Šta je novo?

Google Pixel 7

Ako ga danas skines sa punjaca u 6, sjutra u 8, preksjutra u 9, naravno da ne radi, tako da nije "glupi" adaptive charging.
Mozda ce da ga nasteluje da u 06h bude na 100% u najboljem slucaju

Namjesti alarm onda, makar silent alarm 😜

Iskrneo nisam obracao paznju, vrlo moguce da mi ne radi.
Kod devojke je upaljen alarm pa ja retko kad palim, ali cu obratiti paznju veceras.
Uvek ga stavljam na punjac uvece kad legnem i u isto vreme ujutru (radnim danima) gasim. Tako da bi trebalo da je naucio do sada.

Nesto me kopka da menjam S22U za P7P samo zbog kamere..😊🙂 ..osim volte koji nece na A1, ostalo mi nije nista nesto bitno..

P6P ti je bolja prica sto se kamere tice, tj ima bolji telephoto senzor, glavni je isti, GN1.
Imao sam p6p prije p7p i meni je p7p na kameri jasan upgrade.
Video snimanje je dosta glađe i šaltanje među kamerama.
Night mode radi brže dosta na p7p, dok na p6p treba duze imat mirnu ruku.
A i baterija mi je dosta bolja na p7p.
Eto par mojih dojmova.

Imao sam nesto kratko p6p, ali vise mi se svidja p7p, bar koliko sam mogao da uporedim..a i baterija kazu da je bolja..mada s obzirom koji tel imam, baterija mi nije opterecenje..😂

P6P ti je bolja prica sto se kamere tice, tj ima bolji telephoto senzor, glavni je isti, GN1.
Najbitniji je image procesor u samom procesoru, senzor je tek na trećem mestu iza optike po važnosti.
P7P ima unapređenja u tom pogledu u odnosu na P6P, jedino na strani P6P je cena.

Ima mase poredjenja na netu, ja pricam isključivo o fotografiji, i tu je P6P telephoto jasno bolji u odnosu na P7P, dok im je standardna ista.

Doduse, kod vecine flagshipa je danas glavna kamera 80/90% ista, i to mi ne igra vise neku ulogu. Telephoto je ono sto pravi razliku.

Video sa druge strane uopste ne koristim, tako da je tu moguce.

Ja sam odabrao P6P ispred P7P nevezano za cenu.

Ima mase poredjenja na netu, ja pricam isključivo o fotografiji, i tu je P6P telephoto jasno bolji u odnosu na P7P, dok im je standardna ista.

Doduse, kod vecine flagshipa je danas glavna kamera 80/90% ista, i to mi ne igra vise neku ulogu. Telephoto je ono sto pravi razliku.

Video sa druge strane uopste ne koristim, tako da je tu moguce.

Ja sam odabrao P6P ispred P7P nevezano za cenu.
Dosta tih usporedbi je napravljeno kad novi telefon tek izađe.
Tako kad je pixel 7 izišao, pixel 6 je imao vec dosta peglanja.
Sada kad napraviš usporedbu vidiš da je 7 ipak nešto bolji cak i u telephoto. Imao sam 6 pro do 11.2023 i od tada 7 pro.
Moram još napomenuti da je 7 pro postao iznimno dobar i u scenarijima gde se cropuje glavi senzor tako da ne osjetim rupu između 1x i 5x.
Evo npr par fotki od jutros sve u 3-4x

Prilozi

• 1706096510052.jpg
    1706096510052.jpg
    387.7 KB · Pregleda: 41
  • 1706096506712.jpg
    1706096506712.jpg
    436.8 KB · Pregleda: 43
  • 1706096503438.jpg
    1706096503438.jpg
    317.8 KB · Pregleda: 42
  • 1706096500230.jpg
    1706096500230.jpg
    324.8 KB · Pregleda: 41
  • 1706096496983.jpg
    1706096496983.jpg
    348.9 KB · Pregleda: 36
  • 1706096493733.jpg
    1706096493733.jpg
    566 KB · Pregleda: 40
Zapao mi za oko ovaj Pixel 7a, cena na KP mu je pala ispod 400 eura, na oko deluje kao dobra kupovina.
Nažalost, vidim na forumima da ima brojnih primedbi na njegovu bateriju i overheating i neku generalnu "nesolidnost".
Vara li me utisak da ovaj telefon ipak treba zaobići bez obzira na privlačnu cenu?

Zapao mi za oko ovaj Pixel 7a, cena na KP mu je pala ispod 400 eura, na oko deluje kao dobra kupovina.
Nažalost, vidim na forumima da ima brojnih primedbi na njegovu bateriju i overheating i neku generalnu "nesolidnost".
Vara li me utisak da ovaj telefon ipak treba zaobići bez obzira na privlačnu cenu?
Koliko kazu na netu a i na forumu cini mi se, stvarno zapadnu neke serije koje su dobre po tom pitanju pregrevanja, a neke koje su bas lose. Ja imam P6 sto mozda i nije merodavno, ali mogu reci da se telefon skroz lepo ponasa i rekao bih da, kakvih sam sve imao telefona pre, spada u rang boljih po pitanju fluidnosti i grejanja.

7a cini mi se ima najbolju kameru od svih budget telefona, bez premca dakle, tako da definitivno nije za izbegavanje, ostaje samo to koliko si voljan da platis za nesto sto je realno druga liga u odnosu na Samsung i Ajfon, osim kamere.

Kamera, UI i UX su na strani Pixela.

Kamera, UI i UX su na strani Pixela.
Zavisi sve od coveka, ako izuzmemo LTE zezancije, meni licno na Pixelu fali call recorder (native), dual messenger/dual apps generalno, nekim ljudima bi toolbox falio tj ono cudo sa strane sto izlazi, i tako to. Srecom UI moze dosta da se izmeni sa raznim launcherima i icon packovima ko voli, ali poenta je da fale neke funkcije na koje je narod navikao. Svakako je po meni bolje nego Sonyeva implementacija, ali oni su odavno izgubili kompas.

Ozbiljno pitanje: sta radis sa snimljenim pozivima? Imas neku arhivu?

@tema: cekam update sa boost video opcijom.

Ozbiljno pitanje: sta radis sa snimljenim pozivima? Imas neku arhivu?

@tema: cekam update sa boost video opcijom.
Ne bas, ali kad zbog posla me neko zove, a multitaskujem za kompom tj stavim ga samo na speakerfon, on prica, a ja pola stvari nasumicno samo hvatam, posle preslusam. Kad zakazujem neki pregled, sastanak, ili oni meni, pomaze da imam tacno sta je neko izgovorio a ne da pet i petnaest ispadne pet i pedeset, itd, da mesam bulevare u koje ne zalazim cesto pa ne znam ni gde su, itd.

Kad sam u inostranstvu i treba da pricam sa nekim indijcem iz korisnicke podrske, lobija hotela, u vezi neke refundacije ili opet zakazivanja necega, a u prevozu sam ili na ulici gde se ne cuje najbolje, valja imati opciju da se preslusa i natenane desifruje sta je crni hteo da kaze, itd.

Kad neko pogresi broj ili je hteo nekog iz familije da okrene u vezi sta ti ja znam vec, pa krene meni da prica o cemu god, ja samo snimim i onda posaljem recording tom kome je trebalo pa nek on vidi u vezi cega je.
Zove npr striparnica da kaze da od 7 stripova narucenih ima samo 3, 4, 9 i 11. broj tog stripa, ostalo nije i vratice novac, a ja treba da pamtim koji su (a oni ne koriste email da jave to, iz nekog razloga), lakse mi je da imam belesku, jer sigurno necu notepad da otvaram ili memopad da imam pored sebe da zapisujem u tom trenutku, narocito ako me zovu dok sam u javnom prevozu i drzim se izmedju 2 babe i klinaca da ne propadnem kroz vrata dok me vozi Bangladesanin u 50ici, itd. Ovako stavim i zaboravim sto se kaze.

Neko naruci nesto sto prodajem na kp, nema nalog, ostavlja podatke tj trazi da zapisem adresu, ja nemam cim, samo kazem momenat, ukljucim snimac, i to je to.

U krajnjem slucaju kad me neki drugar zove mrtav pijan i krene da se vadi sutradan da me nije zvao i da nije uopste pricao nesto, valja imati crno na belo kad stavi pare na sto i siguran je da nije, desavalo se😂

Jednostavno je to jedna od onih stvari koje nama sto samo (nazalost) imamo fokus samo nad onim sto trenutno radimo, cak i kad nas prekine neko i nesto, i olaksava zivot.
Korisnije od S-Pena svakako, barem meni.

Zavisi sve od coveka, ako izuzmemo LTE zezancije, meni licno na Pixelu fali call recorder (native), dual messenger/dual apps generalno, nekim ljudima bi toolbox falio tj ono cudo sa strane sto izlazi, i tako to. Srecom UI moze dosta da se izmeni sa raznim launcherima i icon packovima ko voli, ali poenta je da fale neke funkcije na koje je narod navikao. Svakako je po meni bolje nego Sonyeva implementacija, ali oni su odavno izgubili kompas.
A da li sve to ima fabricki na iphone i samsung s seriji (ne znam)?

^^ +1, izuzetno korisna stvar. Ja sam prilicno zaboravan, npr zakazem termin za bilo sta danas za sledecu nedelju neki dan u pola 4, za 2 dana da me pitas pojma nemam u koje sam vreme zakazao. Kad imam snimljeno mogu lepo da preslusam
MIUI dialer mi je inace mnogo bolji od google-ovog, ne samo zbog call recordera, nego i nekih drugih stvari.
Npr pise koliko je puta zvonio telefon kad imate propusten poziv, onaj feature(ne znam kako se zove) kad kucate npr 5222 i on vam izbaci kontakt 'Kaca' - ne radi ako je kontakt upisan kao 'Kaća' :D na MIUI to radi kako treba
Kad radim tako search kontakta nekog koji ima 2 broja - ne pise koji od ta dva je bio recent, tj koji od ta dva sam poslednji put zvao - ovo je korisno jer nikad nisam siguran da li je jedan od ta dva broja neki stari broj npr koji ta osoba ne koristi vise
..itd. Sve u svemu, ovaj google dialer je bas siromosan sa featurima..

euanknik

Sve nabrojano u tvom slucaju ima smisla. Kod mene se svelo na email-ove, na telefon se javljam samo uzem krugu ljudi.

Upravo, i ja bih voleo da mi je sve napismeno, ne mora ni mejl, nek bude SMS bar, al' da ti neki lokalni dom zdravlja, PIO, itd, na mejl zakaze nesto, misaona imenica, prodje 3 dana da mejl posalju a na telefon zovu kao da su sa njim odrasli (i jesu).

@nightshadow upravo i ja mislim tako, narocito onaj dialer koji je bio '17 '18 na RN4, Poco F1, stvarno fantazija i savrsen, egal sa Samsungovim svakako.

Inace Samsung podrzava stock call record, samo mora na CSC da se prebaci firmware (sto je minut ipo posla ako imate program) i restart telefona, nista se ne gubi, svakako trivijalniji proces od Shizuku.

Google phone stock app ima nativan call recording u nekim regionima.
Kod nas pretpostavljam nema jer nije legalno kod nas snimati razgovor, ako ne obavestiš drugu stranu da će razgovor biti snimljen.
Tako nešto sam pročitao.
A sa druge strane na oneplus sam imao i iskoristio jednom da snimim razgovor iz sprdnje.

Jel imate probem prilikom fotografisanja sa blicom? Kao da okine pre ili kasnije od samog blica, fotka bude kao da sam isključio blic i okinuo normalno..

Screenshot_20240126-235932.png
Evo recimo od pre par dana kad sam pokušao štetu da fotografišem.. bezuspešno!

Morao sam drugim telefonom blic da uperim da bih fotkao.

Jel imate probem prilikom fotografisanja sa blicom? Kao da okine pre ili kasnije od samog blica, fotka bude kao da sam isključio blic i okinuo normalno..

Cesto se desava kod mene na 6 Pro i generalno cesta pojava na svim Pixelima ako pogledas na redditu. Nije ti falican telefon nego im je generalno softver neuskladjen.

Pozdrav,
Od skora sam vlasnik pixel 7 telefona i na A1 sam mrezi. Odradio sam proceduru za Volte, ali mi je status Pixel IMS "Unregistered".
Restartovao sam telefon po uputstvu ali je i dalje isti staus. Da li negde gresim ili je ovo do mreze (A1)?

Vise puta je receno da ne radi na A1

Nazad
Vrh Dno