Šta je novo?

Gothic Remake

Vala za sada cekamo Archolos 2.x verziju, a ovo kako ispadne ispadne

Brate... THE GAME!!! :love:
Možda bude remake i dvojke.
Neka urade Witcher kec na sličan šablon i imamo dve fantastične igre!

5x sam odigrao onaj mrtvi demo, ovo deluje 10x unapredjeno, jedva cekam!

Nadam se da će da ima onaj 1-H buzdovan sa 37 dmg da se pokupi u rudniku sa minecrawler-ima odmah na startu :giggle:

Trebalo bi da je jedan na jedan što se svega tiče, dopada mi se kako su postavili prioritete. Za mene lično 90% Gothic kec šmeka je atmosfera i kako je realizovana priroda i život u kampovima. Za ono vreme bez premca, ništa slično nije postojalo. Morrowind je imao druge kvalitete ali simulacija života NPCova i atmosferičnost šuma (mislim toga svakako nema u Morrowindu) je postojalo samo u Gothicu. Ono kada prolaziš predveče pored obližnjeg šumarka i vidiš u mraku, u dubini šume obrise Shadowbeasta, plus čuješ zvuke. U to vreme samo jedna igra je imala tu atmosferu, Gothic.

Upravo to, atmosfera i reljef terena koji je jos vise prosiren u dvojci.
Reljef je takav da nikada ne vidis previse mape i uvek ti je zanimljivo da skrenes negde, jer ko zna sta tu ima i ako sama mapa nije bila velika(za to vreme je svakako bila velika).
Od tada je samo par igara uspelo nesto na tom nivou da docara, da tako konstantno drzi paznju i neizvesnost.
Cak je i Witcher zasrao motku sa onim znakovima pitanja unapred na mapi, pa se igra pretvori u check list odradjivanja mape.
Kingdom Come je to fenomenalno odradio gde ti qiest samo kaze north od toga i toga ili sestra tog lika zivi u tom.selu, raspitaj se gde je on, pa ti ispitujes selo da nadjes u kom smeru dalje da ides, bez iksica, znakova pitanja i imaginarnih linija poput Witchera ili jos gore recimo, rdr2, a obe su brutalne igretine.

SVidja mi se sto su rimejkovali celu igru, pa ce biti dovoljno drugacija od originala da bude jos zanimljivija.

Uvek se setim u dvojci kada sam kao mladjani segrt u manastiru setkao puticem i ugledao neku biljcicu da sija, a ona u pecini sa trolom, pa me otrsio prvi put, drugi put mu maznuo biljku i otrsio me, a treci put sam prosao tuda samo da ga pogledam u oci i kazem da me zapamti kada zavrsim obuku u manastiru...sto je trajalo pola igre :D

Poslednja izmena:
Videcemo,ja se sve plasim da ce na kraju da izgleda kao Arcania zato sto to klinci traze :)

Meni se i treći deo svideo. Četvrti deo tj. Arcania, to već nisam mogao...

Skoro sam opet presao keca na switchu, i osim boljeg inventara, ajde da kazemo modernije grafike i prosirenja da mozes da budes Baal nista ne treba realno.
Sad sam na dvojci, i njoj definitivno nista ne treba. Osim mozda da mozes da peces vise mesa odjednom.

Ja nisam mogao ponovo da igram sa onim kontrolama kretanja, mora se to modernizovati, sto vec i u demou jesu sredili.

Uh sto je dobro kad propustis ovako neki dragulj kad nisi znao engleski. Poceo sam da igram keca po prvi put, kontrole mi jesu bile na pocetku jedine odbojne ali sam se vec navikao. Bas je dobra atmosfera i prija duh starih igara koje te ne vuku za rukav.
Uz par modova tekstura, dx11 i lod-ova meni izgleda odlicno.

Dvojka je jos bolja :)

Idem redom, sledeca dvojka pa trojka :)

Uh sto je dobro kad propustis ovako neki dragulj kad nisi znao engleski. Poceo sam da igram keca po prvi put, kontrole mi jesu bile na pocetku jedine odbojne ali sam se vec navikao. Bas je dobra atmosfera i prija duh starih igara koje te ne vuku za rukav.
Uz par modova tekstura, dx11 i lod-ova meni izgleda odlicno.
Ne greši dušu dragi Eriče, čekaj remake! Stani! :p

Ma ovo je sve priprema za remake ;)
Mada razmisljam da posle ovoga krenem na Risen jer mi stoji dugo u backlogu.
Samo ce mi trebati bas dosta vremena za sve zbog obaveza ali ne zurim.

Gothic 3 je vec odlutao od prva 2 dela i nije vise to ta igra, ali je mnogima najbolji rpg ikada...a ja cu reci nesto sto se smatra taboo misljenjem, da mi se i Arcania, satro, gistro Gothic 4, takodje svidela :)

Ma ovo je sve priprema za remake ;)
Mada razmisljam da posle ovoga krenem na Risen jer mi stoji dugo u backlogu.
Samo ce mi trebati bas dosta vremena za sve zbog obaveza ali ne zurim.
Risen kec ti toplo preporučujem. Prešao sam igru i super se zabavio pre nekoliko godina. Zadnje poglavlje je malo bzvz ali generalno igra kida!

Gothic je meni omiljena serijalu.
Gothic II Die Nacht Des Raben je najbolja.
Gothic III je drugacija igra ali meni vrlo draga.
Arcania sam prekocio...
Risen je Gothic kec al samo do pola igre...
Dalje nisam igrao.

Super je Risen, ali posle prvog dela nisam stvarno mogao da se igram pirata i slicno...mada sam Elex i Elex 2 odigrao, dobre igre.

Gothic 3 je vec odlutao od prva 2 dela i nije vise to ta igra, ali je mnogima najbolji rpg ikada...a ja cu reci nesto sto se smatra taboo misljenjem, da mi se i Arcania, satro, gistro Gothic 4, takodje svidela :)
Gothic 3 sam 6 puta prešao. Za mene najbolja igra ikada. Ost, atmosfera, sve...

Kako neko ko nije igrao Gothic igre meni ovo je vrh izgleda. Željno ovo izčekujem pored Skyoblivion. Oblivion sam bar igrao i prešao dobar deo igre osim main questline uvek me je smorio onaj leveling sistem.
Ali kako dobro izgleda oluja na 2:21 :love:

Jel ovaj igra ima samo 3rd person kameru preko ramena ili i 1st person kao što imaju Elder Scrolls.

Trebalo bi samo 3rd person.

Prvo sam hteo da te pitam na cemu si kada ti je ovo super, kao da je neki srednjoskolac odradio vitlanje macem, a onda se setih da u Gothicu kreces kao noob, pa naucis kako pravilno da drzis mac(recimo da ne drzis sa 2 ruke one-handed), pa onda usavrsavas i pocnes da samaras istim :)
Pa se onda jos vise odusevim sto su ostali istiniti originalu u toj meri.

Ovo je igra koja zaista zasluzuje remake/remaster, posto ni jedan Gothic nisam mogao puno da igram kako zbog arhaicnog izvodjenja cak i tada (cudne kontrole i kamere u kecu, ocajan kombat) tako od silnih bagova i prevelike zahtevnosti u trojci, jedino sto sam skoro pa presao jeste Rysen koji je bio odlican. Tako da jedva cekam ovaj remake, jer izgleda brutalno.

Gothic je imao odlicnu borbu za to vreme, medju prvima da jenimao takticku borbu i da se sa svakim neprijateljem boris drugacije, koliko koraka za izbegavanje, oq kada da napadnes, kada da izbegavas...kontrole su za tada bile ok, problem je sto su posle prevazidjene, pa je tesko vratiti se na to.

Problem je sto je combat traljavo odradjen, animacije prije svega. Zato se ima osjecaj kao da upravljas balonom.
Animacije su i u to vrijeme mogle biti puno bolje, a dokaz za to je Blade Of Darkness, igra kojoj i danasnji naslovi nisu ni blizu.

Nazad
Vrh Dno