Šta je novo?

Google pretraga i anomalija

rango1

Cenjen
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
169
Da li je neko primetio da gugl daje razlicite rezultate ne u zavisnosti od reci, kao sto nekada bese, vec od samog servera?
Na primer Google.rs i Google.com daju razlicit kako broj tako i redosled rezultata.
Dakle ja hocu odredjene rezultate na osnovu reci i karaktera a on mi namece lokalizovane ili delokalizovane, pa to je strasno!

Moj utisak je da se gugl pretraga dosta pogorsala, mozda je ovo jedan od razloga :S:

Koliko znam oduvek su davali razlicite rezultate bez obzira što koristiš strani izraz u pretrazi.

Doduše, nisam to odavno probao. Užasno me je nerviralo što me je google prisilno vodio na google.rs u nekom momentu jer sam želeo isključivo .com

Elem, to sam rešio davnim prelaskom na firefox koji to ne radi.

potpuno je normalno da zbog lokalizacije daje razlicite rezultate. Iako nekada to napravi problem, u vecini slucajeva (barem meni) to pomogne. Banalan primer je benchmark. Postoje i com i rs sajtovi i nemaju veze jedan sa drugim. Ono sto me iritira je automatski prelazak na google.rs kada kucam .com. Ranije je i search tools bio jednostavniji, a sada je agonija.

Užasno me je nerviralo što me je google prisilno vodio na google.rs u nekom momentu jer sam želeo isključivo .com

Ono sto me iritira je automatski prelazak na google.rs kada kucam .com.

+1 Ja sam muku mucio dok nisam otkrio ono google.com/ncr
Moja kritika se odnosi na fenomen na primer, ja pretrazujem pojmove na google.rs i on pretpostavlja da sam iz Srbije, kad hocu da pretpostavlja da sam iz Amerike odem na google.com, medjutim, sta ako moja pretraga zahteva da budem Indijac (na primer na njihovim sajtovima se nalazi trazeni pojam) a ja to ne znam, samim tim ni Gugle ne zna pa daje neoptimalne rezultate?

Taj problem koji su napravili podseca me na cuvenu scenu iz Simpsonovih: obe polovine stadiona navijaju Kill Bart - jedni misle "ubij Barta", drugi "ubij Barte" a pise se i govori isto :)
Dve reci daju potpuno razlicito znacenje, zbog upotrebe lokalizacije, pa dolazi do konfuzije i gubitka vremena :)

Nazad
Vrh Dno