Šta je novo?

Googlemail user

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Zanima me da li postoji mogucnost da dobijem neke podatke o korisniku jedne googlemail adrese, ime prezime,gde zivi i nesto tako osnovno?

Teško, gotovo nemoguće. Prvo što taj neko uopšte nije morao upisati pravo ime i prezime, drugo što se uopšte ne upisuje lokacija, nego samo država, i treće i najvažnije što se firme kao Google vole zaba'ljati privatnošću svojih korisnika i ne odaju podatke bez sudskog naloga.

OK,znaci jedino da sam danas navatao Medvedeva nesto da mi sredi...
case closed,hvala

Poslednja izmena:
Zanima me da li postoji mogucnost da dobijem neke podatke o korisniku jedne googlemail adrese, ime prezime,gde zivi i nesto tako osnovno?

Naravno da postoji mogućnost, samo ako je korisnik to dozvolio.
Pogledaj ima li javni Google profil i šta je upisano od javno dostupnih podataka, a ako ima aktiviran Google Latitude možeš čak i da mu pratiš kretanje tj Google Maps update statusa. Pretražiš i ostale Google servise tipa Knol, Docs, Chat itd.

S druge strane, kroz email koji si dobio npr. možeš da mu lociraš IP adresu ako je mail poslat preko POP3/IMAP klijenta a ne Webmail interfejsom. Poigraj se sa nekim IP tracking alatima u tom slučaju.

Poslednja izmena od urednika:
Ako ste na frend listi na gtalku, mozes sve to bez problema + sliku. Osim ako nije zakljucao

Nazad
Vrh Dno