Šta je novo?

Google Pixel C

mighty78

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
420
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5-14600K / Thermalright Burst Assassin 120 RGB
Matična ploča
Asus TUF GAMING B760M-PLUS WIFI
RAM
32GB (2* FURY Beast 16GB 5600MHz DDR5)
GPU
Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB
Storage
ADATA SX8200NP 2TB / ADATA SX8200NP 2TB / Samsung 860 EVO 1TB / WD Gold 6TB
Zvuk
Marantz SR3001 / Monitor Audio Bronze BR5 / Sony MDR-DS6500
PSU
Seasonic Focus GX-850
Kućište
Antec NX200M
Monitor
MSI G32CQ5P
Miš & tastatura
HP X220 Gaming / BlitzWolf BW-KB2 Gateron yellow optical
Laptop
HP Elite Dragonfly G3
Tablet
Samsung Galaxy Tab S6 lite
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Google je predstavio novi tablet tj. 2-u-1 uređaj - Pixel C:

http://pixel.google.com

10.2" 308ppi 500nits ekran, NVIDIA Tegra X1 SoC, 3GB ram, Android 6.0, 32/64GB NAND.

Ekran ima malo čudan odnos 1,42:1 tj. identičan onom na papiru A4 formata.

Cene:

32GB - 499$
64GB - 599$
Tastatura - 149$.

Poslednja izmena:
Odlican uredjaj. Samo ja ne vidim sta je tu 2u 1?

Tablet / laptop i to preko magneta :)

Vrlo zanimljivo da je format A4 koji se najviše koristi u svetu :)

A ta tastatura toliko znaci na androidu, da je to vrh vrhova. Imao sam externu tastaturu na samsung galaxy tab s i nisam znao kako da je koristim bolje od one softverske. Nadam se da je to laptop fjucer

Kako ne znači - odlično rešenje :)

Poslednja izmena:
Odlicno je, kupi tastauru za 149$, i onda kucaj isto kao sto mozes i sa softverskom. 2u 1 je jedino za windows tablete, koji pokrecu pravi windows, sve ostale tastature za android i ios su suvisne i bacane para

Pa zato kazem, nema nista od 2 u 1, jer tastatura je potpuno nepotrebna. Tastatura kod tablet uredjaja jedino ima logike kod windows tableta. Kod android ili ios nema svrhe bacati pare za tastaturu

Bilo bi ok, da su u cenu proizvoda uracunali i tastaturu. Ovako ne moze da se poredi sa surfaceom, iako koristi android

Nemoj da me pogresno svatite. Tableti android su za koriscenje sa softverskom tastaturom, isto kao i ios. dok win tableti mogu da se koriste i sa softverskom i hardwerskom tastaurom, jer naravno koristi sve mogucnosti tastaure.
android je samo 1 u 1, jer je isto koristiti obe tastature, dok windows tableti, mogu da budu zaseban pravi PC sa pravim aplikacijama, prikacen na tv ili monitor

Poslednja izmena:
Koliko onda ima windows po tvojoj računici ?

2u 1 je hybrid koji se može koristiti kao tablet I kao pc , to je I poenta surface tipa tastature valjda.

Po mojoj računici nema ni 3% tržišta, ali prema istraživanjima ima 3% i to u Americi :)

os.png

U svetu je Android mnogo jači + sada kada je blackberry prešao na Android, Nokia već ima par uređaja na Androidu ...

Po mojoj računici nema ni 3% tržišta, ali prema istraživanjima ima 3% i to u Americi :)

os.png

U svetu je Android mnogo jači + sada kada je blackberry prešao na Android, Nokia već ima par uređaja na Androidu ...

Promašio si fudbal , govorimo o surface tabletima, 2u 1 uređajima koji koriste full windows 10 . Surface 3 i Surface pro 3 i sada ovaj koji dolazi Surface pro 4 .

Da ne gušimo više ovu temu . Poenta je da je ovo odgovor na Surface tablet .

Poslednja izmena:
Ne mogu da se porede andrtoid tableti, sa surface uredjajima, kao ni sa jednim windows tabletom. jer bilo koji windows tablet ( asus, toshiba, dell) pokrecu pravi windows os, tako da im je mogucnost 100%

Jedino ko maši fudbal ovde si ti jer pišeš o microsoft surface u pogrešnoj temi ;)
Ali eto ima i windows fanova doduše 3 od 100 :)

totalno bespotreban uredjaj
za ovu cenu bi uredjaj morao da bude mnogo vise od igracke

android jednostavno ima jednu crtu posle koje bolji hardver ne znaci bolje perdormanse, radi dobro pa radi
i trazenje toliko novca za jedan android tablet je suludo

da je u pitanju windows imala bi smisla i tastatura i sve ostalo

Windows i smisao ne idu u istoj rečenici.

Idu, već je otrcano automatski pljuvati po Windows-u.

Windows i smisao ne idu u istoj rečenici.

ne moze jedan mobilni os kao sto je android da prismrdi punokrvnom windowsu

android je mozda najnapredniji od komercijalnih mobilnih os, ali je za windows samo igracka

a nema smisla da uredjaj sa onakvim hardverom i onom cenom koristi igracku od os

Ne moze onakav windows na današnje mobilne uređaje. Sa potpuno pogrešnim UI i još gorom tehnologijom ispod haube, windows je najgori izbor za mobilne uređaje. Windows sa updejtima ima tendenciju da raste i raste dok ne potroši sav raspoloziv prostor.

Sjajan tablet. Uzasan laptop/netbuk. Valjda je ovo znak da ce napraviti i nesto za desktop kao produzetak Androida (kao sto pokusava Microsoft sa Windows 10 i univerzalnim aplikacijama).

Dobro deluje ovaj tablet, mada mi deluje malo preskupo.

A tastatura je prilično korisna, ako se kuca malo više teksta.

Verovatno se plaća Office,odnosno potrebna je 365 pretplata za edit. Konkretno mislim na ovaj tablet,za manje uređaje je free.

Poslednja izmena:
Na Samsung Galaxy Tab S 8.4 mi Word i PowerPoint fenomenalno rade, može edit, save (na lokalni fajl sistem na tabletu, na OneDrive ili na Dropbox).

Nemam Office 365, ulogovan sam sa free MS nalogom koji koristim sa Win 10, pa je sve linkovano na svim mojim računarima.

Za edit u Office aplikacijama za Andoroid imaš ograničenje: Sign in with a free Microsoft account to create, edit and save documents for home use. A qualifying Office 365 subscription is required to create, edit and save documents for business use.

Doduše, nemam pojma kako oni mogu da odrede šta mi je za home, a šta za business use, sem da veruju korisniku da neće da zloupotrebljava :)

Preko 10inca treba valjda 365 za edit. Kao na pc ,probaj edit sa office mobile I tražiće pretplatu. Idti slucaj da ipad pro.

Jedva nađoh Android tablet >10 inča. Kod mene u okolini većina arči Nexus 7 2013, SGT S8.4 ili iPad mini.

Sad smo probali kod kolege na Galaxy Note 10.1 (2014) i radi edit i save bez problema bez Office 365, samo free MS nalog. Pixel C je manje više iste veličine kao Note 10.1, ne vidim što ne bi radilo, al' videćemo.

Za ipad pro nemam pojma, ne znam nikog ko to ima.

Nazad
Vrh Dno