Šta je novo?

Google Pixel 7

i ja zadovoljan sa baterijom na beta 3.1, ali se opet ponavlja situacija za koju je google rekao da se neće dešavati, da beta korisnici dobijaju security update nakon korisnika stabilne verzije. Ne da me nešto puno tangira to, ali jeste glupo. :p

BTW negdje sam pročitao da android 15 donosi mogućnost kačenja 2 para BT slušalica/zvučnika istovremeno. Je li ko uspio u tome?
evo kako bi to trebalo da radi, ali ja nemam te opcije na beta 3.1

Poslednja izmena:
Da li aktivirati Volte, imam dve yettel kartice. Secam se kad sam aktivirao na proslom pixelu da su mi rekli da sam nedostupan.

Samo kod A1 ne radi volte, svakako probaj, mislim da je dosta bolja situacija sa dostupnoscu, kvalitetu razgovora, brzinom povezivanja poziva...

Android 15 beta 4

Dodali su neke korisne stvari.
Ovako je na mom p7 stanje.

1000010562.jpg

Ovo first usage date je očigledno neka greška. 😁

Opet mi se desilo da mi nakon par meseci preko noći automatski promenio vremenaku zonu na bugarsku iliti +1....
A nije to radio par meseci..
Moram držati automatsko menjanje sata na off

Treba mi pomoc za settings koji nikako ne mogu da skontam a ubedjen sam da sam imao ovu funkciju na ranijim andeoidima.

U pitanju je problem sa notifikacijama koje mi izlaze na baneru na vrhu ekrana sa tekstom poruke (WA, VIBER, TG) svaki put kada koriatim bilo koju drugu aplikaciju te me ometaju u koriscenju istih. Ubedjen sam da sam pre imao opciju da ako swipeujem notifikaciju recimo 2x, da ne bi trebalo da se pojavljuje opet sto ovde stvarno nije slucaj cak i kada gledam klipove na yt recimo.

Treba mi pomoc za settings koji nikako ne mogu da skontam a ubedjen sam da sam imao ovu funkciju na ranijim andeoidima.

U pitanju je problem sa notifikacijama koje mi izlaze na baneru na vrhu ekrana sa tekstom poruke (WA, VIBER, TG) svaki put kada koriatim bilo koju drugu aplikaciju te me ometaju u koriscenju istih. Ubedjen sam da sam pre imao opciju da ako swipeujem notifikaciju recimo 2x, da ne bi trebalo da se pojavljuje opet sto ovde stvarno nije slucaj cak i kada gledam klipove na yt recimo.
Imas da kliknes na mute notifications i da stavis tipa da ti ne stizu narednih koliko stavis vec.

Doduse ja ukljucim DND mode kad necu da me smaraju notifikacije ako nesto drugo radim

Vidi jel ima opcije da se isključe heads up notifikacije
Nece on da ih iskljuci, on hoce da ih mutira kada mu nisu potrebne nekim brzim nacinom, a to je da na samoj notifikaciji klikne mute.

Jedno pitanje..razmisljam da predjem na P7P, a vec godinama mi je aktiviran Volte na A1..
Da li sada kad predjem na pixel, moram da iskljucim u samom telefonu, ili da deaktiviram u A1, da ne bih imao problem sa dostupnoscu..?

Koliko sam shvatio, u Srbiji se preporucuje da ti je ukljucen Volte na Pixel telefonima.

Jedno pitanje..razmisljam da predjem na P7P, a vec godinama mi je aktiviran Volte na A1..
Da li sada kad predjem na pixel, moram da iskljucim u samom telefonu, ili da deaktiviram u A1, da ne bih imao problem sa dostupnoscu..?
U slucaju A1 moras da deaktiviras kod operatera, ne vredi na telefonu da menjas.

Naručio sam pixel 7 kao poklon, ali ću ga naravno malo i ja koristiti :)

Videćemo kako se ponaša tensor g2 i 90hz ekran :)
Kakav je to poklon kad ces ga otpakovati i jos i koristiti hahah
Osim ako nije polovan vec naravno

Verovatno je mislio na to da će koristiti telefon kada osoba kojoj je namenjen otpakuje isti.

I ja sam razmišljao upravo o P7/Pro kao poklonu (pretežno zbog kamere) ali zbog signala, baterije i garancije ću verovatno morati da se prebacim na neku Motorolu iz tog ranga.

Poslednja izmena:
Kao što kaže hsv :)
Bilo je ili p6 pro za 350e ili p7 za 370e :)
Odluka je pala na mlađi telefon, jer osobi kojoj se uzima je svakako nebitno koji je od ta 2 uređaja.

Jel moze security update da zezne bateriju? Onako na prvu mi deluje da se dosta brze trosi

stigla i beta 4.2, mada sam očekivao da će stići zvanični andro 15 juče, ili čak qpr 1 beta 1 :D

Često mi u zadnje vreme dodje ideja da uzmem neki Pixel ponovo... A onda uzmem da pročitam ovu temu i temu za 6-icu pa me, fala Bogu, prodje 🤣

Šala na stranu, nosio sam Pixel 6 nekoliko meseci. Imao sam sreće da mi je zapao korektan primerak, nije se grejao, baterija je bila korektna, kvalitet zvuka u razgovorima skroz OK ali natezao sam se sa A1 oko Volte, pratio ažuriranja, čitao temu, nadao se rešenju, i na kraju ga prodao...

Kolega sa posla kupi nakon mene nov u Balkanskoj i ustanovimo da mu se greje kao rešo, čim ga malo koristi. Primetno više nego moj.

I ja ni dan danas ne mogu da shvatim da jedan takav brend sa takvom cenom i potencijalom dozvoli sebi propuste ovog tipa...

Zaista šteta

Super, čestitke tebi, a sad samo još da nam se pojasni poenta tog komentara? Kod mene radi sve perfektno i sve bolje otkako sam kupio P7P pre godinu i po dana. Nikad problema sa baterijom, nikad problema sa kamerom, sve radi onako kako treba i još bolje. Vrhunski telefon, vredi svaki dinar.

Prosto je Google zabole medjunozje ili imaju morone prve klase u odseku za telefone. Sve to na stranu, odavno je poznato da je Pixel 6 najgori tenzor telefon i logicno je da je tako, vec je 7 dva koplja ispred.
Takodje se ne kupuje Pixel ako si u A1 :) jednostavno ne radi jer su se spojile budale iz Gugla i budale iz A1 i nasle nacin kako da VoLTE standard, odstandardizuju :D
Ja evo uskoro 2 godine kako sam kupio Pixel 7 i odlicno me sluzi, baterija i dalje moze 1.5 dan da izgura, doduse mahom na WIFI ali svakako ako sam na mobilnom netu onda 1 dan sigurno :)

Ima svojih gluposti kao i svaki telefon ali nista kriticno da ga prodam i kupim nesto drugo. Svakako cu sacekati kako se ponasa Pixel 9 pre odluke da li sledeci telefon da isto bude Pixel.

Moj prvi 6 Pro je bio falican, drugi je najbolji telefon koji sam ikada imao.

Medjutim, citao sam po redditu primedbe na 8-icu da su se desavali isti problemi kao meni sa tom prvom 6-icom.

Ovo je i dalje telefon za ljude kojima su bitni kamere i cist android. Tacka.

Od 10-ke ide drugi SoC i tada valjda mozemo da ocekujemo bolje stvari kada su termali i ostalo u pitanju.

Kome nije bitno da ima nesto specificno najbolje (kao sto su to kamere) kupuje iPhone ili Samsung. Vazda bili i bice default telefoni za ljude.

Ja sam znao u sta se upustam kupovinom Pixela, ali svesno, jer nema telefona sa ovakvom kamerom, i dalje. Kad pricamo o telephoto kameri narocito. Moze Samsung da ima i 10x i Honor 100x zoom, ma nebitno mi je, nijedna telephoto kamera ne izgleda DSLR kao Pixel-ova. Bukvalno ne mogu da nabrojim koliko puta su me na instagramu ljudi pitali cime fotkam, ili kada im uzivo pokazem telefon da ne mogu da verujem da je njime fotkano. Pritom isti taj 6 Pro ima najbolji telephoto senzor od svih Pixela. Ma najjaci telefon ikada.

Pozdrav ! Da li je neko imao problem sa mobilnim podacima u romingu ? Danas iz BiH krenem u BG i čim sam izgubio signal svoje mreže MTEL , automatski se telefon spoji sa MTS mrežom . Pozivi , poruke sve radi normalno , sve podešeno kako treba ali interneta nema ? Primjetim i da na neke od mreža uopšte ne mogu da se povežem , pored naziva mreže piše ZABRANJENO ? Inače ako je bitno ESIM je u pitanju .

Pozdrav ! Da li je neko imao problem sa mobilnim podacima u romingu ? Danas iz BiH krenem u BG i čim sam izgubio signal svoje mreže MTEL , automatski se telefon spoji sa MTS mrežom . Pozivi , poruke sve radi normalno , sve podešeno kako treba ali interneta nema ? Primjetim i da na neke od mreža uopšte ne mogu da se povežem , pored naziva mreže piše ZABRANJENO ? Inače ako je bitno ESIM je u pitanju .
Da li si upalio Roaming opciju za tu karticu?

Nazad
Vrh Dno