Šta je novo?

Google prozori kradu fokus

max9998

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
620
Kada otvorim vise Google/Google groups prozora nastane haos jer cim neki zavrsi sa ucitavanjem ukrade fokus i sebe izbaci u prvi plan. Da li je to namerno tako kodirano u Google stranice i kako se moze spreciti? Probao sam ono za fokus iz tweakui ali nista...

Jesi li probao da serfujes sa nekim multitab browser-om.
Za kontrolu serfa, a izmedju ostalog i fokusa, super ce ti biti da koristis (jedan od gorepomenutih) myie2. Sa njim nema ovog "problema" oko otimanja fokusa.
Dosta je pominjan na forumu, pa cepni search.
Mislim da ce ti njegova upotreba (umesto "golog' IE-a) produziti zivot. I skoro da se uopste ne zezam.

DS9, i MyIE2 (kao i svi ostali IE-bazirani shellovi) ima taj problem... zapravo, to je M$ov "feauture", kojim navodno korisnicima pokusavaju da pomognu na taj nacin sto aktiviraju "popunjene" pozore... jednostavno, izgleda da IE radi TAKo i da tu nema punog spasa...

naravno, to se mnogo redje desava sa multi tab browserima nego sa cistim IE-om!!!

Zanimljivo je to sto kazes.
Evo sad sam ponovo (sa myie2) probao sa google, otvorim (desni klick>open in a new window) link Directory na google, otvori se novi tab, potpuno ucita stranu, ali fokus ostaje na "source" tabu (onom sa kojeg sam otvorio link). Dakle, nema prelazenja fokusa. Isto je kada se novi link otvori srednjim tasterom (to je jedna od opcija u myie2).

U svakom slucaju, opcija u myie2 kojom se ovo ponasanje kontrolise je "Activate new window" i ona treba da bude decheckirana (koliko se secam tako je po default-u).

Jedino sto mi jos pada na pamet je opcija u Inernet options>Advanced "Enable page transitions" koju ja odma (cim instaliram os) iskljucim. Mada, ni kada je ona ukljucena, u myie2 se ne oduzima fokus.

Bar je tako na google

Nazad
Vrh Dno