Šta je novo?

Google sateliti - real time!

• Začetnik teme Začetnik teme unixer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sajt nije dostupan. O cemu se radi, nesto sumnjam da ce moci da se gleda u real time-u.

Kako bre nije dostupan

Prilozi

• sat.webp
    sat.webp
    34.7 KB · Pregleda: 168
Sajt je dostupan i pokazuje trenutnu poziciju satelita. I nije preterano zanimljivo. ,)

zeleni_zub je napisao(la):
I nije preterano zanimljivo. ,)

Klikni na dugme Satellite.
Ono sto je zanimljivo, to su lokacije "zasticenih" oblasti....

Kakve zasticene oblasti, ne kapiram...

Real time satelite tracking? Pa to može i Celestia recimo, pošto se pozicije, odnosno putanje satelita mogu izračunati za narednih... ma mnogo godina 🙂

Ne vidim nista zanimljivo u ovome.

Agilni je napisao(la):
Pa to može i Celestia recimo, pošto se pozicije, odnosno putanje satelita mogu izračunati za narednih... ma mnogo godina
Ne vidim nista zanimljivo u ovome.
Nisam nikad koristio Celestiu.
Koliko satelita Celestia ima u svojoj bazi ?

Mislim da u startu ima 4 u Zemljinoj orbiti, 2 "dublje" u svemiru.

Naravno, Celestia ima jak komjuniti, pa možeš skinuti skoro svaki satelit kao zaseban fajl sa svojim putanjama ili koordinatama. Postoje čak i SF cake, pa možeš načičkati i Tie Fightere po svemiru 😀

Sada svima vama jedan zadatak. Otvorite sajt Google maps http://maps.google.com/ i tamo otkucajte ovo:

48 51'28.33 10 12'18.66

Ovo gore je geografska shirina i duzhina tajnog projekta (razume se, sada mu se brise prefiks tajni)

Lupite Enter/Return, klikni na Satelite i na levoj strani zumirajte do poslednjeg podeoka.

ZoNi je napisao(la):
hm... kad probam poslednji podeok, kaže nema sliku za tako "nizak" prikaz...

sta je to, neko zezanje? :eyebrows:

Xexexexe, ovu foru videh i na Google Earthu, tamo su čak i identifikovali insekta mutanta 🙂

ivo.r je napisao(la):
Xexexexe, ovu foru videh i na Google Earthu, tamo su čak i identifikovali insekta mutanta 🙂

Ma tamo su identifikovali i dva čudna aviona koja se vide na sred Moskve (na VDNH). Kao zašto lete u tako zbijenoj formaciji, pošto je čudno da stoje parkirani u sred grada, itd... A avioni tu stoje izloženi pošto su dobili neke nagrade na aero mitinzima.

A što se tiče bube... pre će biti da je bila u vazduhu blizu kamere dok su pravljeni aero snimci nego da je na zemlji jedna baš ogromna buba. 😉

Ovo mi izgleda kao da se nalepila na objektiv, verovatno je to u pitanju...

i dve zvezdice za cozmo-a...

Za avion.

E sada, razmisli na kojoj visini treba biti avion da bi uhvatio tako širok pojas detaljnog snimka, a da isti ne bude deformisan, pa da još može i da se zumira? A da je tako nešto ipak odrađeno avionom, koliko puta mora da preleti preko praktično iste teritorije (kao košenje trave recimo)??? Da li si siguran da je avionski snimak?

Ma, hajte ljudi, kao da nikad culi niste za Drone, izvidjacke letelice... a onoliko nas slikali za vreme bombardovanja...

Kada kažem avion, sigurno ne mislim na fotografije iz nekog Pajpera :d, već na bespilotne letelice.
Drone ostavlja tragove prilikom snimaka kada gledaš sa veće visine od snimane(kao pojedini snimci u GoogleEarth). U ovom slučaju je u pitanju satelitski snimak. http://en.wikipedia.org/wiki/Category:UAVs_and_drones i videćeš da samo nekoliko modela može biti na visini većoj od 25000m. Ostali ne idu preko 10km visine.
U svakom slučaju, ne verujem da je insekt zalepljen za kameru 🙂

uhvacen insekt u letu na ne znam ni ja kojoj visini (mozda je i mrtav pa ga odneo vetar , bice da je tako 🙂

Poslednja izmena:
Pa sta vam je ljudi. Stavicu na krovu zgrade ogromnu makeru cudovista, cekacu par ziliona godina da google slika. Pusticu petorici link, oni 50torici i sutra mlatim kintu od novinara za akreditacije 🙂

Jorgovane, eto, postaces bogat... pravac maketa...
i pored svega, ja opet ne znam na koji fazon je ono dospelo na sliku, sem da se neko nije igrao photoshop-a iz google-a..

@TheGhost: vec pravim sedboglavu alien azdaju.

Kako je to dospelo? Znate li koliko je velika zemaljska kugla? Kamere iz svemira svasta mogu uhvatiti cudnovato...

Takodje google je jako velika, ali i cudna kompanija sa mnogo manijakalnih ideja... Evo sad hiljade ljudi o tome prica. Marketing?

Hehe super vam je ovo , nego i ja pronadjoh nesto sto mi se ucinilo zanimljivim pa vi prosudite sami 🙂
Takodje u google maps ukucajte 44 45 40.19 , 20 28 12.86 prebacite na satellite i dajte mu ga po zumu (nemora do kraja) 😉

Vidi se iz avijona... kako lep natpis...

Park pored VMA.

od kad su ove slike? zar je moguce da pise tito? ne mogu da verujem da taj zbun neko odrzava!

Nazad
Vrh Dno