Šta je novo?

GoogleNow na iOS

Boyce

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
649
Pozdrav,

Izgleda da je procureo promotivni video za Google Now za iOS:
http://www.macrumors.com/2013/03/12/google-now-for-ios-promotional-video-leaks-on-youtube/

(pozurite dok nisu obrisali)

Ja se nadam da ce i stvarno izaci jer mi se cini kao odlicna stvar sa Androida. Ne znam samo da li ga je bar priblizno koristan jer aplikacija na iOS-u nema mnogo ovlascenja. Isto tako, ne znam koliko takva aplikacija ima koristi za Srbiju (moze neko ko je imao iskustva sa Android verzijom da nam kaze).

Meni se jako svideo koncept jos od kada je izasao za Android, kao i novi dizajn koji Google gura. Pratim neke ljude po internetu koji rade na tom dizajnu i zaista su dobri.

I na kraju, nadam se da ce Apple odobriti ovu aplikaciju jer se tuce sa Siri-jem :D Mada sve Apple-ove default aplikacije budu vremenom zamenjene.

Za sada je Google Now daleko od SIRI po mom subjektivnom mišljenju ali ne znači da za par meseci neće biti tu negde. Postoji limitirani set komandi za rad (u smislu Set Alarm, Send Mail, Call, Dial i sl.) dok interaktivni pristup nije ni moguć, ne može se razgovarati kao sa SIRI.
http://support.google.com/nexus/bin/answer.py?hl=en&answer=2666064&topic=2590357&ctx=topic

Što se tiče upotrebljivost za našu zemlju i okruženje, prvo su problem naša imena (ljudi u imeniku i nazivi ulica a i svega ostalog) tako da ono što bi dobro došlo, a to su makar glasovne komande za pozivanje, navigaciju i sl. baš i ne mogu reći da su upotrebljive.

Za pretraživanje je OK, može pronaći na upit svašta vezano za poznate stvari, recimo "what was the last result of Boston Bruins", "When is next Pitsburg Penguins game", "how tall is Barak Obama", pa čak i gramatički nepravilna pitanje je u stanju da prepozna smisao. Na osnovu najčešće postavljenih pitanja pravi i Score Cards, kartice koje sadrže uvek najnovije informacije i prikazuje na Google now osnovnom ekranu. Dobar koncept i ideja.

Izdali, ali ne radi za Srbiju :( uh

Meni je uradio toliko da mi stalno drzi ukljucen location services...

Nazad
Vrh Dno