Šta je novo?

Google rula!

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Pise da je Google trenutno najposeceniji pretrazivac [samo pretrazivac?!] sa 150 miliona poseta dnevno?!!!
Evo i liste sa 20 najcesce postavljenih upita:
1. nostradamus
2. cnn
3. world trade center
4. harry potter
5. anthrax
6. windows xp
7. osama bin laden
8. audiogalaxy
9. taliban
10. loft story
11. afghanistan
12. nimda
13. american airlines
14. american flag
15. aaliyah
16. fbi
17. kazaa
18. lord of the rings
19. jennifer lopez
20. xbox

A moja Jennifer tek na 19. mestu :confused: .Ma prevara :D

BTW, jel znate da od nedavno Google mozete nastelovati da radi na srpskom ? Kliknete na Language Tools, skrolujete dole do Use Google interface...i kliknete na Serbian. :)

drapin je napisao(la):
BTW, jel znate da od nedavno Google mozete nastelovati da radi na srpskom ? Kliknete na Language Tools, skrolujete dole do Use Google interface...i kliknete na Serbian. :)

Pa nije samo tako. To već odavno postoji. Bilo je potrebno samo da ti je "Windoze" lokalizovan za srpski jezik i imao bi Google na srpskom.

A i Google toolbar je stvarno čudo! Sećam se kada mi je ortak preporučio taj Google. Kao nov pretraživač, super itd... Ja te Linuxaše (u koje spada i moj drug) uvek prihvatam sa dozom rezerve kada pričaju o novotarijama :) jer skoro uvek ispadne da idu samo kontra većine. Pomislio sam da je tako i sa Googleom. To će posećivati malo ljudi i ugasiće se. Međutim otkako sam ga jednom posetio stalno sam išao tamo, a sada stalno kucam ponešto u Goolgle Toolbar. Svaka im čast!

Imam Google toolbar i odlican je, ali i opera ima u sebi google search...Jos jedan + za Operu!

Nije ni chudo - uzmite i potrazite neshto u google-u , altavisti, yahoo-u, excite-u itd. pa vidite shta ce koji izbaciti - jednostavno google-ov engine za trazhenje je neuporedivo bolji od ostalih( plus shto pretrazhuje i gomilu sajtova sa "ilegalnim" sadrzhajem pa se mozhe koristiti i za trazhenje wareza itd.)
Google ja MAMA :D

mala dopuna google=yahoo :D

oba pretrazivaca daju potpuno iste sajtove...jedino sto yahoo nije na srpskom, a i nervira me sto prvo trazi u okviru svog sajta pa vam izbaci prvo 20 njegovih kategorija pa tek onda rezultate...

Yahoo! powered by GooGle...

Amon_Ra je napisao(la):
Pise da je Google trenutno najposeceniji pretrazivac [samo pretrazivac?!] sa 150 miliona poseta dnevno?!!!
Evo i liste sa 20 najcesce postavljenih upita:
...
Hih , pa fali Benchmark ;)
Mada kad malo razmislim i ne fali, svima je u favorites :cool:

Sauron je napisao(la):
mala dopuna google=yahoo :D

oba pretrazivaca daju potpuno iste sajtove...jedino sto yahoo nije na srpskom, a i nervira me sto prvo trazi u okviru svog sajta pa vam izbaci prvo 20 njegovih kategorija pa tek onda rezultate...

Yahoo! powered by GooGle...

Bash tako Yahoo! je preuzeo Googl-ov search engine.Nego nesto je altavista propala, bas je propala, a secam se vremena kada je bila zakon...steta.

A sta je to Altavista? :D:D

Mene je kod nje oduvek nerviralo sto je uzasno spora...Dok prikaze prvu stranu ja na google-u ili yahoo-u vec gledam trecu, cetvrtu...

Google je najaci!

Amon_Ra je napisao(la):
Bash tako Yahoo! je preuzeo Googl-ov search engine.

nisam imo pojma :D Nisam ishao na yahoo otkad sam provalio google(D)

Meni nije u favorites, meni je u ... home adress...

Meni je Benchmark home address, a Google mi je uvek dostupan preko Google Toolbar-a...

Google ima dobru foru sa kesiranjem stranica.

Znaci, ako trazite neku stranu koja jednostavno vise nije on line, na svom serveru ili vec gde je bila, postoji velika verovatnoca da se na google - u moze naci kesirana verzija te strane, naravno bez slika, ali se moze procitati ono sto je nekada pisalo na stranici......

Nazad
Vrh Dno