Šta je novo?

Gothic 2

G!!! je napisao(la):
e sad sledeca stvar koja mi nije jasna je kada pitash nekog od instruktora za borbu da ti pojasni shta je bolje 1h ili 2h on pochne neshto da objashnjava kako je bolje razvijati obe strane istovremeno?!?

Da, to je tacno u vezi razvijanja 1H i 2H - moras (bolje reci primoran si) od 30% 1H da treniras i 2H.

Sema ide ovako:

30% 1H = +5% = 10 LP, sve dok ne dodjes do 50% 1H / 30% 2H, onda su sledecih 10% = 10 LP.

Onda opet isto od 60% 1H / 30% 2H, svakih sledecih 5% na 1H = 10 LP, dok ne dodjes na 90% 1H / 60% 2H, poslednjih 10% do 100% = 10 LP.

Ili krace receno: da postignes 100% na 1H (ili 2H) treba da investiras 140 LP = 14 levels. Mozes malo da ustedis na tome, pricaj sa Wulfgarom (kasarna) izmedju 05-07 h, dobijas bonus +2% na 1H. Kada pocne drugi kapitel, pricaj sa Luterom u gornjoj cetvrti, uzmi Quest od njega, i onda ga premlati, pokupi mu inventar i procitaj one dve knjige koje ima kod sebe, svaka od njih donosi +5% na 1H i 2H, tu stedis 10 LP, tako da u krajnjem zbiru razvijas 1H 100% za 128 LP (umesto 140). Upotrebi onda scroll "zaborav" (forgotten?) na Luteru, i prodaj mu knjige nazad :mrgreen: , tu ces zaraditi 3000 zlatnika 8)

Da, igrica je malo teska na pocetku - lik je totalno slab, ali to i jeste ono interesantno, kasnije se tako dobro razvija, da postaje cak prelako.

Evo samo info sta je moguce na pocetku cetvrtog kapitela - kao Dragon Hunter - Lovac na azdaje :mrgreen:

level: oko 30
Str: oko 210
Dex: oko 90
1H: 100%
2H: 60%
samostrel: 30%
Luk: 10%
Zastita: 105/95/65/45

Naravno, preduslov za to je da pomlatis sve protivnike & zivotinjke u prethodna 3 kapitela ctp;

G!!! je napisao(la):
inache nisam igrao gothic1

Ako mozes nabavi je, isto je dobra igrica.

pfjiiuu... ala tu ima da se igraaa 🙂

nikako da se naviknem da igra ima toliku dobinu

odoh malo da pikam pa cu se javiti kod sledeceg problema
hvala na uputstvima :cheers:

hm kazesh gore da prebijem lutera kad pochne drugi chapter? a kako to da uradim kad je 100% otporan na obichan demage? verovatno treba negde da nadjem oruzije sa fire demageom?a gde? 🙂

a nemam pojma zashto onaj kovach kod placenika nece da me nauchi kako se pravi magichni mach kada sam mu doneo magic ore, vec samo kaze doji kasnije 🙂

Lutero nije otporan na obicno oruzje, ima samo osrednju zastitu - znaci pravis premalo Dmg sa oruzjem koje imas. Njegova zastita je 40 protiv oruzja, znaci moras da predjes tu vrednost da bi mogao efektivno da ga izudaras. Mozes da probas i da ga napadnes lukom ili samostrelom, pa kada te pojuri da se popnes na neki zid ili slicno, pa odatle ga ga gadjas dok mu ne ostane samo malo lifepunkte, onda zadnji udarac izvrsis sa macem (da ga ne bi ubio strelom).

Bennet bi trebao da te nauci da kujes magicno oruzje, posto si osnovicu vec naucio kod Harada, a doneo si mu i magicni metal (moras mu dati magicni metal, nesto od toga dobijas nazad, ja mislim 2 komada). Preduslov je i da je poceo drugi chapter, onda mozes da biras izmedju sledeca dva maca:

1H 45 Dmg/40 Str ili 2H 50 Dmg/50 Str.

Ali kao sto sam ti i ranije rekao, to je razbacivanje LP, mac 1H 35 Str/45 Dmg mozes naci i u tornju levo na istocnoj kapiji grada, izudaraj Rugu, on ima kljuc. Ako te interesuje karta sa oruzjem koje se moze naci, mogu da potrazim jednu i da postiram ovde (na nemackom je, ali ces razumeti).

hm pa uzeo sam taj mach iz tornja poodavno ali sa njim ne mogu nishta luteru, mada nashao sam neki light crossbow 40dmg/25dex (uzeo od bandita iz Lighthouse-a)pa cu sa njim da probam

ako ti nije prob baci mapu ili ovde ili na mail [email protected]

btw kako znash bre toliko pojedinosti kao da si sam radio igru 🙂

LJUDI ZAVRSIO SAM GOTHIC(2)!!!!Ako je neko negde zapeo neka slobodno pita dok me drzi pamcenje

G!!! je napisao(la):
ako ti nije prob baci mapu ili ovde ili na mail

Ajd' da probam ovde, mozda ce jos nekom biti od koristi:

Stärke = Strength
Schaden = Damage
Armbrust = Samostrel

Nazad
Vrh Dno