Šta je novo?

Google Translate razlike u srpskom i hrvatskom prevodu sa Engleskog jezika!?

milkobgd

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poena
625
U čemu je fora, kakvi algoritmi su u pitanju kad su prevodi ovoliko različiti odnosno jedan je u ovolikom faulu!?
Realno osim korišćenja infinitiva i pokojih sitnih razlika, mogli su da ostave isti algoritam. U ovom slučaju bukvalno da su koristili samo drugi rečnik, prevod bi bio 100% tačan.

20220519_154110.jpg

Fora je da je hrvatski prevod na Google Translate već godinama drastično bolji. Plus na Translate Android app hrvatski je moguće skinuti za offline upotrebu a srpski đokica.
Drugim rečima: uvek koristi hrvatski jezik u Google Translate i pravi se da srpski ne postoji.

Vidim sad i potpuno sam iznenađen. Google translate koristim isključivo kao prevodilac sa drugih jezika na engleski. Ovo sam uradio iz razloga što onaj kome šaljem poruku ne zna engleski i šokirao se toliko pogrešnim prevodom. Još veći šok mi je bio apsolutno tačan hrvatski prevod!? Realno, skini ijekavicu (znam da može i da ostane) i stavi "istovremenih" umesto "istodobnih" i eto 100% tačnog prevoda na Srpski jezik. Ovako, sve je greška, apsolutno sve. Kao da je neko rekao ajde malo da ih *****avamo.

Ja znam godinama za tu činjenicu pošto je ćale često koristio Google translate za stvari tipa prevođenje komentara na Youtube ili komplet random stranica pa kad sam brzo skontao na šta liči prevod na srpski a na šta na hrvatski pa podešavao Chrome da prevodi na hrvatski i objasnio / dresirao ćaleta zašto to tako da radi.

Apsolutno je netačno da je hrvatski nešto mnogo bolje radi od srpskog. Nešto je ovde zabagovalo, bukvalno godinama ne izbacuje ovako očajan prevod na srpski. Evo šta meni daje kad istu tu rečenicu ubacim za prevod:

Истовремене епидемије мајмунских богиња у више земаља попут ове су без преседана. Дакле, или се вирус променио или смо се ми променили.
Istovremene epidemije majmunskih boginja u više zemalja poput ove su bez presedana. Dakle, ili se virus promenio ili smo se mi promenili.

Evo i SS s telefona, reko možda s kompa bolje radi, ali potpuno je isto.

gt111.jpg

Da, otvorio sam app na istom telefonu. Ostao je tekst u kešu, dao sam ponovo da prevodi i sad je bolje!?
Ono jutros sam dva puta uradio, srpski pa hrvatski pa ponovo srpski i oba puta je izlazila ona nebuloza.

Screenshot_20220519-200359_Translate.jpg

Nazad
Vrh Dno