim CD sa sezonom 2000. pa sam morao da dodjem u Beograd da ga trazim,obisao sam 5 sedeteka da bih ga nasao u Digitech-u.
Sreca, moj link na poslu u Telekom-u radi download od 150 - 200 Kb/s,pa sam skinuo i narezao sezonu 2002. i ostale patch-eve.

DR.SRLE

Skinuo sam update, ali i dalje ima problem pod Win Xp-om.Izgleda da refresh ekrana ne radi kao pod Win me.Vide se znacajna usporenja, a cpu je Tualaatin 1.2Ghz, a video karta Gf3 ti200.

Jedno pitanje

Koliko sam ja shvatio iz posete http://grandprix3.com , tu nije rec o zvanicnom update-u, nego o kompilaciji update-ovanih staza, kaciga, reklama itd. za 2002.
Prema tome pitanje glasi, kako je onda doslo do promena u AI i u upravljanju bolidima?

Na zalost nisam jos skinuo da bih proverio to...

Re: Jedno pitanje

DA ipak je doslo do vizualnih poboljsanja, a ono najvaznije je da su set-up vozila za staze i dalje vazeci.

Nazad
Vrh Dno