Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

Posle dve godine koriscenja Pixel 4 5G vreme je da se osvezim. P4 me i dalje dobro sluzi ali je ipak vreme za zamenu. Videcu da li ce biti woow efekat prelaskom na P8. Prijatelj mi donosi narednog meca iz Amerike pa cemo videti. Prenecu utiske svakako.

Snimanje na Pro modelu izgleda odlično:

Ceo klip je snimljen 8 Pro modelom.

Video je brutalnog kvaliteta, e sad ne znam da li je sa video boostom ili bez.

Izgleda se Joshua Vergara malo preracunao sa vremenom pa poranio sa izbacivanjem videa (isti sklonjen odmah). Ne znam koliko je kazna ako se NDA ne ispostuje

Prilozi

• JV P8.JPG
    JV P8.JPG
    125.4 KB · Pregleda: 87
I on promašio dan kao ja :)
Ipak se NDA skida sutra ili možda danas posle 17h :)

Što se tiče klipa, ako je sa video boostom on se valjda šalje na googlove servere da se obradi i posle nekoliko sati se pojavi kod vas u galeriji. Iskreno ne znam kako su to zamislili da tako radi :)

Najveca ironija sto sam mogao i kasnije (nakon sto su ga sklonili) da gledam/slusam u tom malom prozoru kad odradim hover preko videa, al reko da ne skrnavim i sacekam

Što se tiče klipa, ako je sa video boostom on se valjda šalje na googlove servere da se obradi i posle nekoliko sati se pojavi kod vas u galeriji. Iskreno ne znam kako su to zamislili da tako radi :)
U principu kao što je do sada Google Photos slao notifikaciju da je napravio lepši edit neke fotografije, verovatno će ista stvar biti i sa Video Boost opcijom, samo što će ta notifikacija stizati 24h kasnije. Za to vreme ćeš sigurno imati dostupan originalni video, a nakon što dobiješ boost verziju, pretpostavljam da ćeš moći da obrišeš original klip.

Verovatno, jedino što ćeš morati pre početka svakog snimanja da izaberes da hoćeš da snimas u video boost modu, neće moći po defaultu da se namesti da tako snima. :)

Poslednja izmena:
Što se tiče kamera, pixel i iPhone čini mi se kao nikad pre slični. Malo bolja prednja kod iPhonea i bolja noćna fotografija kod pixela, ostalo baš slično. Sve ostaje pitanje operativnog sistema jer su cenovno svi isti 😁

Za sada koliko vidim jedina razlika u odnosu na 7 pro, svetliji ravan ekran, 7 god sw podrške i nešto bolji SoC :)
Ko ima 7 nema razloga da uzima 8, tako mi se čini.

Edit:
With those stakes set, how has my first week with the Pixel 8 Pro's battery been? Pretty damn good, actually. It still falls short of some of its Snapdragon-based competition, but I'm getting through a full day of heavy use before needing to plug the phone in prior to bedtime.
The six-to-seven hours of average screen-on time I'm seeing is pretty good. It's certainly enough to get through a full day of medium-to-heavy use without battery anxiety setting in.

Poslednja izmena:
Za sada koliko vidim jedina razlika u odnosu na 7 pro, svetliji ravan ekran, 7 god sw podrške i nešto bolji SoC :)
Pogotovo regularni model čini mi se. Mogli su bar da dodaju AF prednjoj kameri kao na Pro modelu.
Nervira me što su cene za $100 veće ne toliko opravdano po meni i što u tih $100 razlike se više dobija na Pro modelu nego na regularnom.

Istina. Mada nije 100$ razlike, više je 200e :)

Dobar review, brat gađa u centar.

Meni se dopada u kom smeru idu, samo još da se vidi modem.kakav je i to. Manji Pixel mi se svidja baš.

I pošto mi za 4 dana stiže 7 pro a imam 6 pro, odgledao sam i pročitao dosta review-ova i manje više svi kažu isto, ko ima 6, nema potrebe da menja. Pa je bilo, čekaćemo osmicu. Pa je došla osmica koja je praktično ista i/ili jako slična sedmici. A cena skače li skače.

Ko tu koga zajebava ne znam, mene sigurno neće da im pucam soma eura na nikakva ili mizerna poboljšanja. Ovaj što mi stiže sam platio tipa 470e neotpakovan a i on će verovatno u oglase da skupim za honor koji je i dalje solidno skup ali nekak osam se baš napenalio da ga probam.

Ja iskreno ne mogu da verujem da ljudi plaćaju tolike pare. Stvarno ne želim da bilo koga uvredim, ali stvarno mi je paranormalno da neko da 1000e za ovaj fon.

Ja uzimam preko operatera. Uz full flat tarifu telefon sa satom me kosta 41e mesecno na dve godine. Inace, ni ja ga ne bih kesirao.

Ima li na aliju onih maskica za 8 pro da ima na ledjima onaj kao ravni magnet sto moze da se izvadi i da onda drzi telefon horizontalno na stolu, za yt idealno? A posto je metal/magnet moze i da se lepi na drzace razne po kolima i sl. Imam takvu masku na Pocu i prezadovljan sam pa bih tako nesto uzeo i za Pixija.
Ne znam uopste kako da trazim na engleskom 😂

I pošto mi za 4 dana stiže 7 pro a imam 6 pro, odgledao sam i pročitao dosta review-ova i manje više svi kažu isto, ko ima 6, nema potrebe da menja. Pa je bilo, čekaćemo osmicu. Pa je došla osmica koja je praktično ista i/ili jako slična sedmici. A cena skače li skače.

Ko tu koga zajebava ne znam, mene sigurno neće da im pucam soma eura na nikakva ili mizerna poboljšanja. Ovaj što mi stiže sam platio tipa 470e neotpakovan a i on će verovatno u oglase da skupim za honor koji je i dalje solidno skup ali nekak osam se baš napenalio da ga probam.

Ja iskreno ne mogu da verujem da ljudi plaćaju tolike pare. Stvarno ne želim da bilo koga uvredim, ali stvarno mi je paranormalno da neko da 1000e za ovaj fon.
Ja sam prešao sa 6 pro.
Manje se greje, baterija je bolja, displej mnoooogo svetliji.
A ove software fore su super... Pogotovo oko kamere

Ja sam prešao sa 6 pro.
Manje se greje, baterija je bolja, displej mnoooogo svetliji.
A ove software fore su super... Pogotovo oko kamere
Ok, znači 6 pro je polovan 300-350e. 8 pro nov je 1000.

Šta dobijaš za 700e?

• manje se greje, realno, potpuno nebitno, eno kažu i da se 6 manje greje sa novim androidom.
  • baterija i ako je bolja (a i to kažu da je bolje sa novim androidom na 6 što mogu da potvrdim), to su neki jednocifreni procenti i to verovatno ne više od 5 jer manje više sve radi na istoj platformi i na 6, 7, 8, samo se menja procesor.
  • software fore, nisam za sada istraživao šta je doneo 14 u tom aspektu, ali šta god da je:

da li ovo navedeno vredi da čovek da 700e doplate za 8 pro? Pa nisam siguran da vredi ni 300 doplate.

Šta dobijaš za 700e?

• manje se greje, realno, potpuno nebitno, eno kažu i da se 6 manje greje sa novim androidom.
  • baterija i ako je bolja (a i to kažu da je bolje sa novim androidom na 6 što mogu da potvrdim), to su neki jednocifreni procenti i to verovatno ne više od 5 jer manje više sve radi na istoj platformi i na 6, 7, 8, samo se menja procesor.
  • software fore, nisam za sada istraživao šta je doneo 14 u tom aspektu, ali šta god da je:

da li ovo navedeno vredi da čovek da 700e doplate za 8 pro? Pa nisam siguran da vredi ni 300 doplate.
Sve stoji. Nenormalno je pala cena Pixel telefonima u poslednjih par godina. Meni je skok sa šestice na sedmicu jedino primetan zbog dizajna i možda, eventualno, recimo, nešto bolje kamere, ali možda je samo i placebo u pitanju. Sve ostalo u suštini isti đavo. Ne vrede 8 i 8 Pro toliko para, najpre jer su prethodnici tako racionalno koštali.

Ja bih pre rekao da je skočila. Hoće da upadnu u premium društvo, evo, osmica i košta kao premium a već tri generacije flagshipa 2023. godine pune telefon 2 sata i jače (bukvalno kasne barem pet godina sa brzim punjenjem), seljače se sa 128gb a još uskratili i punjač, a procesori ključaju...

Stvarno im skidam kapu šta google uspeva da proda, neverovatno.

Poslednja izmena:

Šta dobijaš za 700e?

Dobiješ i sat koji ako ti ne treba, prodas za 300 gbp..

da li ovo navedeno vredi da čovek da 700e doplate za pro? Pa nisam siguran da vredi ni 300 doplate.
To što si rekao se odnosi na sve telefone i brendove, a ako hoćeš možemo i šire, odnosi se i na skoro sve drugo mimo telefona. Opšte je poznato da što više para daš manje su razlike koje dobijaš.
Ne opravdavam što telefoni koštaju ovoliko, posebno mi je krivo što je Pixel za $100 skuplji, ali ne vidim razliku zašto bi za neki drugi telefon dao $1000 a za Pixel ne. Svaki od njih ima neku prednost ili manu

Google je blokirao instaliranje Geekbench-a na Pixel 8 seriji. Ne znam šta će da postignu time, ljudi će svakako naći način da ih testiraju. Kao što su i našli način da prenesu 8 Pro kameru na 8 model već u prvih par dana. Baš, baš, loš potez Google-a koji mi ne uliva poverenje. Čak i da je sve u redu, bukvalno vrišti "nešto nije u redu i ne želimo da bilo ko to vidi.".

Nazad
Vrh Dno